Sider,

onsdag den 17. oktober 2012

Mental Tradition...


Traditionen tro, tog jeg idag ud på min årlige mentale forberedelsetur i skoven. Vi er så heldige at kun bo 10 minutters kørsel fra Klosterheden, en af danmarks største statsskove, nu med bævere ;o). Jeg forsøger at forberede og udfordre min hjerne, der stadig kører på sensommer, til at være klar mandag hvor julen springer ud for mit vedkommende. Så skal alle julevarerne pakkes ud og laves julesteming, så ikke et øje er tørt ;o)Den bedste måde for mig til at komme i rette stemning, er at tage helt alene i skoven, for at samle materialer og atter få mos og kogler i hænderne. Den ro og der griber mig mens jeg samler, hjælper godt med at finde lysten frem til atter at lave juledekorationer og andre julerier, som jeg jo ved hverdagen snart bliver fyldt med. 
                               
                                              Lykke er at finde et flot udgået lærketræ med de fineste lavgrene.
                                                           
                                                               De skønneste myretuer popper op overalt.Jeg mødte også dette knapt så skønne syn, af denne døde ræv, det gav et helt spjæt i mig da jeg fik øje på den, jeg tror den har ligget et stykke tid, men gik dog ikke helt tæt på.


På vejen hjem fra skoven gjorde jeg holdt ved nogle Sølvpoppeltræer. De har de skønneste blade der næsten ikke er til at undvære, tror jeg vil bruge dem til nogle kegletræer eventuelt med lavgrene, ja ja ja nu begynder julekreativiteten så småt at rumle ;o). Det er ved at være sidste chance for at plukke dem nu da bladene rasler af.Det er bagsiden af bladene der interesserer mig. De fine grå og let lodne blade er dejlige at arbejde med og tørrer fint.

Dette er så hvad jeg fik samlet sammen, en stor kasse mos, gran og fyr kogler som nu skal ind og tørre, lærkegrene både med kogler og lav, og en stor håndfuld sølvpoppel blade.Mange, det var skønt i skoven, hilsner herfra ;o)

10 kommentarer:

 1. Åh nej Heidi ikke jul endnu. Jeg kan godt forstå, du havde brug for at mentaltræne i skoven til julen, men du er godt i gang med idéer, kan jeg se. Det var smukke billeder fra skoven, tak for turen. Trist med ræven, jeg var også gået i en stor bue udenom, hvis det var mig.
  I november tager jeg i skoven og finder mos og lavgrene. Vi har heldigvis en stor skov på nordøen, hvor der er meget skønt mos.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nu er det jo heldigvis kun på arbejde at julen starter mandag ;o). Men jeg ved jo godt af erfaring, at hvis jeg skal have lavet lidt til mig selv, så skal det snart være inden jeg bliver mættet ;o). Godt du nød turen i skoven, og glæd dig det er så hyggeligt at hente til eget forbrug ;o)

   Slet
 2. Ihhh..jeg bliver helt smittet af dig. Jeg plejer også at vandre rundt i skovene her omkring hvor jeg bor og indsamle naturens materialer til dekorationer. Og du har ret i, at man kommer i en speciel stemning, når man går rundt i det grønne, og stilheden tordner op mellem træerne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja kan du så komme afsted, ud i skoven med dig ;o) der er så skønt derude.

   Slet
 3. Godaften Heidi.Dejligt med en tur i skoven.Især når man finder sådan nogle skønne matrialer.Er også vild med lavgrene og lærkekogler.Håber du viser lidt af det du laver.Elsker også at lave juledekorationer.Knus jette og god arbejdslyst.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er ikke fordi jeg laver så meget til mig selv, man bliver ligesom mæt når julen varer to måneder rent arbejsmæssig. Men jeg forsøger at lave få lækkerier til mig selv, jeg skal nok huske at tage billeder ;o)

   Slet
 4. Dejlig tur i skoven! Jeg er også vild med lavbesatte grene. Lærkekogler er også smukke i dekorationer. Så det blev da en givtig tur og ja julestemning hmmm. Men jeg er faktisk lige blevet færdig med en julekalender til mit barnebarn i USA. I år kommer den til at bestå af 24 forskelligt flettede julestjerner, og så skal der lige - og det er det der tager tid - skrives en tekst til hver dag op til jul. Men julestemningen er ikke indfundet sig endnu. Jeg fletter kærlighed ind i stjernerne i stedet.

  SvarSlet
 5. Rigtigt hyggeligt med flettede julestjerner til barnebarnet ;o)

  SvarSlet
 6. Uh hvor er jeg misundelig, der er ikke noget som en tur i skoven i stilheden, og tankernes fordybelse i naturen. Men når der er langt til en ordentlig skov og man kun har sin cykel så er det ikke så nemt at komme afsted...

  SvarSlet
  Svar
  1. Øv øv det er ikke så let på cykel, når der er for langt til skoven ;O)

   Slet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen