Sider,

søndag den 14. august 2016

Endelig opholdsvejr...

Ja desværre blev det igen regn og rusk der dominerede i denne uge. Solen har dog været fremme indimellem og idag kiggede den frem midt på eftermiddagen, ovenpå en våd formiddag. Det passede jo helt perfekt, da jeg havde lidt planter der skulle i jorden.
I går var jeg til plantemarked i regnvejr og hvor kan man være hurtig når regnen øser ned. Dog ikke mere hurtig end at et par planter fristede og kom med hjem.

Jeg har længe gået og funderet over hvilke planter jeg skulle finde til et af mine små bede der manglede lidt pif. Da jeg så den helt vidunderlige Carl Nielsen rose, stå og stråle i regnen smeltede mit hjerte og selvfølgelig var det da lige sådan et par stykker der skulle fuldende bedet. De har kæmpe velduftende blomster, i den helt rigtige farve, så hvad kan gå galt ;)Det er i dette lille bed de skal stå.Der var rigtigt dårligt lys, da jeg fik taget billeder, men det skal nok blive godt når roserne gror til.Det pynter allerede. Italien White.Sommerfuglene er vendt tilbage, det er de samme få slags vi har, men til gengæld er der mange af dem.

Solhat White Swan.Magnolien er kommet med en enkelt sensommer knop.Hvid sommerfuglebusk i solen.Jeg nyder stadig mine stokroser, især de rosa jeg fik fra svigerfar sidste efterår.Det er ikke kun mig der nyder stokroserne.Denne Monarda hestemynte stod også og fristede igår.Nu står den i det lille tangebed og passer fint i farven til den smukke lobelia der står i den anden ende af bedet.Nyplantet og allerede besøgt, det tegner godt.Jeg har stadig klematis at glædes over,, her er det The President.Blue AngelJackmanii purpurea. Kvarterets hygge/møgkat, alt efter hvad den har gang i ;). taget på fersk gerning igang med min lysgule katteurt. Den var fuldstændig ligeglad med mig, og dybt koncentreret med at bide et blad af. Katten og jeg blev enige om, at så længe den ikke ødelægger planterne, må den gerne nippe til de nederste blade, nu må jeg bare håbe den kan huske det.Til sidst et billede af min nye ven Carl. Jeg kan altså godt li roser med gode danske navne..det er da til at huske ;).I morgen er det første arbejdsdag efter ferien og med dette vejr, er det ok at komme igang igen. Hvis jeg ikke vidste, at vi har over halvdelen af den sidste sommermåned til gode, ville jeg tro at efteråret var igang. Der er alt for megen forfald og høststemning over haven, men det lukker jeg øjnene for og nyder sommerblomsterne i fulde drag ;)

Mange søndagshilsner herfra ;)

6 kommentarer:

 1. Hej Heidi.Surt at ferien nu er slut hvor vi får nogle gode dage.Og tak for din søde mail.
  Kan desværre ikke sende nogle mail fra min computer.Lidt irriterende.
  Smuk rose du fik købt.Den passer bare perfekt ind i bedet.
  Og Italien White såede jeg sidste år............og de blev bare fantastiske.
  Blue Engel er på min liste.Og næsten alle mine klematis er færdige for i år.
  Jeg har faktisk også skrevet om efterårsstemning i min have i dag.Og det er da lidt tidligt.
  God aften Knus Jette

  SvarSlet
 2. Hej Heidi, hvor har du mange smukke planter i din lille have og Carl, han passede jo lige ind der hvor du har sat ham.Det er ikke så trist at starte op på arbejde når nu man ikke kan opholde sig ude ret længe af gangen uden at blive våd. Men jeg tror på det bedste og regner med at solen skinner på os igen snart.
  Masser af havehilsner fra Linda

  SvarSlet
 3. Hej Heidi, tillykke med rosen Carl. Den er flot. Dine bede er smukke og det pynter altid at få lidt nyt til haven. Jeg klipper storkenæb ned så får de det frisk løv igen og der kommer ofte ny blomstring. Så ser bedet ikke helt så træt og efterårsagtigt ud. De stauder der skal til at blomstrer nu klipper jeg også 1/3 ned af blokken, så er der frisk blomstring over længere tid. Flotte stokroser - jeg prøver endnu engang om de ikke vil gro hos mig. skønne billeder fra haven.

  SvarSlet
 4. God arbejdslyst - flotte planter du faldt for, godt det ikke regnede så meget at du gik glip af dem - Hestemynten har en super flot farve og er som skabt til det bed.

  SvarSlet
 5. Hej Heidi
  Selvfølgelig skal du da have en Carl Nielsen rose. Den var også med i mine overvejelser forleden dag, men Jas sagde, at den havde alt for stor hoveder, hm det må jeg vist lige tænke over, køn er den. Også et godt køb med monardaen, den er flot og passer fint i bedet med lobeliaen.
  God arbejdslyst - træls at ferien er slut.
  Knus

  SvarSlet
 6. Sjovt med den kat. Jeg har også katteurt her i haven og alle tre katte er BEDØVENDE ligeglade med den...

  Flot rose du har købt dig.

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen