Sider,

onsdag den 26. august 2015

Oversprings handling..

Min store rengørings plan for dagen, blev hurtigt angrebet af overspringshandlinger. Jeg ville lige starte dagen i haven, med at rengøre min dahlia for lus inden jeg gik igang inde. Mens jeg var igang brød solen igennem og det blev et fantastisk vejr dog med en kraftig blæst. Så nullermænd og rengørings spande blev hurtigt sat på standby, der kommer jo nok dårligt vejr en anden dag.

Violfrøstjerne Hewitts double i et heldigt sekund, jeg syntes den er så svær at fotografere.Tak for de gode råd jeg fik i sidste indlæg, de er nu afprøvet og endelig er planten fin og lækker at kigge på igen. Jeg gav planten en omgang sæbevand og lidt sprit med en stof hanske, det var super effektivt og hurtigt. Efter endt rengøring gav jeg planten et godt brusebad da jeg var usikker på om blandingen skulle blive sidende. 
Jeg glæder mig til at se denne rene skønhed i fuld flor.Den gør sig godt i samspil med den store græs. De kraftige regnbyger og blæst vi har haft det sidste døgn, har desværre gået hårdt ud over den store lilla dahlia i krukkebedet. Når kæmpeverbena der ellers er så stabil, også lægger sig ned, har der været tryk på.De sørgelige rester af dahliaen har nu endelig fået et stativ, øv for jeg ved jo godt de skal støttes. Opdagede at Burgundy ice står med blomster. Sidste sommer blev den flyttet ned til et bed ved komposten.
Jeg syntes det er en utroligt smuk rose, men de tændstik tynde stilke kan den slet ikke bære blomsterne. Det er kun fordi jeg støtter, man kan se de smukke blomster hoveder. Ikke en rose der passer til vestjylland, så derfor er den sat lidt af vejen.


Randblomstrende hortensia.Hortensia buske.Det ser ud til at vi alligevel får lidt majs i år. De sidste ugers høje temperaturer har virklig sat skub i væksten. Der kommer desværre kun en kolbe pr plante istedet for 2-3 som de plejer, men hver og en skal nydes og det varer ikke længe inden de første er klar.
Der er stadig masser af ærter, og hvor jeg nyder at smovse i dem når jeg er ude.Fandt også de første små bønner, nu begynder de varmekrævende planter endelig at røre på sig.

The President er startet på en sparsom anden blomstring.Hagley Hybrid blomstrer stadig.Det samme gør Blue Angel.Twice in a blue Moon og Chopin står med nye knopper.

 De sidste blomster i denne austin rose.At det har været en blæsende dag, illustrerer den store græs helt fint.


Det blev da også til en god stak billeder idag, men der er så meget fint der blomstrer lige nu. Trøstepræmien for det kolde forår ses helt klart, og det er ikke som sidste sensommer hvor næsten alt var tørt og trist.

Mange blæsende hilsner herfra ;)

4 kommentarer:

 1. Ja der lurer mange farer i haven og blæsten gør det ikke bedre. Godt du fik lusene væk, det er da nok at sneglene æder dahliaerne.
  Skønne billeder af dine fine clematis og roser. Min Blue Angel er færdig for i år, der er kun nogle få blomster tilbage. Her regner det godt i dag, så måske skal jeg i gang med rengøringen, overspringshandlinger er lige her ved computeren :)

  SvarSlet
 2. God plan, der kommer helt sikkert en anden dag med regnvejr, en tænkt situation måske, men mon ikke det sker ;-). Det er med at nyde det mens man kan, nullermændene render ingen steder. Fine billeder fra din have, mange skønne farver og ja vinden den er hård, det må vi leve med :-), h Margit

  SvarSlet
 3. Dejligt med overspringshandlinger, dem kender jeg godt :)
  Blæst og regn, og lidt sol indimellem - tja... det er hård kost for nogle af planterne, men vandet nyder de i det mindste. Godt at du fik utøjet af Dahliaen.

  SvarSlet
 4. Så fint dina Klematis blommar. Det var en riktig dunderkur som fick bladlössen på flykt. Har försökt med såpavatten på en Stormhatt som alltid får bladlöss, men det har inte hjälpt, så jag grävde upp den.
  Är det T-sprit du blandar i?
  Ha en skön helg!
  Marika

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen