Sider,

onsdag den 24. oktober 2012

Det var ellers lige før, men...

Dette blev alt jeg så af blå himmel idag. De havde lovet sol i eftermiddags, og jeg var bare så klar til at komme ud, men det var de mørke skyer, der dominerede det meste af tiden. Jeg kom alligevel ud fik lidt fra hånden, da de sidste dages tørvejr og blæst havde tørret godt på det hele.Jeg fik tømt mit krukke bed ved brændestakken, cosmos chokoladeblomst blomstrer stadigt fint.Nu er den taget op,jeg har læst rundt på bloggene, at man kan overvintre knolden frostfrit og det vil jeg da også prøve, men jeg syntes da bare det er rødder, er det det der skal overvintre ?.


 Dahlia knold som jeg vil prøve at overvintre, tulipanløg og pletter i luften, var lidt af der kunne gemmes fra krukkerne. Pletter i luften og tulipanløgene blev sat i lavendelbedet.Jeg fik også tømt denne store krukke der frostsprang sidste vinter, indtil nu har den klaret sommeren med en snor om maven, da den var fyldt med tulipanløg lagt sidste efterår. Nu skal jeg se om jeg kan få den limet sammen på en eller anden måde. Ja jeg ved da godt, jeg bare kan købe en ny, men den har endelig fået den patina jeg så godt kan lide.Da jeg var færdig med krukkebedet, fik jeg endelig startet med at lægge mine løg. Det blev tøsebedet jeg først kastede mig over, det skulle så lige tømmes for æbler inden jeg kunne starte. Så nu er der lagt en del angelique tulipaner og lyserød klokkeskilla.Da jeg satser på at købe flere løg til dette bed, valgte jeg at sætte små pinde hvor løgene er lagt. Jeg ved da nemlig godt, at jeg ikke kan huske en dyt om hvor jeg har lagt, hvis der går lidt tid inden jeg får fat på nogle, lidt smart syntes jeg selv ;O)                                                                                           Hosta takker af for denne gang.


En skam det bliver så tidligt mørkt, jeg kunne ellers godt have fortsat længe endnu. Der er stadig mange løg der skal lægges og ting der skal gøres, men det må blive en anden dag.Mange, så fik jeg startet på at lægge mine løg, hilsner herfra ;O)

12 kommentarer:

 1. Jeg har tatt inn hele potten med sjokoladecosmos, for jeg hadde ikke plantet min i noen krukke. Nå står den under plantelys i kjelleren og blomstrer som bare det fortsatt. Jeg har ikke prøvd å overvintre den før, så det blir spennende om det går bra.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det bliver spændende om det lykkes for os ;O)

   Slet
 2. Godaften Heidi.Ja! der er mange ting at ordne i haven inden det dårlige
  vejr sætter ind.Jeg har også gravet min chokoladeblomst op,og
  der var da en knold.Er også spændt på om mine pletter i luften
  overlever vinteren.God aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der er masser at gøre ude endnu, især her hvor det jo har regnet rigtigt meget. Pletter i luften skal nok klare vinteren, de er så taknemlige og kan også sagtens overvintre i potter. Nå jeg skal nok ikke satse på min chokoladeblomst når der ingen knold er ;O)

   Slet
 3. Jeg har gravet min op og sat den i jord i min udestuen. Så må vi se om det er en metode, der kan efterfølges?
  Smart ide med pindene, men den er nok ikke sikker hos mig alligevel, er jeg bange for.
  Jeg har været rimelig heldig, og kun hakket et par løg over, men så tænker jeg, mon ikke det gør som ormen og lever
  videre alligevel.?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tror måske også at jeg planter min igen og sætter den i den kolde opgang, tror ikke på at de rødder kan overleve til næste år, spændende om det lykkes for os, ellers må vi ud og købe nye til næste år ;O)

   Slet
 4. Hej - jeg oplevede det samme sidste år.
  Gravede to kæmpe chokoladeblomster op sidste år for at gemme knoldene - men ... ingen knolde - kun rødder.
  Har ikke fundet svaret på hvorfor...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja man skulle næsten tro der findes flere slags, tror jeg planter min igen ;O)

   Slet
 5. Jeg har haft chokoladecosmos flere år i træk, har aldrig set knolde og aldrig lykkes med at overvintre i potter eller lignende. I år lader jeg dem blive i jorden, hvis jeg alligevel skal købe nye, kan det jo være lige meget.
  Men jeg har læst om nogen stykker her i blogland, der har haft knolde, den ene er vist Birgitte på nettet, tror jeg.

  SvarSlet
 6. Ja det er første gang jeg vil prøve at gemme, og kun fordi jeg har læst om det her i blogland. Jeg plejer også at købe nye hver år, så det kommer jeg sikkert også til næste år. Spændende om din klarer det ;O)

  SvarSlet
 7. Ærgerligt at solen ikke brød ordentligt i gennem, men det holdt da i det mindste tørt. .o)
  Du kunne overveje at bruge din knækkede krukke til husløg, den vil helt sikkert ikke overleve med lim alligvel - jeg taler af erfaring, jord og rødder presser lynhurtigt en limet krukke fra hinanden. Men den ser perfekt ud til at bruge til husløg - du ligger den ned, fylder med jord på skrå og sætter husløg i. Og i løbet af ganske få år har de bredt sig ud over kanten. Det ser superfint ud med den slags levende skulpturer i haven hvis du spørger mig. :o)
  Mange hilsner
  Trine

  SvarSlet
 8. Det var skønt med tørvejr igår, men idag har det atter stået på byger og blæst. Jeg er også kommet frem til at det nok ikke går at lime, så nu må vi se hvad jeg finder på husløg er da en god mulighed ;O)

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen