Sider,

lørdag den 1. april 2017

Sløret sol og dejligt lunt...

Med fare for at gentage mig selv, starter jeg også dette indlæg med at vise et billede af blodblommens skønne blomster. Forskellen er, at i dag skinner solen og lyser de smukke blomster så fint op. Det er rigtigt dejligt, at det super fine vejr vi havde igår også har hængt lidt ved idag. Solen har dog været lidt mere sløret, men lunt og lækkert, så foråret er rigtigt skudt igang nu og sommerhavejakken har været i brug.  Inden længe står purissima tulipanerne atter i fuld flor.Genganger men nu med sol på.Pragteksempel af en kugleprimula.Dobbelt blodurt har virkelig fart på i disse dage.Min mikro koloni af hvide anemone blanda er sprunget ud.En lidt større koloni af blå anemoner er også godt med.Tre knopper i trillium varsler godt.Skønt med lidt farver i haven.
De sart rosa og meget blå hyacinter er godt igang.Sund og smuk påskeklokke frøplante.På terrassen lige ved køkkendøren, har jeg i mange år haft en stor zinkbalje med krydderurter stående. I næsten lige så mange år, har jeg hver forår bandet over bøvlet, med at filtre visne og gamle planter ud af det enorme rod kaos i baljen.Men nu er det slut, nye friske krydderurter i hver sin potte. Nu skulle det vel blive lidt lettere, at få flyttet de mest sarte i drivhuset om vinteren og ellers bare flytte runt på dem. Stille og roligt sniger der sig flere planter ind på terrassen.Idag har denne usandsynlig smukke narcis Minnow og mindst lige så fine scabiosa Butterfly blue fundet vej.

Det lille dråbformede bed og blodblommen taget oppe fra terrassen.

Fin knop i træpæonen.Sidste år startede jeg på at opstamme en gammel buksbom lidt og kun på bagsiden. 
Vi er ikke helt enige om ideen med at løfte den lidt. Manden får nogle gange et lidt træt udtryk i ansigtet, når jeg går igang med ørne næbet, men denne weekend er han på fisketur med gutterne. Han ved godt det kan være lidt farligt, at lade mig være alene hjemme, for ideer bliver nogle gange til hurtig handling. Håber jeg bliver tilgivet endnu engang. Jeg syntes ihvertfald at det pynter gevaldigt og dommen...ja den falder i morgen ;).Vi må lige ha et billede mere af den smukke blodblomme, for de skal nydes mens de er her.


Det med aprisnar er ikke min spidskompetance, så det springer jeg let og elegant over, det er der andre der er meget bedre til end mig.
I morgen skal det også blive solskin, dog ikke helt så lunt, men jeg vil nyde dagen i fulde drag ;).

Mange forårshilsner herfra

7 kommentarer:

 1. Hej Heidi
  Vi har haft samme vejr her hos os, vi er nået nøjagtig lige langt med planterne, måske er din blodurt lidt længere en min, men ellers følges vi. To gange med blodblomme gør ikke spor. Du skal bare muntre dig, men Richard er på fisketur, det er pyntet gevaldigt, kan du godt hilse fra mig og sige :)
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja jeg tror det meste af landet også havde fint vejr igår. Sjovt vores planter er lige langt fremme, vi plejer ellers at være lidt forskudt. Nu fangede jeg også den blodurt som var længst fremme.
   Ja det bliver spændende at høre hvad Ric mener om buksbommen, jeg syntes også det pyntede gevaldigt ;)
   Knus

   Slet
 2. Blodblommen skal nydes og deles mend den blomstre og jeg kan sagtens tåle et par billeder mere, den er er meget smuk.
  Det ser super godt ud og giver da virkeligt et løft at du har haft gang i ørnenæbbet. Flot arbejde :o)
  Masser af haveehilsner fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja det bliver nok heller ikke det sidste gang, at blodblommen kommer på bloggen, da den er så fin og fotogen ;)
   Tak for ros af arbejdet med ørnenæbbet ;)
   Knus

   Slet
 3. Hej Heidi. Hvor ser det godt ud med dine krudderurtekrukker. Det er nogle flotte krukker, du har fået fat i. Vi har også haft helt fantastisk vejr. Ja blodblommen er flot. Den forstår jeg godt, skal nydes i dette milde vejr. Din buksbom er blevet flot. Det pyntede gevaldigt, at du fik den klippet. Jeg håber, din man synes det samme. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Jeg er også glad for at jeg endelig fandt en anden løsning på krydderurterne. Det er krukker jeg købte i Bilka til 29 kroner sidste år. Det koster de også i år, da jeg måtte supplere med lidt flere i går.
   Jeg syntes også det pyntede rigtigt meget på buksbommen og er rigtigt godt tilfreds med resultatet, nu venter jeg bare på dommen ;)
   Knus

   Slet
 4. Det har da pyntet gevaldigt på din buksbom....hehe...men ellers kender jeg godt til det der med at manden får et "lidt træt udtryk" i ansigtet...fnis. Carsten er dog sød til at hjælpe til...som han siger: "Det er jo din have...jeg bor her bare". :)

  Jeg har lige købt den samme scabiosa. Tænkte jeg ville have en staudescabiosa. Indtil nu har jeg kun haft dem som sommerblomster.

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen