Sider,

mandag den 10. april 2017

Sikke en søndag

Søndag gav virkelig en forsmag, på hvad der forhåbentlig snart venter forude. Vi rundende næsten de 17 grader og selv om det blæste en del, var det helt fantastisk at kunne tilbringe søndagen, ude i det skønne skønne april vejr. Idag har det så blæst helt vildt og jeg havde bestemt ingen lyst til at gå i haven efter arbejde, brændeoven lokkede mere. 

Tilbage til søndagens gode vejr, hvor sommerfuglene var i hopla.Den sart rosa kobjælde er så småt ved at åbne sig.
Den røde står i fuld flor.
De hvide var først og er noget så fine. De lilla er endnu ikke sprunget ud, jeg syntes ellers at de plejer at være først.
Dagen blev brugt ca 50/50, på at stå med bagen i vejret og fjerne skvalderkål, eller med bagen godt placeret i en stol i solen, med benene oppe på betonbordet. Skvalderkål gider vi ikke kigge på, så hellere et pause billede ;).Perlehyacinter kigger frem mellem krybende timian og vorterod.De små hvide perlehyacinter kæmper sig vej gennem vintergækkeblade.Anemone i solen.Det pibler frem i alle bede, jeg er helt vild med det smukke løv på den hvide stormhat.Blodblomme i eftermiddags solen
.


Blodurt viste sig også fra sin smukkeste side i går.Her er hele kolonien med kobjælder i baggrunden.Endnu en stinkende nyserod er ved at springe ud.Vandsten og sommerstemning.Søndag i solen.Nu venter der lige et par travle arbejdsdage forude, inden påskeferien og 5 fridage starter.. jubbii. Jeg håber at vejrudsigten ikke kommer til at holde stik, for hvor ville det være dejligt at bruge noget af tiden, på nyde alle de smukke påskeblomster ude i haverne lige nu. Ja... gøremål, er der jo også stadig masser af, så jeg krydser fingre for at vejrudsigten, bare tager en lille smule fejl.

Mange hårdt blæsende hilsner herfra ;)

20 kommentarer:

 1. Ja lad os håbe, at de tager fejl, men det gør de næsten aldrig, når de spår om noget dårligt. Jeg nød dine smukke billeder fra en dejlig dag, i dag var det ikke tillokkende at gå ud efter arbejdstid, det forstår jeg godt. Hvor er den fin den sartrosa kobjælde, den har jeg ikke set før, synes jeg. Sikken en klynge blodurt du har, mine breder sig ikke med samme hast som dine.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja her virker det til at de har trukket lidt i land med regnmængderne, så det er dejligt, blæsten slipper vi desværre nok ikke af med.
   Jeg har også glædet mig helt vildt til at se den sartrosa kobjælde i blomst.Den blev købt efter afblomstring sidste år. Den hedder Perlen Glocke, hvis du føler dig fristet ;)
   Tror min klynge af blodurt er 5-6 år gamle, de er købt på et plantemarked og stortrives åbenbart i volden.
   Knus

   Slet
 2. Skønne billeder fra en dejlig dag - godt at du også tillod dig at slappe lidt af indimellem, det er ingen spøg at kæmpe med skvalderkål.
  Jeg er helt vild med dine kobjælder. Som jeg skrev til Lisbeth for et par dage siden, så er mine slet ikke så langt, det er den lilla jeg har, men den hvide og sart rosa kunne sagtens flytte ind her også.
  Hvor er blodblommen altså fin.
  Ja, den pokkers vejrudsigt !!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det var en dejlig søndag, desværre blev det kun til den ene skønne dag i denne omgang. Skvalderkål er kedeligt men desværre nødvendigt at bruge tid på en gang imellem, pauserne var til gengæld fantastiske ;)
   Jeg er også helt vild med kobjælder og heldigvis trives de godt her i haven. De er også ret billige at anskaffe, så gå du bare amok med hvide og sartrosa ;)
   Knus

   Slet
 3. Hej Heidi

  Det ser da super ud - og gode billeder! Jeg synes sommerfuglener er svære at komme tæt på om foråret, men det er da gået fint for dig - Påfugleøje er bare flot!
  Lækkert stenbed, blodurten ser ud til at klare sig fortrinligt i solen!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Tak for ros af billederne. Sommerfuglene kan være rigtigt svære at komme tæt på, men disse var nok nærmest enten beruset af nektar eller hinanden, mig var de ihvertfald ligeglade med.
   Blodurten stortrives i stenbedet godt hævet fra jorden, så de er lette at nyde ;)

   God påske

   Slet
 4. Det var fantastiske vårbilder fra deg! Her har vi ennå ikke hatt over tretten grader, så den store vårfølelsen har manglet hittil. Jeg har også jobbet mye med skvalderkålen, jeg tar ett område om gangen, og følger på når det dukker opp nye skudd, det er litt av en utholdenhetsjobb! Jeg bare kjenner at jeg MÅ ha noen kubjeller i hagen, de er virkelig nydelige! Klem fra Anne-Kristin

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne-Kristin
   Ja her har vi desværre heller ikke haft så mange lune dage, men nu må det gerne snart blive lidt varmere.
   Skvalderkål har det jo med at snige sig ind, så det skal udryddes skal det. Selvfølgelig skal du ha kobjælder de er så fine.

   God påske

   Slet
 5. Der er virkelig dømt smukt forår på alle billederne. Gid blæsten vil lægge sig til påskeferien.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Blæsten slipper vi desværre nok ikke for, men her har de afmeldt en del af regnen, så det må vi glæde os over ;).
   God påske

   Slet
 6. Sikke flittig I har været, men det er man jo nødt til, med de skvalderkål.
  Skønne forårsbilleder du viser.
  Kh. Ingeborg

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ingeborg
   Ja en gang imellem bliver man nødt til at sætte skvalderkålen på plads ;)

   Slet
 7. Ser helt fantastiskt ut. Vi hade också fint väder på söndag, men då var jag på mässan en hel dag. Idag är det sol men en förskräcklig blåst, hoppas Påsken blir fin.
  Ha det bra /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marika
   Øv at du ikke kunne komme ud og nyde det smukke vejr, håber i får godt vejr i påsken ;)

   God påske

   Slet
 8. Sikke nogle fantastiske blomsterbilleder du viser.

  Jeg er blevet ret fascineret af kobjælderne, som I er mange, der viser på jeres blogge...så igår købte jeg min første, en pulsatilla papageno. Den er rødlig. Jeg mangler blot lige at finde plads til den. Jeg fik at vide den foretrak et tørt og solrigt sted, så jeg må finde en plads til den i mit Sydhavebed.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Esther
   Ja selvfølgelig skal du ha nogle kobjælder, de er så fine med deres lodne look. De fleste af mine står i stenvolden og der stortrives de ;)

   Slet
 9. ja det var en dejlig dag.... desværre er der ikke udsigt til en gentagelse lige med det samme, desværre - min stjernemagnolie er lige sprunget ud, og den kan ikke li' dårligt vej, så jeg ærgrer mig lidt over den vejrudsigt. så fine billeder fra din have, både vandsten og de fantastiske blodurter, som jeg iøvrigt ikke rigtig kender

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det gode forårs vejr har lidt svært ved at få rodfæste, men på et eller andet tidspunkt lykkes det vel.
   Blodurt er så fin og den er helt klart et bekendtskab værd ;)

   God påske

   Slet
 10. Jeg er bare vild med dit pausebilled og det gode vejr det var den dag,jeg håber at Påsken vil blive lun og tør, trods de vejrudsigte jeg har hørt.Nyseroden kender jeg vist ikke ,den må jeg på planteskolen og kigge på. Hygge herfra med ønsket om en god påske og skøn havevejr.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Leila
   Ja pausebilleder er altid skønne især i det fine vejr vi havde i søndags. Stinkende nyserod hedder også Helleborus foetidus, så er den måske lettere at finde ;)

   God påske

   Slet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen