Sider,

søndag den 17. april 2016

Inspireret af regnen..


Jeg blev åbenbart så inspireret af al den regn vi fik igår, at i nu får en mindre flodbølge af billeder . Tror måske aldrig jeg har vist så mange billeder i et indlæg og undskylder lidt på forhånd.... hvis du hopper af undervejs, er det helt ok ;). 

På terrassen er klatrehortensiaen ved at springe ud.Smukke sprængfyldte knopper.Det er mange år siden jeg sidst har haft en marguerit, men et godt tilbud på denne lækre bamse kunne jeg ikke stå for.
Manden min er ved at fjerne bunker af gamle træspåner og savsmuld på brændepladsen, som ligger tom lige nu. Det næsmest gynger når man går dernede, så det bliver godt at få væk.Sol og skyer har præget eftermiddagen, men det blæser koldt så det var med at finde læ.Regnen har slået en del tulipaner og narciser mod jorden, jeg håber de rejser sig igen .Den opstammede ribs er sprunget ud og inden længe blomstrer den.Blomsterne i det blå/lilla bed er så blå at de nærmest gør ondt i øjnene, jeg skal vist ha tilført bedet flere løgvækster i mildere farver til efteråret.I dagens blæst må jeg opgive at komme tæt på blodblommens blomster.Dråbebedet tager sig godt ud i solen, desværre er narciserne slået ned.Jeg håber at den skønne pæon Charles white som også står i bedet vil blomstre i år. Sidste år sprang den desværre over, efter at have blomstret fint i flere år.
Trillium står usædvanligt flot i år.I samme bed står disse, de to til højre har ikke blomstret siden jeg købte dem for flere år siden. Det bliver spændende om den til venstre vil blomstre.Vindblæste Thalia godt på vej.Rosa lærkespore er sprunget ud.Det er den hvide også, forskellen er at den hvide blomster fra nu til frosten kommer, mens den rosa desværre hurtigt er væk igen.I drivhuset har den fine hvid/blå sommerfuglelavendel fået selskab af en australsk viol.De klæder hinanden rigtigt godt, der er også kommet en ny duftpelargonie skeleton rose til samlingen.

I zinkbakken står også en kande med æblegrene, det varer ikke længe inden de springer ud.Drivhuset begynder at blive fyldt med små frøplanter, som er kommet ud og væk fra den beskyttede tilværelse inde i huset. Der er dog stadig en del som ikke er flyttet ud endnu.Der står også lidt krydderurter og en enkelt chili.Frøplanterne har godt med fart på, nu har jeg så nippet toppen af en del, for at forgrene dem.De første jordbærblomster i drivhuset er også sprunget ud.De står i en zinkaltankasse og vi nyder at kunne hapse lidt tidlige jordbær når vi hygger i drivhuset. Disse små stauder som jeg har købt ved staudestedet fornylig, står også og venter på at komme videre. Blodurten står godt beskyttet af sten på en terrasse i volden, i dagens blæst åbnede de dog ikke blomsterne.Pæon festiva maxima er godt igang, at den så må dele pladsen med skvalderkål er lidt trist.Men efter regnen i går, var jorden let at arbejde i, så godt bevæbnet med en god kniv til at løsne jorden lykkes det mig at få fjernet masser af lange rod guirlander. Ved godt at kampen ikke er vundet, men nu er de sat godt tilbage, så jeg kan nyde pæoner, akelejer og alium i fred.I bedet fandt jeg også disse spiste blomster nå... kan man nu heller ikke har narcisser i fred for de glubske sataner.
De kunne ellers være blevet til disse fine skønheder.Mens jeg fjernede skvalderkål opdagede jeg en knop i min træpæon. Det var en overraskelse som jeg ikke havde regnet med, da den blev flyttet i efteråret.
Der er kommet frøstande i påskekokken med de kæmpe store blomster, nu må jeg bare få dem høstet på rette tidspunkt, da det kunne være dejligt at få flere af denne skønne plante.Så kom jeg endelig til vejs ende og er du med endnu er det godt gået. Det bliver nok ikke en vane at lave så lange indlæg, da det tager laaang tid, men der var ligesom så meget der ville med i dag.

Mange blæsende søndagshilsner herfra ;)

15 kommentarer:

 1. Jeg synes det var dejlige billeder. Kan vist aldrig få nok af billeder og inspiration :) Og så er det rart at også andre må kæmpe med skvalderkål i bedene. Jeg går også stykkerne med skvalderkål igennem hvert forår for at tage så meget jeg kan og sætte dem tilbage resten af året :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sandie
   Det var godt du kunne tygge dig igennem alle billederne ;). Ja heldigvis er det kun få steder i haven jeg kæmper mod skvalderkålen, men den kamp er nok tabt på forhånd ;)

   Slet
 2. Ha ha plejer du at stoppe ved mine mange billeder :) Jeg var i hvert fald med hele vejen her. Jeg gjorde lige lidt notater undervejs. Mine narcisser var også væltet i stormen, jeg plukker dem ind til vase, hvis de ligger mod jorden spiser sneglene dem, som du også viser billede af. Det er så ærgerligt. Jeg kan godt lide det du skriver om blåt, det kan nemlig hurtigt blive for meget med blåt, der skal noget til at bløde op, men det kommer der så næste år. Skvalderkål ja øv for det, jeg har ellers ikke skvalderkål i haven, men det vandrer ind ude fra diget, så jeg har også været på knæ og luget i dag. Det var en kold omgang, for det er lige mod vest. Pokkers til blæsevejr.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Nej det har du selvfølgelig i og godt du var med hele vejen ;)
   Her var det desværre forsent at redde narcissene for denne gang, men desværre fandt jeg ikke en eneste snegl i bedet under rengøringen...men de er der, det ses jo tydeligt.
   De blå farver bliver hurtigt for intense, så det må jeg råde bod på. Nå du har også været på skvalderkål bekæmpelse igår, heldigvis har regnen gjort jorden let at arbejde i. Jeg havde heldigvis læ bag drivhuset til arbejdet, for øv hvor vinden er kold.

   Slet
 3. Hold da op Heidi. Der er godt nok gang i mange ting hos dig allerede. Det smukke stativ af rionet til pæoner - har du selv lavet det? Det ser super godt ud. Sådan nogle kunne jeg også godt tænke mig. Troede faktisk ikke lige, at man sådan bare kunne bukke det?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bonnie
   Ja det pibler frem overalt, egentlig lidt utroligt når det hele tiden er så koldt og blæsende.
   Stativerne af rionet er manden mester i, det er ikke så svært at forme dem. Jeg har både runde, trekanter, buer og kan slet ikke undvære dem her vestpå hvor vinden gerne vil vælte stauder og andet. Bare kast dig ud i et forsøg men pas på, de er vanedannede ;)

   Slet
 4. Hej Heidi. Jeg var med hele vejen, det var rigtig spændende og jeg skal love for, at du har godt gang i mange ting. Ærgerligt at sneglene spiser påskeliljerne. Jeg går flere runder hver dag for at finde snegle, men jeg har ikke fundet nogle endnu! I dag blæser det rigtig meget her, så det er ikke det bedste havevejr!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Godt du også var med hele vejen, der er nemlig ved at være godt gang i haven. Ja de skide snegle er jeg godt træt af, jeg fandt desværre ikke en eneste under rengøringen af bedet, men de er der desværre.
   Her blæser det også rigtigt meget idag, så jeg bliver inde i varmen ;)

   Slet
 5. Jeg var da med hele vejen. Trænger så meget til dejlige forårsbilleder, dem kan jeg slet ikke få nok af for tiden.
  Jeg har lige investeret i 2 små rosa lærkespore...de var nu ikke så dyre. Fandt dem i en vejbod til en tier stykket. Tak for info om at de visner ned efter blomstring. Det vidste jeg ikke, har ikke haft lærkespore før.

  Jeg har desværre også partier i haven hvor skvalderkålen vælter frem...derfor er min fremtidsplan da også at jeg fra næste sæson må tage en lille del af hvert bed og grave igennem...dvs. alle planter op, rense for skvalderkål og så plante igen.
  Det bliver et kæmpearbejde, men heldigvis er det kun Flammebedet og de blå bede, der har problemet.
  Fordelen ved at skulle grave det hele op, er at jeg så også kan jordforbedre, så min meget lerede jord bliver mere muldrig. Det er i hvert fald håbet.
  Hav en god mandag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Esther
   Du klarede også hele vejen... godt gået ;)
   Det kan faktisk være en fordel at de rosa lærkespore visner ned, så kan noget andet overtage pladsen, indtil de atter dukker op til næste forår.
   At grave alt op i bedene er jo helt klart også den bedste måde at komme skvalderkålen til livs, men helt så drastisk kommer jeg nok ikke til at gå til værks.
   Hav en god aften inde i varmen ;)

   Slet
 6. Godaften Heidi.Ja !!! jeg var bestemt også med hele vejen..........og skønne billeder fra din have.Der er da godt gang i den hos dig.
  Er bare vild med dit dråbebed,med de hvide blomster.........det er lige mig.
  Og nye indkøb kom der også med hjem fra turen til det jyske i weekenden.
  De små fine lærkesporre har jeg aldrig haft.Og kan da se at din knop i træpæonen ligner min til forveksling.
  Jeg synes jeg har lidt problemer med alle mine såede sommerblomster.De har stået i mit arbejdsværelse.Måske har eder været for varmt..........så nu har jeg også sat mit plantebord i drivhuset.Håber det hjælper.
  God aften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Godt du også var med hele vejen, ja der er godt gang i haven efterhånden.
   Ja vi har vist noget med dråbebede, jeg er også rigtigt glad for at udvidelsen af det runde bed.
   Jeg har også flyttet mine småplanter i drivhuset, det er lidt lettere at styre deres vækst og de skal jo også hærdes lidt inden udplantning.

   Slet
 7. heidi.jeg nyder 2 gange om ugen av dine bilde og komentarer
  s
  kal på trädgårdsmässa i älvsjö den 23 april med en kompis

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Faster
   Hyggeligt med en lille hilsen fra dig ;)
   Spændende at du skal på havemesse, jeg rejser en kort tur til Malta på søndag for at besøge Martin
   Knus og kram fra Heidi skal også hilse fra Richard ;)

   Slet
 8. Hej Heidi. Dejlige billeder fra haven og dine forskellige projekter. Har for første gang bestilt stauder fra staudestedet, er rigtig spændt på dem.
  Håber dine tulipaner og narcister er opretgående igen
  Kh Marianne

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen