Sider,

onsdag den 10. oktober 2012

Hjælp Søges ;o)

Allerførst dette billede fra vores store æbletræ på denne helt skønne onsdag i det Vestjyske. Vi har haft  14 grader, solskin og næsten ingen vind, det er da bare helt perfekt på en fri onsdag i oktober. Selvom dagen mest er gået med praktiske gøremål, så har jeg da også lige været ude og nyde det gode vejr.Jeg har købt denne hvide Sankthansurt, men kunne godt tænke mig at "ofre" den så den kan blive til mange. Så nu er det store spørgsmål, er det kun topskudene jeg kan lave stiklinger af eller kan jeg også bruge stængel, hvor der kun er et bladsæt på. Måske et simpelt spørgsmål, men jeg har ingen erfaring med at lave stiklinger fra stauder overhovedet ;o). Jeg ved der er så meget viden her i bloglandia, og håber hjælpen er herude. ;o)Det er denne skønhed, jeg godt kan bruge mange flere af.
Svampene pibler op overalt i vores flis område, her i selskab med tørrede bøgeblade.Mange, jeg håber solen også skinner hos dig idag, hilsner herfra ;o)               


10 kommentarer:

 1. Hej Heidi
  Smuk hvid sct. hansurt. Jeg kan godt forstå du gerne vil have flere :)
  Jeg har for en månedstid siden, stukket stængler med og uden blade og blomster på, direkte i jorden i bedet, og jeg kan se de vokser fint nu.
  Nu er det jo noget senere på året, så jeg ville nok stikke dem i let fugtig så og prikle jord i små potter og derefter trække en klar pose over hvori du har lavet et par små huller, så der kan komme luft til stiklingerne. Stil dem et sted med ly og ikke direkte sollys. Så skal de nok slå rødder.
  Når der er dannet rødder, skal de plantes over i alm. pottemuld. Jeg ville så sætte dem i drivhuset vinteren over. Så er de klar til foråret.

  God aften :-)
  Kh
  Rose

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, jeg vidste at hjælpen var nær ;o), det lyder lige til at springe ud i, så nu skal der laves stiklinger i stor stil ;o)

   Slet
 2. Se der fik du jo klar besked, og jeg blev også klogere, jeg kunne nemlig ikke hjælpe. Det med stiklinger er ikke lige mig. Men køn er den hvide Sct. Hans urt.
  Jeg har også haft solskin i dag, men ikke stille vejr, måske i morgen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jammen er det ikke skønt, at man kan få så god hjælp når man er på glatis ;o). Håber du får godt vejr i morgen, jeg har lige set i vejrudsigten at nattefrosten ligger og lurer, vi slipper heldigvis fri her og det gør i sikkert også når i er omgivet af vand ;o)

   Slet
 3. Jeg tog også stiklinger af nogle helt røde sankthansurt "red cauli" for en måneds tid siden. Både stængler med og uden blade, og de sætter fine rødder alle sammen.

  Jeg har ikke lige lagt mærke til om det var stille vejr her, men solen har været fremme :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder super godt, jeg var jo lidt bange for at ødelægge hele planten ;o). Dejligt at hjælpen er nær når der skal prøves noget nyt ;o)

   Slet
 4. Hvor er det dog et skønt æblefoto du lægger ud med, det gav lige et smil hos mig... :o)

  Jeg tror ikke du behøver at være bekymret for din plante, bare se at få den i jorden så den kan etablerer sig. Stiklinger fra Sct.Hansurt er normalt meget taknemmelige at gå til, nogle gange slår de rødder bare man har dem inde i en vase. God fornøjelse med projektet... og måske jeg lige skulle gøre det samme med min hvidbrogede Sct. Hans urt... ;o)

  SvarSlet
 5. Jeg ville vente med stiklinger til foråret nu hvor frosten har taget sit indtog. Du vil stadig nå at få fine nye planter selvom du venter med stiklinger til planten begynder at skyde i foråret - selvom sct. Hansurt er en nem plante er det en meget hård behandling at kappe alle skud af på nuværende tidspunkt uden at planten har rodfæstet sig.
  Det er et skønt kik på i træet du har fanget:0)

  SvarSlet
 6. Dejligt, at man kan få hjælp af andre havebloggere - og at man kan læse med her fra sidelinien. Den er rigtig smuk, den hvide Sankt Hansurt. Jeg har lige fået én med hvidbrogede blade fra Bente (Elmbjerg's Eden), men den er ikke så stor endnu.

  SvarSlet
 7. Rigtig skønne billeder fra det danske efterår! - og sys ligesom Havehygge at det er dejligt at læse med på sidelinjen. Det jo en ren (online) haveservice :-)

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen