Sider,

onsdag den 6. april 2016

Boganmeldelse....

For nogen tid siden blev jeg kontaktet fra politikens forelag og spurgt om jeg havde lyst til at anmelde en ny drivhusbog her på bloggen. Jeg har haft drivhus i alle de år vi har boet her, men aldrig rigtigt læst en decideret drivhusbog, så det ville jeg da gerne.Bogen som er skrevet af Landskabsarkitekt og rådgiver i haveselskabet Jesper Carl Corfitzen og hortonom Bente Mortensen, er meget uddybende og let at gå til. Den giver et rigtigt godt indblik i at et drivhus, er så meget mere end et glashus med en lang gang og bede på hver side, hvor agurker og tomater står på lige rækker.

Jeg syntes bogen især henvender sig til alle, der står for at skulle anskaffe det første drivhus. Man bliver ledt fint og grundigt gennem alle de spørgsmål og tanker man kan ha, med hensyn til placering, indretning, dyrkningsmetoder, jordforbedring, plantesygdomme og meget meget mere.Hvor meget jeg selv kommer til at bruge bogen som opslagsværk er jeg lidt usikker på, men det vil tiden jo vise. Lidt nyt har jeg lært og skal helt sikkert skal ha byttet rundt på placeringen af tomater og agurker, samt forstået vigtigheden af skygge i højsommeren og sikkert en mange flere ting som vil vise sig som sæsonen skrider frem.

Så går du og drømmer om at anskaffe dit første drivhus, vil denne bog være en god sparringspartner som kan gi svar på dine spørgsmål og inspirere til at kaste dig ud i glæden ved et drivhus.Jeg har selv rigtig meget fornøjelse af mit drivhus året rundt og lige nu er der fuld gang i såning og prikling. Planterne står dog stadig inde i varmen, da det er for koldt til de små pus i drivhuset om natten.Jeg slæber gerne mine små frølinger med drivhuset og prikler om. Der er ikke noget bedre end at fordybe sig i arbejdet mens det blæser og regner ude.

Foråret er også flyttet ind i drivhuset og jeg nyder den gode stemning planterne giver.Har lige købt denne vidunderlige sommerfuglelavendel, syntes ikke jeg har set den farvekombination tidligere og håber at kunne holde den i live i sommer. Jeg syntes godt de kan være lidt svære, men jeg håber på det bedste for den er så fin.Ja vejret er der ikke meget ved i disse dage, så det er godt at ha lidt småplanter og ny bog at hygge med. Jeg håber det ustadig og våde vejr drager af inden weekenden, så vi kan få sol og forår tilbage.

Mange onsdagshilsner herfra

12 kommentarer:

 1. Tak for anmeldelse. Altid dejligt med nye havebøger. Jeg tillader mig at lægge et link ud i gruppen "Drivhusglæder og haveguf" på fb. Der kunne godt være et par stykker der var interesseret i at høre om denne tilsyneladende fine bog. :)

  SvarSlet
 2. Hej Fru Friis
  Bogen er helt fin især, hvis skal ha eller lige har fået drivhus. God ide med et link, jeg er nemlig ikke på fb ;)

  SvarSlet
 3. Jeg har kun pavillionen, så jeg springer over at købe den bog, men det lyder som om den er god, hvis man gerne vil have drivhus, og det er jo meget moderne nu :) Din sommerfuglelavendel ser spændende ud, den har jeg ikke set før.
  Onsdagshilsener tilbage til Frøboet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Her blev jeg da lige lidt forvirret, fordi det var fru Friis der delte, undskyld Heidi, jeg sender onsdagshilsenerne til dig i stedet :)

   Slet
  2. Hej Lisbeth
   Det er da ikke godt du bliver forvirret, men det går nok søde ;)
   Nej bogen er nok ikke lige til dit behov, men står man og skal springe ud som drivhusejere, er den helt perfekt ;)
   Ja er den ikke skøn den fine sommerfuglelavendel

   Slet
 4. Hej Heidi. Det lyder som en spændende bog hvis man står og skal anskaffe sig et drivhus. Jeg kan godt lide din sommerfuglelavendel og de fine forårsblomster du har i drivhuset. Ja, det er godt, at vi har et rum at være i, når vejret ikke er for godt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Det er en rigtig fin bog hvis man er nybegynder med drivhuse.
   Ja er det ikke en fin sommerfuglelavendel, bare jeg nu kan holde den i live ;)
   Jeg ville være rigtig ked af at undvære mit drivhus, hvor jeg lader op, samler ny energi og hygger ;)

   Slet
 5. Hej . Lyder som en super bog, måske kan man få et tip eller 2 .
  Sikke fine billeder fra dit drivhus, det er nemlig skønt at have et sted hvor man kan hygge og nusse om planterne, når vejret stadig er så trist og kedeligt . Kender slet ikke den hvide sommerfuglelavendel, den er da så fin
  Dejlig aften til dig
  Kh Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marianne
   Det er en rigtig fin bog, hvor man kan hente god viden og få gode ideer.
   Den hvide sommerfuglelavendel er super yndig og fin ;)

   Slet
 6. Hej Heidi.Spændende at du sådan skal anmelde en bog om drivhuset.
  Jeg købte CDs bog om drivhuset for nogle år siden.........og den har jeg haft stor glæde af.Men godt at have sådan et glashus til planter.Bruger jo ikke mit til ophold,da jeg har min dejlige udestue.
  Smuk sommerfuglelavendel.........er den hårdfør`.
  God dag Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja jeg syntes også det var spændende at skulle anmelde en drivhus bog ;)
   Ja jeg har jo ikke nogen udestue men drivhuset klarer opgaven helt fint. Nej den smukke sommerfuglelavendel er desværre ikke hårdfør.

   Slet
 7. Det da en ære at blive udvalgt Heidi...altid godt med gode input når der skal investeres. Selv brugte jeg Claus Dalby drivhusbog og blev inspireret....så god ide....for dem der skal til den proces..

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen