Sider,

torsdag den 30. juli 2015

Besøg i sommerfuglebusken og regn....igen

Inden regnen atter slog til, havde vi en formiddag med det smukkeste sommervejr solskin og milde vinde. Det kunne jeg nu godt vende mig til, men fik nu nydt den lille smule sommerstemning vi fik fuldt ud.
 Jeg har de sidste dage haft fuld opmærksomhed på sommerfuglebusken, som blomstrer på livet løs. Der har dog manglet noget vigtigt, ikke en eneste sommerfugl har fundet vejen forbi. Men idag skete det, en enkelt sommerfugl var også ude og nyde sommerstemningen og fik rigtigt smovset igennem, da den var helt alene om tagselvbordet.Der popper stadig nye valmuer frem.Rozanne er så fin med regndråber.Al det blæsevejr har væltet min store margurit helt omkuld, men den vokser helt upåvirket videre.Regnvåd Susanne med det sorte øje. Dem har jeg har lige købt dem som erstatning for de to dahlia som desværre er blevet spist at snegle. Nu håber jeg bare at sneglene ikke kan li disse skønheder.

I samme bed har disse solhatte green jewel overlevet sneglene. I andre bede er solhattene gnasket helt væk. Gadvide om de smager forskelligt, for det er lidt underligt at disse heldigvis er helt upåvirket.Nu håber jeg bare at Susanne hurtigst muligt, vil indtage stativerne de er plantet ved, så der kan komme tiltrængt farve og blomster i bedet.Blue Angel er også begyndt at blomstre, det er et dejligt gensyn som jeg ser frem til hvert år.Hagley Hybrid.New Dawn i det smukke formiddags vejr.Grønsagerne i højbedene har virkelig udfordringer i år. Vi har haft en forrygende kartoffel høst og nyder stadigvæk masser af fine kartofler helt uden sygdom. Løg og hvidløg har også groet helt fantastisk og nydt al regnen. De første gulerødder er også blevet spist, men de er stadig ret små.Majsplantene kæmper til gengæld en hård kamp. De har bestemt ikke været vilde med den manglende sol og varme, i lang tid har jeg tvivlet på om de overhovedet ville komme igang med at vokse. Men nu er de startet med at blomstre, de er stadig ret små og der bliver sat af til kolber næsten helt nede ved jorden. Nu håber jeg bare på en varm sensommer så de kan få indhentet lidt af det tabte. Ellers kan det blive første sommer i mange år vi må undvære majs.


 Bønnerne kæmper også virkelig for at komme igang. De bryder sig bestemt heller ikke om den kolde sommer, og der er kun en enkelt plante der er kommet igang med at vokse op i stativet. Sidste år havde vi spist de første bønner på denne tid. Ærterne venter vi også stadig på, men der er masser af blomster og små bælge så de skal nok komme.

Forskellige floks og Rozanne dominerer i trekantsbedet.Se engang i vandposten er min nøkkerose, kommet med sin første knop. Det er tre år siden jeg købte den og tror måske den bliver hvid. Det bliver så spændende, og jeg holder rigtigt godt øje med den.Der er ikke mange blomster tilbage i Odyssey, men jeg håber på en fin blomstring til efteråret.Forskellige regnvåde floks, skiltene sidder godt gemt i vildnisset, men jeg mener den ene er en blue paradise.

De er nu ikke mindre smukke i solskin.Jeg går og nyder min ferie, men mangler dog lige lidt sommer, så jeg kan kalde det sommerferie. Nu starter vi snart på en ny måned og måske er det der skal til. August plejer at være god, men i år er der ikke så meget plejer over det.

Mange regnvejrs hilsner herfra ;)

5 kommentarer:

 1. Godaften Heidi.Fortvivl ikke......................har lige hørt vejudsigten for næste uge..Og den er helt fin.
  Men dejlige billeder fra din have.Jeg jagtede også sommerfugle i min sommerfulglebusk i dag medens jeg klippede ned i bedene.Men den var for hurtig til mig......................og det var den samme som du viser.
  Mine margeritter står nu stadig flot og lyser op.
  Her er der godt gang i køkkenhaven. Er ved at lave et indlæg om alt det spiselige.
  Har lige fået kalvekotteletter med egne kartofler og glaserede/kryddere gulerødder fra egen have.
  Ærter spiser jeg hver morgen på min tur derude..........................og har også mange bær i haven.
  Smuk floks ........................er vild med farven.
  Håber du må få en rigtig god ferie knus Jette

  SvarSlet
 2. Håber at du snart får lidt sol og varme i din sommerferie og til dine majs og ærter :) Det har godt nok været ringe med det sommervejr i år. Spændende med din åkande, det tegner til en stor blomst. Sommerfuglebusken er en af sensommerens skønne planter sammen med floks. Det kunne godt ligne Blue Paradise.

  SvarSlet
 3. Hej Heidi
  Nej der er ikke meget sommer over det, så må vi se, hvad august byder på. Sådan har vi sagt hver den 1. i måneden, vi er blevet lige skuffede hver gang. Træls med sneglene, jeg har heller ikke georginer i år, en enkelt med knopper måske to. Dumme snegle. Jeg havde en enkelt solhat, som de forgreb sig på, de andre er gået nogenlunde fri, ja man skulle tro, at de smager forskelligt.
  Sjovt nok har min Blue Angel blomstret et stykke tid, mens sommerfuglebuskene ikke er i fuldt flor endnu. Skønne billeder - det med floksen kan jeg bedst lide, men også New Dawn op mod den blå himmel.

  SvarSlet
 4. jeg nyder av alle dine bilder fra din dejlige have
  kram faster birthe..

  SvarSlet
 5. Nydelige bilder. Jeg likte særlig sommefuglbusken fordi det minner meg om at en sånn bør jeg også ha. Været hos oss (Vestfold, Norge) har vært ganske bra i juli. Lett blanding av sol, vind og litt regn. Den siste uken har det riktignok regnet mye. Ser ut som det blir mye spiselig hos deg. Maisen er kommet omtrent like langt her og jeg er spent på om den klarer å modne. Kos deg. http://ritasfryd.blogspot.no

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen