Sider,

mandag den 24. august 2015

Blandede godter....

Ja det er ikke mange indlæg, der er kommet fra min hånd i den sidste uges tid, hvor sommeren har været over os. Jeg har simpelthen haft for travlt med at nyde haven og det gode vejr i min fritid. Dog har jeg fået taget masser af billeder, så her får i lige en pose fyldt med blandede godter

Hortensia Limelight i eftermiddags solen. Den har givet sig rigtig god tid og har bestemt ikke lidt af stress, men nu er ventetiden snart over.Den hvide sommerfuglebusk i spejderlejren er sprunget ud. Den har virkelig groet godt i år og har fået en god størrelse.
På indgangsportalen vokser der desværre ingen klokkeranker i år, jeg såede frø af to omgange men for første gang lykkedes det ikke i år. Nu har jeg besluttet at plante hvide klematis istedet for, men hvilke skal man vælge for der er godt nok mange fine.....ja der er store beslutninger der skal træffes ;)Udover den hvide har vi også to forskellige lilla.
De står i den anden ende af haven.
Den lidt hidsige østenvind, der har huseret en del dage har blæst en masse sommerfugle og guldsmede ind i haven. Endelig summer haven af liv, men desværre blæser næsten for meget, til at få gode billeder af al det leben. Denne guldsmed var dog helt rolig et kort øjeblik.
Et enkelt brugbart sommerfugle billede blev det også til.
Rosenholm rosa er endelig nået helt op i æbletræets krone. Desværre er blomsterne i toppen ikke så lette at få øje på, men live ser det super fint ud.
De selvsåede kæmpeverbena danser fint over det blå/lilla krukkebed. Den grønne klatreplante midt i billedet er en klatreløvemund. Den står i en stor zinkbalje og klatrer på et stativ af tørre mirabelle grene. Bladene har den skønneste frisk grønne farve og nu blomstrer den endelig med smukke blå blomster.
 De er slet ikke til at stå for og jeg skal helt klart høste mange frø, så jeg har til at så næste år.I bunden af bajlen har jeg plantet blå marathon, Brachyscome. Det er et perfekt makkerskab, da jeg syntes de passer supergodt sammen.Det er ikke den store succes jeg har haft med zinnia i år. En af de få der er blevet til noget der denne som jeg for sjov satte i vægpotten på terrassen da jeg lige manglede en plante. Den er så høj at jeg slet ikke kan se blomsten rigtigt. Billedet til høje er taget hvor jeg står på tæer og i strakt arm får taget et billede. Smuk men ikke let at nyde.
Nede i tøsebedet står en stor krukke med wizard of oz dahlia. Den står i krukken så den kunne være let at flytte hvis sneglene ville angribe. Heldigvis har de ikke kastet sig over den og nu er det lige før den blomstrer.Men se nu her da jeg skulle vande den i dag, opdagede jeg denne gigantiske koloni af bladlus som har indtaget en stor del af planten. Øv øv nu var jeg lige så stolt, men de skal dø skal de, nu skal jeg bare lige finde ud af hvordan jeg slipper af med dem, jeg har prøvet med vand og det virker de helt ligeglade med.


Den tegner til at blive rigtigt fin, og jeg glæder mig til at se den i fuld flor...uden lus.
To dahlia der desværre ikke slap for sneglene. Forrige weekend fik jeg dem endelig gravet op og se bare hvor fint den til højre allerede gror. Det er min gamle classic swan lake der er er så grovillig, tænk hvor fin den kunne være blevet, hvis den havde haft fred til at gro, den til venstre har det dog ikke helt så godt.
Ved trappen op til terrassen står denne spanske margurit, den er så fin med den fyldte midte.Stokroserne er fine i disse dage og jeg holder så meget af dem, og ser slet ikke rustpletterne på bladene.... men kun de smukke blomster.De mørke er også sprunget ud nu, men jeg syntes ikke de er helt så mørke i år som de plejer.Der er også et par enkelte gule, jeg er så heldig at svigerfar gerne vil donere en del planter i ukendte farver, så det skal blive spændende at se til næste år. Ja selvom sommerstemningen nydes i øjeblikket, afslører løghøsten at sensommeren har gjort sit indtog. Godt gået hvis du holdt ud til enden af denne billed storm.

Mange sensommerhilsner herfra ;)
19 kommentarer:

 1. Godaften Heidi.Skønt med alle de dejlige billeder fra din have.
  Og sjovt nok viser jeg også min smukke Limelight.
  Jeg er da helt vild med din hvide sommerfuglebusk................den har jeg ikke set før.
  Sidste år havde jeg også de mest fantastiske zinnia,men kun nogle enkle i år.
  Men tilgengæld har jeg de smukkeste lyse blå kniplingeblomster som jeg har sået for første gang.
  Jeg har også haft nogle af mine dahlia der var helt sorte af lus...................men de forsvandt helt af sig selv.
  Rigtig smukke stokroser du viser,Har kun en enkelt ad de helt mørke.
  Er også glad for at vi endelig fik lidt regn i dag.................for vi tørstede.
  Det er over 14 dage siden at vi tog alle vores læg på.De var enorme i år.
  Er ved at gøre mig klar til en tur til Nice om nogle dage.Tror du lige at jeg glæder mig.
  Rigtig god aften til dig knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Godt du kunne li billederne, den hvide sommerfuglebusk er jeg også rigtigt glad for. Nej det er åbenbart ikke noget godt zinnia år, de har nok ikke været så vilde med det kolde forår.
   Jeg håber at få bugt med alle de bladlus, for de pynter bestemt ikke. Nu har vi også fået en del regn de sidste dage, det trængte vi til, da her var så tørt.
   Jeg håber du får en fantastisk tur til Nice og husk nu at ta masse billeder
   God dag til dig ;)

   Slet
 2. Flotte billeder både i med og modlys. Jeg kan godt forstå, at du har nydt haven i sidste uge, men godt at høre lidt fra dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Tak for ros af billederne og du kan tro haven blev nydt efter de lange arbejdsdage. Det er nu også helt rart det ikke er så varmt længere, idag står den på en højst tiltrængt rengøring indendørs, ikke fordi lysten er der men for at udnytte det lidt triste vejr ;)

   Slet
 3. Dejlige billeder fra din have, ja det har været svært med de frøsåede planter i år, mine zinna, klokkeranker og så meget andet har haft det alt for koldt i år. Dræbersneglene lever jo deres liv, som vi stort set ingen indflydelse har på, så udfordringer er der nok af, MEN til næste år ;-). Dejligt med sommer her i august, godt du tog tid til at nyde det :-), kh Margit

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Margit
   Jeg er glad for du kunne li mine billeder. Det er heldigvis ikke alle frøsåede planter der lod sig slå ud af det kolde forår, så det er jo bare op på hesten igen til foråret ;)
   De sidste dages regn har rigtigt lokket dræbersneglene frem, så nu er der tyndet godt ud i bestanden, men føj hvor de bare ulækre.

   Slet
 4. Dejlige billeder!
  Hvor er det en sød spansk margurit du har. Den har jeg aldrig set før. Sjovt at prøve noget nyt
  Tak for kigget
  Kh Vibeke

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vibeke
   Ja er det ikke en fin margurit, jeg har haft den en gang for en del år siden, og i år lykkes det så at finde den igen ;)

   Slet
 5. Jeg elsker billeder, så ingen klage herfra. Bladlusene er ikke glade for brun sæbe. Vi laver en blanding i havesprøjten (nogen gange tilsætter vi en sjat sprit) og så ud og gøre livet surt for bladlusene.
  Man kan da ikke undvære sommerfuglebuske - og din hvide er virkelig også smuk. Hvide clematis er dejlige, der er mange at vælge imellem, Huldine, Gladys Picard, Mme le Coultre, - du kan finde mange flere.
  Dejligt at det endte med sommer, men nu er den vist forbi igen ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Tak for tippet med bladlusene, det skal jeg helt klart afprøve idag for de er da bare for ulækre.
   Du har helt ret sommerfuglebuske og det liv der følger med, er ikke til at undvære ;)
   Ja der er masser af fine klematis så det er bare at beslutte sig.
   Nu hvor sommeren er dampet lidt af, kan der jo blive tid til lidt rengøring indendøre, det er temmeligt tiltrængt ;)

   Slet
 6. tak for rundturen i din dejlige have :) :) - jeg kan især godt lide dine højbede med de store sten ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Tim det var en fornøjelse at vise dig rundt ;)
   Vi er også rigtigt glade for vores stenvold. Den er lavet af overskudsjord fra dengang vi fik lagt fliser rundt huset,og de store sten har manden slæbt hjem ;)

   Slet
 7. Klatreløvemund har jeg aldrig hørt om før - den er da helt skøn :). Jeg må på jagt efter den til foråret.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene
   Klatreløvemund havde jeg heller ikke set før, frøene er købt ved lavprisfrø til den rørende sum af 15 kroner. Den skal jeg helt sikkert også ha til næste år, da den ser så frodig og fin ;)

   Slet
 8. Tak for godterne....det var guf for øjnene.
  Sådan en rose må jeg da også have til at gro op i et af mine træer, det er ren idyl:-)
  Kh Bente

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Godt du kunne li godterne ;)
   Det er nemlig ren idyl med denne yndige rose i det gamle frugttræ, der gror også en klematis Montana i selskab med den, så der er blomster i træet fra det tidlige forår ;)

   Slet
 9. Hej Heidi. Klatreløvemund har jeg også i krukke med stativ. Jeg tog frø sidste år og såede dem i april. De er nemme at så. Jeg er også rigtig glad for mine. Blomsten er så sød. Vedrørende lus i din dahlia, så kan du tage en stofhandske på og vande den godt igennem i en spand med brunt sæbevand iblandet sprit og så gnubbe stænglerne med handsken, så får du has på lusene. På den måde kan du med handsken vaske planten helt fri for utøj. Det holder længe inden der kommer nogen igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Klatreløvemund er helt klart en lækkerbisken, som jeg skal indsamle frø fra da de netop var så lette at lykkes med.
   Tusind tak for rådet mod lusene, det skal prøves idag inden planten tager al for megen skade ;)

   Slet
 10. Så fina fjärilsbuskar. Vilken otur med så mycket bladlöss. Den dubbla margueriten har jag också, den är riktigt fin och blommar rikligt.
  Ha det fint!

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen