Sider,

torsdag den 28. april 2016

Inde i varmen...


Efter nogle dejlige feriedage på solrige Malta med temperaturer omkring 20 grader, har jeg tilbragt dagen inde i varmen og lavet absolut intet, udover at fordøje de sidste dages oplevelser indtryk og hygge. Solen brød igennem midt på eftermiddagen og fik mig lokket ud for at inspicere haven. Jeg ved det har været et kedeligt møjvejr, så jeg forventede ikke den store forvandlingen....og det fik jeg ret i.


Jeg elsker planters vilje og grokraft, i en smal sprække har en perlehyacint slået sig ned. Trillium tæt på at udspring.En anden trillium har åbnet sine blade og står med to fine knopper, jeg tror de bliver lyserøde.Purissima holdt sig fornuftigt nok lukkede idag, hvor regnbyger har slået til med jævne mellemrum.Klematis alpina med bristefærdige knopper.En gruppe Thalia står klar til at springe ud.Det gør de også nede ved vandposten.Trepæonknop pyntet med regndråber.Rundt i haven står tulipanerne klar til at starte festen, de mangler bare lidt sol og varme så går det løs.Blodurten kommer stadig med nye knopper.Forskellige stenbedsplanter er ved at gøre dem selskab.Jasminen er godt igang med at springe ud. Lidt solbilleder fra turen til Malta slipper i ikke helt for. Jeg ved godt det er lidt barbarisk at vise dem , men håber de kan varme lidt i mangel på forår herhjemme.Skulle jeg på noget tidspunkt immigrere, ville denne skønne villa næsten gemt væk i bougainvillea være et godt bud.Her fra en anden vinkel kan man rigtigt se hvordan de dækker hele stakittet. Jeg forsøgte at smugkigge ind i dette frodige paradis, desværre kunne jeg ikke se så meget, men de få glimt jeg fik var fantastiske.
Et andet fantastisk syn var dette kæmpe træ med vidunderlige blå blomster.Jeg ved ikke hvad det er for et træ, men her er blomsterne lidt tættere på.Nerie træer og buske stod også i fuld flor, så der var nok for en hungrede nordbo at savle over.Hjemme igen slutter jeg med perlehyacinter i fuld flor.På min rundtur i haven kunne jeg konstatere at ukrudtet har kronede dage,  nu håber jeg på tørvejr i morgen, så jeg kan komme ud og give det kamp til stegen.

Mange feriehilsner herfra ;)

14 kommentarer:

 1. Hej Heidi
  Godt du er hjemme igen og kan underholde os lidt, der er så stille. Dejligt med lidt solbilleder, de blev nydt. Som du kan se hjemme hos dig selv, sker der ikke meget, planterne vil simpelt hen ikke springe ud i den kulde, det forstår vi jo godt. Det må også have været hårdt at komme hjem i kulden igen.
  Flot med din blodurt, min er snart drysset væk. Min Alpina er ikke så langt som din, hvorimod mine Thalia er i gang, sådan er der stor forskel fra ø til Vestjylland.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Godt jeg kunne komme hjem og underholde dig lidt ;). Ja der sker ikke meget i vores haver, var jeg plante ville jeg heller ikke springe ud, men putte mig og vente på bedre tider.
   Jeg kan heller ikke huske at blodurten har stået så længe før, og jeg nyder synet så længe det varer. Ja det er sjovt at der er så stor forskel på hvornår blomsterne springer ud i vores lille land. Her er kobjælder først ved at blomstre og dine har været i blomst længe, så det er godt vi kan glædes over hinandens blomsterflor ;)

   Slet
 2. Hov jeg opdagede lige et træ, du ikke kendte til. Det er et kejsertræ, jeg har det også i min have. https://da.wikipedia.org/wiki/Kejsertr%C3%A6

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej igen
   Tak for dit bud på det smukke træ, jeg kan se at Lisbeth fra Countryliv også har et bud, nemlig Jacaranda, kan jeg ikke helt finde ud af om de to er samme træ, men ellers er jeg mest tilbøjelig til at tro det er en Jacaranda, da træet ikke havde nogle blade mens det blomstrer, men tak for dit bud og jeg glæder mig til at se dit kejsertræ i blomst ;)

   Slet
 3. Godaften Heidi.Velkommen hjem igen fra den skønne ø.
  Håber du havde en rigtig dejlig tur ned til sønnen.
  Og tak for smukke billeder.Sikke da en blomsterflor.Og lidt er der da sket i di have medens du har været på ferie.Mine purissima åbner sig hver dag når solen er fremme.
  Fantastisk træ med de blå blomster.
  Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Du kan tro vi havde en skøn tur ned til sønnen, som blev nydt i fulde drag.
   Det var så skønt at gå rundt og nyde alle de blomstende træer og buske, jeg kunne slet ikke få nok af alle de skønne blomster.
   Tror også mine purissima åbner sig i solen, der var bare ikke nok igår til at vække dem.
   Jeg var også helt vild med de blå blomstrende træer, og måtte stoppe op for at nyde synet hver gang vi kom forbi dem ;)

   Slet
 4. Dejligt med en forårsindsprøjtning fra Malta :)
  Jeg tror træet er en Jacaranda.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja det var skønt med en dejlig forårsindsprøjtning, og bare jeg havde kunne tage lidt med hjem til os alle.
   Tak for bud på træet, jeg tror du har ret, det ligner ihvertfald rigtigt meget kan jeg se når jeg googler på navnet ;)

   Slet
 5. helt utroliga bilder fra malta og fra din have
  har prisis begynt og så ..

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Faster
   Tak for din hilsen, ja er det ikke nogle dejlige solskins billeder jeg havde med hjem. Nu ved jeg ikke lige hvordan vejret er i Sverige, men her er det hundekold og vi venter på at foråret forhåbentlig snart kommer. Jeg skulle hilse alle herhjemme fra Martin, så du får også lige en hilsen fra ham ;)
   Nu ved jeg ikke helt hvad du mener med prisis, kan du ikke oversætte det for mig ;)

   Slet
 6. Hej Heidi. Velkommen hjem. Ja, vi trænger til noget varme heroppe nord på. Du er heldig du fik lidt varme på din ferie. Her har det regnet meget af tiden og også her har ukrudtet kronede dage. Jeg håber, det bliver havevejr i morgen, for så skal jeg ud lige fra tidligt til sent. Det er tiltrængt.

  SvarSlet
 7. Jakaranda var det första jag tänkte också, kommer ihåg ett foto min brevvän från Australien sände mig. Impecta har frö!! hälsningar från Anna-Karin

  SvarSlet
 8. Hej Heidi. Åh stakkels dig at komme hjem til den danske kulde. Sikke skønne billeder fra jeres ferie.
  Lidt er der da sket i din have og med det smukke vejr vi har haft i dag og som vil forsætte, går der nok ikke længe inden alt ser så smukt ud igen, som vi virkelig går og længes efter skal ske.
  Kh Marianne

  SvarSlet
 9. Dejlige solskinsbilleder fra Malta...og nu gør de ikke så "ondt", da solen og varmen er begyndt at indfinde sig her også :)

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen