Sider,

mandag den 31. august 2015

Skovens guld og havens diamanter....

Den sidste sommerweekend i august, viste sig heldigvis fra sin absolut bedste side. Med en del solskin og næsten vindstille, var det skønt at gå ude og rode og reagere, samt sætte nye drømme for næste sommer igang.

Om man kan kalde sommerfugle for havens diamanter er jeg lidt usikker på, men det passede lige til overskriften. Jeg har godt nok mit hyr med at forevige dem i år, de flygter straks de ser kameraet, måske er det linsen de er utrygge ved. Heldigvis er der ikke ingen problemer, når jeg bare går rundt og nyder dem.Oppe på terrassen står dette skønne makkerpar, vindheks og ungkarleknap er så fine sammen.De står på den grå bænk, hvor der også står bladsalvie og helichrysumSå er den første blomst i hortensia lime light sprunget ud, den var hele ventetiden værd.Dahlia wizard of oz er rigtigt begyndt at vise farve. Den har fået fint selskab af lathyrus Janet Scott og det gør bestemt ikke noget.Den er stadig næsten helt fri for lus, og jeg holder godt øje med dem, så de ikke vender tilbage i hobetal..Dette ret triste højbed bag drivhuset, er mit skærebed. Det er efterhånden et par år siden, jeg sidst har sået sommerblomster der. Der står pæoner og enkelte stauder som efterhånden fylder så meget, at det kniber med plads til små frøplanter. Lige nu var det dog mest ukrudt, skvalderkål og en stor margurit der havde indtaget bedet.Marguritten blev klippet helt ned, og ukrudtet fjernet. Det pyntede gevaldigt og nu kan jeg rigtigt se hvor tæt de blivende planter står. Senere skal der rykkes rundt, så de får bedre plads, og så er det slut med skærebedet. Hvad mener træpæoner om at blive flyttet, er nogle med erfaringer, så vil jeg gerne høre dem.Afklip fra marguritten, stilkene er nok to meter lange. Som en dejlig bonus fandt jeg disse zinnia da jeg ryddede bedet. De har været visnet helt tilbage, men nu er nogle stykker begyndt at komme med sideskud. Nogle gange er det godt at være lidt langsom, for ellers var de da blevet rykket op forlængst ;).
Bænken er stadig optaget af de hvide løvemund.Skovens guld er selvfølgelig kantarellerne, som vi tog på jagt efter igår. De er måske ikke helt så svære at finde som guld, men igår føltes det næsten sådan. Det var ikke mange vi fandt, men skoven var skøn, og lidt har jo også ret...de smagte helt fantastisk.Mange mandags hilsner herfra ;)

5 kommentarer:

 1. Hej Heidi. Det var et fint indlæg og god overskrift! Det ser rigtig frodigt og hyggeligt ud i din have. Fantastisk at I har fundet kanteraller. Såvidt jeg ved fortæller man vist ikke nogen, hvis man ved hvor de er. På den måde har man stedet for sig selv. Jeg ved ikke om det er rigtigt, men de er i hvert fald ret eftertragtede.

  SvarSlet
 2. Hvor er den limegrønne hortensia dog smuk :)
  Tak for et fint indlæg.

  SvarSlet
 3. Du har været flittig, der er ordentlig blevet ryddet op, og du fandt både diamanter og guld, det er ikke så tosset :)
  Jeg kender ikke ungkarleknap, men den ser fin ud. Det gør dine dahliaer bestemt også, jeg er næsten ikke misundelig. Godt det var stille vejr i weekenden, så vi alle kunne nyde det.

  SvarSlet
 4. Hvor har du været flittig :)
  Og lækkert med kantareller! De smager skønt
  Jeg har selv lige flyttet en træpæon, som jeg er ret spændt på om klare flytningen. Jeg skulle ha den med op i vores sommerhus, så den blev først plantet i en spand med jord. Men jeg synes godt nok, at den hang gevaldigt med hovedet da vi nåede der op. Jeg gik ind og læste hvad pæoneksperten skriver om det og ledte grundigt efter det bedste sted at sætte den. Så nu håber jeg at det lykkes. Modsat alle andre planter skal den ikke vandes når den bliver gravet ned stod der. Så det håber jeg virkelig er rigtigt!
  Det var lidt om hvad jeg har gjort :)
  Desværre kan jeg ikke gi dig svar om udfaldet
  Ha en god dag
  Kh Vibeke

  SvarSlet
 5. Hej Heidi.Ja !!! så er jeg på igen efter en skøn.............og meget varm rejse til Nice.
  Dejligt indlæg fra din have.Og hvor ser den skøn og frodig ud.
  Er vild med billedet med bænken og alle de grålige planter.Det er første år at jeg har sølvsalvie...........men bestemt ikke sidste.
  Og de kantareller ser bar lækre ud.
  Godt at få ryddet op i bedene........................har selv klippet rigtig meget ned inden vi tog afsted
  Og skal nu afsted igen til fødselsdag i det jyske.
  Rigtig god dag knus Jette

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen