Sider,

tirsdag den 4. august 2015

Østpå


Sidder i toget mod København og laver dette indlæg. Jeg er på vej over for at hygge med ældste datteren i nogle dage. Vi skal mødes på hovedbanegården og fortsætter derfra til botanisk have, hvor vi skal hygge med frokostkurv og skønne blomster. Det lyder da som en helt fin start på mini ferien.

I går var det en super sommerdag i det vestjyske, vi havde over 23 grader og det er længe siden sidst. Jeg tilbragte hele dagen i haven, hvor jeg hyggede med ukrudt og masser af pauser i solen.


  Rasleblomst i solen.I et af vores gamle æbletræer gror rosen rosenholm rosa. Den har fornyligt fået en kraftig opbinding, da blæsten havde rykket den helt fri af træet. Det har nok sat den lidt tilbage, men nu begynder de første blomster endelig at springe ud.


Floks må jeg ha anskaffet mig mange flere af. Det virker nemlig ikke til at dræbersneglene kan li dem. Jeg flere huller rundt i mine bede, hvor der plejer at stå dahlia. Tænker på at plante floks, da jeg virkelig mangler noget som sensommer erstatning for dahlia.


Sidste efterår købte jeg den smukke hortensia limelight. Jeg havde næsten opgivet at der ville komme blomster i år, men igår opdagede jeg denne lille knop.Nede bag drivhuset står denne randblomstrende hortensia. Hvert forår bliver den klippet godt ind så man kan komme forbi den.Blomsterne er så smukke når man kommer tæt på.

I den anden ende af haven står denne store hortensia, ja der står nu faktisk to. For mange år siden plantede jeg de to stuehortensia og de har begge beholdt deres oprindelige farve. Jeg kunne nu godt tænke mig at flytte den hvide, men manden min tror ikke det kan lade sig gøre uden at ødelægge rodnettet på dem begge, så de bliver stående.De mørke sommerfuglebuske Black Knight er nu også så småt begyndt at blomstre. De er en hel måned bagud
i forhold til sidste år. Tre stykker på rad og række i volden. Lidt forskellige klematis først Hagley Hybrid som blomstrer så fint på hegnet i tøsebedet.Blue Angel mod naboens garage.Den nye Jackmanii er også ved at være godt igang med blomstringen. Det var ikke kun mig der nød den smukke dag i går, denne solsorte unge svedte vist og nød vinden nede ved brænde stakken.Mørke skyer samlede sig over Struer mens jeg gik mod stationen, og der er lovet regn hele dagen. Nu har vi lige forladt Vejle station og solen skinner, regnen kommer vist først til Sjælland til aften.

Mange bumlende hilsner herfra toget ;)

7 kommentarer:

 1. Næh den moderne teknologi er da fantastisk, tænk at sidde i toget og lave blogindlæg og så med så fine blomsterbilleder.
  Ja det ville være dejligt med nogle dahliaer nu, men det synes sneglene desværre også. Floks ja de spiser dem da ikke, men i forsommeren da det var værst, sad sneglene i lag på en af mine floks, jeg har ikke set dem der siden, men det var ret uhyggeligt. Hagley hybriden er rigtig fin, den har jeg også købt en gang i Netto, jeg har ikke set den siden :)
  God tur til dig og hyg dig med datteren.

  SvarSlet
 2. PS - godt jeg fik sendt det gode vejr over til dig :)

  SvarSlet
 3. Sikke en masse fine billeder - blue angel billedet i særdeleshed. Også rart at se en slyngrose, som ikke ses så tit.

  SvarSlet
 4. Rigtig god miniferie! Vejret er da i hvert fald med jer lige nu :-)
  Nu kommer jeg nok til at ødelægge den gode stemning omkring floksen, men hos os æder dræbersneglene faktisk floks (når de er færdige med georginerne ...)

  SvarSlet
 5. Hej ! Så fint i din trädgård. Hortensiorna är fina,skulle gärna ha dem, men de har inte klarat sig. Klematisarna ser så frodiga och vackra ut. Vi har haft två fina soliga dagar, men idag vaknade jag till regn.
  Ha det fint! Marika

  SvarSlet
 6. Hej Heidi.Dejlige billeder fra din have.....................og nogle rigtig flotte hortensia du har.
  Dejligt med en lille ferie her i hovedstaden med datteren Og vejret kan du da ikke klage over.
  Botanisk have er også et af mine ynglingssteder i byen..................der er bare så smukt og med en dejlig ro.
  Fortsat god ferie knus Jette

  SvarSlet
 7. Så vakre klematis og hortensia du har. Jeg har ikke lykkes helt med dem ennå, men jeg har ikke gitt opp. Ha en deilig ferie.

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen