Sider,

lørdag den 11. juli 2015

Hjemme igen..

Vel hjemme efter en skøn ferie i Irland, var det spændende at komme ud og kigge lidt til haven og se hvad der var sket mens vi har været borte. Jeg havde set på vejrudsigten, at et slemt stormvejr skulle ramme danmark, men de råber jo så tit at ulven kommer.

Det første der fangede min opmærksomhed, var den skønne Odyssey der havde fået en del blomster.
Der er heldigvis masser af knopper endnu, jeg havde frygtet at jeg ville gå glip af festen.
Blæsevejret havde jo selvfølgelig også ramt Vestjylland. Men heldigvis var der kun sket småskader, som lidt nedklipning og opbinding let kunne råde bod på.Så var der styr på det bed og med nyslået græs ser det jo helt fint ud igen.Der er også stadig gang i pæonerne, her er det Sahra Bernhardt der har pyntet sig med lidt pink striber.Det var rigtigt dejligt atter at besøge vores søn og svigerdatter i Belfast. Jeg var der jo også i februar, men hvilken by tager sig godt ud på den årstid. Jeg havde ikke de store forventinger til gensynet med byen, men jeg blev glædeligt overrasket over hvor grøn og fin den tager sig ud om sommeren. Overalt var der så pænt rent og velplejet, og det var en fornøjelse at færdes blandt de imødekommende og høflige Irere.

Lidt blandede stemningsbilleder fra Belfast, med blandt andet Titantic museet og Titanic memorial garden. De er meget stolte over at skibet er bygget der og det har en stor plads i byens historie.
Vi fik da heldigvis også set en del af det smukke Nordirland, og den storslåede natur. Vi tog på en heldags bustur op langs den nordøstlige del af kysten, på the antrim cost road, og fik set en masse enestående natur. Der var flere ophold undervejs, hvor man kunne udforske smukke seværdigheder og selvfølgelig et stop ved bushmills whiskey distillery, et af verdens ældste. Det var en helt igennem skøn tur, men desværre også den dag hvor det lunefulde Irske vejr rigtigt var i hopla. Vi blev våde flere gange på turen, men kunne også sidde og nyde skønne scenerier i fuld solskin.The Giants Causeway var helt klart turens største oplevelse. Et kæmpe område af kystlinjen var dækket af imponerende 6-kantede basaltsøjler, der var opstået fra langsomt afkølende lava for over 60 mill år siden. Onsdag tog mine mænd med i Belfast Botanic Gardens, de er da søde ikk....
Det var en dejlig oase midt i storbyens larm og leben. Vejret var med os, og viste sig fra sin bedste side med sol og lune temperaturer.  Haven var måske ikke vildt imponerende, men der var en dejlig stemning, der let ledte tankerne hen på haven hjemme og hvad der mon skete der.Dagen i går gik i haven, en god måde at få rystet den 14 timer lange hjemrejse ud af kroppen. Ja ting tager tid,når man bor i Vestjylland og skal med tog heeelt til København, for at få et direkte fly til Dublin og så videre med bus til Belfast. 

Den første blomst i mine Black Paeony valmuer er også sprunget ud. Desværre er der næsten ingen planter kommet, selv om jeg kastede masser af frø, så jeg må nyde de få ekstra meget.
Et kig gennem sommerfuglebuskene i volden.Og endnu et.
Selvom det var en lidt kølig og ret blæsende dag i går, var det skønt atter at nusse rundt i haven, og det gik hurtigt med at få fyldt den første trillebør med afklip.Lige så dejligt det er at være på ferie og få nye indtryk, lige så skønt er det at være hjemme igen. Idag har dagen været grå og småregnene, ikke en feriedag at råbe hurra for, men det blev til en tur til fjorden og nu skal der grilles kylling...regn eller ej..

Mange feriehilsner herfra ;)

4 kommentarer:

 1. Velkommen hjem og tak for dejlige billeder fra Nordirland :)
  Ja, stormen har været hårdere ved andre kan jeg se rundt omkring.

  SvarSlet
 2. Hej Heidi.Velkommen hjem fra Irland.Og dejlige billeder derover fra.
  Ja !!! ude godt men hjemme bedst.
  Og blæsten har været hård ved vores planter.................men især roserne.
  Vi har haft dejligt vejr i dag her hos mig.Håber det varer ved.
  Utroligt at du ikke har fået ret mange af den smukke valmue......................jeg dryssede også frø i foråret og har valmuer overalt.Har måtte fjerne en del.
  Rigtig god weekend knus Jette

  SvarSlet
 3. Hvor er du heldig, at der ikke er sket noget særlig skade i din have :) til trods for at du bor i Vestjylland.
  Mine dobbelte valmuer er heller ikke kommet, de er åbenbart ikke nemme at få gang i.
  Sikken en fin tur I har haft til Irland, billederne derfra er fine, tak for du deler.
  Nu er det heldigvis blevet stille vejr, så nu må du nyde det hjemme i haven.

  SvarSlet
 4. Så fina bilder, både från Irland och din fina trädgård.
  Ha det fint!

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen