Sider,

torsdag den 23. oktober 2014

Regnvejr og resultat af gårsdagens leg i drivhuset...


Ja så regner det igen, det er ikke let at få lavet noget i haven i disse dage. I går startede dagen med det skønneste solskinsvejr, heldigvis fik jeg taget lidt billeder inden det atter blev gråt og overskyet. Alle bede var dog sjaskvåde og ikke lette at arbejde i så det blev droppet.Så måtte jeg jo finde på en plan B, og efter at have set mange kaste sig ud i betonstøberi på bloggene, tænkte jeg at det kunne blive en sjov leg at lege i drivhuset. Sand cement og vand havde, vi så efter en hurtig tur rundt i genbrugs butikkerne, fandt jeg lidt som måske kunne bruges til at lege med, da jeg ikke har nogle forme at støbe i. Jeg har aldrig før prøvet at lave noget i beton, så jeg kastede mig bare ud i legen.
 Der var stadig lidt græskarblade tilbage i haven som skulle bruges. Dem har jeg kigget på et stykke tid og har fået en god ide med. I første omgang ligner de nærmest nogle hjælpeløse vulkaner, men der er en plan.Det var en sjov proces, at udtænke hvad alle de rædselsfulde ting jeg havde købt kunne bruges til.Så selv om det regner idag, var det hurtigt på med regnjakken, for jeg skulle jo ned og kigge til mine kreationer. Det første jeg kiggede til var vulkanerne og yes hvor var de blevet gode. Planen er at de skal sættes fast på en jernstang, og anbringes som dekoration og mini fuglebade rundt i bedene. Jeg kan dog se at der er et mikro lille hul i den ene så der skal lige repareres lidt på den.

De første juleroser er også begyndt at røre på sig.Jeg havde også dækket et stort stykke bark med beton, først blev det godt penslet med madolie så det skulle blive lettere at få det til at slippe. Jeg forestillede mig at det kunne blive til et lille trug som kunne graves ned i volden med stenbedsplanter omkring. Men nej... så let gik det ikke, måske var betonen ikke hærdet nok, da jeg gav mig til at kigge til det, eller så er det måske ikke så let at bruge bark, jeg tror nu nok at jeg vil prøve det igen på et senere tidspunkt, da jeg er lidt tændt på ideen med et bark trug.


Da jeg var færdig og stadig havde beton i overskud, brugte jeg det sidste til at lave en lille bordplade. Jeg tog en plastikspand og kom nogle af de glasbriketter med kniplings mønster på som jeg havde købt og lagde i bunden inden jeg kom det sidste beton i. Under bankning af spanden rykkede briketterne sig lidt og de var heller ikke særlig lette at få op igen men det lykkes så nogenlunde, mønstret blev ihvertfald fint. Jeg regner med at sætte bordpladen på en lille træstub, bare for hyggens skyld.
Hortensiaen står stadig fint med smukke høstfarver.Det var nu ikke alle mine eksperimenter der lykkes, måske var jeg lidt for nærig med olien, eller så er det ikke alle materialer der er lige lette at arbejde med. Men selvom tingene gik i stykker, er det tydeligt at se, at de forskellige mønstre blev lige som jeg havde forstillet mig.
Her er det samlede resultat af gårsdagens leg, det blev også til nogle fine beton æbleskiver og muslingeskaller. Alt i alt syntes jeg at resultatet blev godt, taget i betragtning at jeg ingen erfaring har, men bare kastede mig ud i det.Jeg vil lige slutte med et par billeder fra i går morges, hvor al træværket i haven dampede . Man skulle nærmest tro der var tændt bål, men solen klarede det helt alene, dejligt at se den stadig har lidt magt.

Inspireret af mine beton æbleskiver, vil jeg nu lige varme mig nogle rigtige til frokosten og ellers bare hygge inde i varmen, mens mine beton kreationer hærder op og kan andvendes.

Mange regnvejrs hilsner herfra ;)

5 kommentarer:

 1. Ja men sikke du har hygget dig, det er da blevet helt fint i betragtning af, at det var første gang. Jeg undrede mig nu lidt over dine vulkaner, indtil du vendte dem om, det ser rigtig fint ud.
  Billederne er bare gode, især det første af dahliaen, det er som vi kan lide det :) Solen gør underværker.
  Som sædvanlig er du først ude med juleroser.

  SvarSlet
 2. Hmm min kommentar blev væk :( Anyway, skrev at jeg syntes dine forsøg er spændende, men at jeg nok ville lade de tungere og tykkere ting såsom trug, plader osv. tørre i 2-3 dage fremfor 1, da de er længere tid om at tørre og størkne - især i det her våde vejr. :) Det kan være et forsøg værd næste gang :)

  I øvrigt fed idé med minifuglebade! Det vil jeg forsøge engang :)

  SvarSlet
 3. Godaften Heidi.Her har det været tørvejr i dag....................synes også at vi har fået vand nok den sidste måned.
  Men en rigtig god ide at bruge dagen på at lege lidt med beton..................Synes det er nogle flotte ting du har lavet.
  Flot med det lille runde bordplade med kniplings mønster.................og de små muslinger.
  Har selv prøvet at lave nogle kogler og nogle "kager"...............men skal da helt klart prøve at lave noget mere i beton.
  Din Limeligt er bare SÅ smuk................nyder også min.
  Håber du må få nogle gode dag Knus Jette

  SvarSlet
 4. Hvor er dine græskartrug vidunderlige. Det tror jeg også snart at jeg må prøve, det ser så spændende ud! Sikke en mosekonebryg du har der i haven. :-)

  SvarSlet
 5. Tillykke med debuen. Pas på for det er stærkt vanedannende at støbe beton :-)
  Rigtig fine sager du fik ud af det. Jeg tror med hensyn til barken, at du skal lægge et stykke kyllingetråd i til armering, og så lade det hærde noget længere. Barken vil sikkert være svær at få af, men måske du kan bruge en kniv.
  Rigtig god weekend.

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen