Sider,

torsdag den 30. oktober 2014

Billeder fra en dejlig fridag......

 Onsdag er min faste fridag, og vejudsigten følges altid med spænding, det er nu sjovest at holde fri i godt vejr. I går var heldet med mig, tørvejr og solskin. Det var dog ikke lunt og lækkert som dagen forinden, vinden var kold, og solen havde ingen magt, men ud kom jeg og hvor var det dejligt.

Klokkerankerne er stadig i fuld vigør, og der er stadig masser af knopper på vej. Jeg opdagede at der kommet en frøstand, det havde jeg ikke regnet med i år. Den tørre sommer satte dem helt i stå, men nu er næste års planter altså sikret.Det er da en smuksak.Solen kæmpede hårdt for at trænge igennem, men helt klart blev det aldrig.Jeg har endnu ikke fået ryddet krukkerne med sommerblomster på terrassen. Der er da også lidt liv tilbage selvom det ikke er meget. Denne fine sommerfloks Moody blues blomstrer dog stadig så fint.Blomsterne kommer i mange fine nuancer.
 Rosen i det runde bed er gået helt amok og er skudt i vejret med masser af nye knopper, men jeg er nu ikke sikker på, de når at springe ud.I det runde bed, står min yndlings dahlia Classic Swanlake stadig og blomster, den er blevet noget mere bleg her i det svage efterårs lys. Jeg ved godt jeg har vist den en del gange..... men så´n er det bare.
Der står også denne hvide frø dahlia, den skal helt klart også gemmes til næste år. Den har blomstret uafbrudt med masser af smukke blomster, og jeg kan rigtigt godt li at den er helt lav og tæt.Den ene af de mine nyindkøbte solhatte Green Jewel er kommet med en blomst, og her er der også flere knopper på vej.
Løvfaldsstemningen breder sig langsom til hele haven, først fra den ene side.Og fra den anden side.Kassen med blomsterløg blev fundet frem fra gemmerne, og nu er de næsten alle kommet i jorden.Det blev også dagen, hvor jeg rigtigt kunne nyde den smukke Odyssey. Den er også blegnet lidt her i efteråret.Rozanne er jo altid fin i solskin.


 Heldigvis lover de også fint vejr i weekenden, så jeg skal bare ud fortsætte hvor jeg slap i går ;)

Mange fyraftens hilsner herfra ;)

6 kommentarer:

 1. Der er heldigvis stadig meget at glædes over og du har da en del blomster tilbage :-). Klokkeblomsten den er jo et helt kapitel for sig selv, underskøn og helt uundværlig :-), kh Margit

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Margit
   Ja kigger man sig godt for, er der heldigvis en del at glædes over i haven endnu ;). Klokkeranker er som du skriver, helt uundværlig i haven.

   Slet
 2. Dejligt at du endelig fik fint vejr, så kunne du også tage nogen billeder til os. Klokkerankerne er fine, mine er begyndt at røre på sig nu, men de når det nok ikke, alene det at de prøver er jeg da glad for. Odyssey er bare så dejlig, jeg har også opdaget et par knopper i min, nu må vi se, om de når at blomstre. Jeg har lige bestilt løg i dag :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja det var så dejligt med godt vejr, også selv om det var lidt køligt. Det må vi vist desværre til at indstille os på, men vi har også været forkælede i lang tid ;)
   Ja klokkeranker er jo tit sene, men skal vi ikke håbe på at dine når at blomstre med en super finale.
   Skønt at du også har flere Osyssey at se frem til. Nu er blomsterløg også ved at være i et prisleje, så man godt kan snolder lidt ;)

   Slet
 3. Godmorgen Heidi.Dejlige løvfalfsbilleder du viser...................og skønt at vejret var med dig på din fridag.
  Her er vejret tåget i dag............men håber det letter op af dagen.
  Hvor er det et smukt billede af din kokkeranke.Har prøvet flere gange med den...........men vil ikke rigtig lykkes.Og jeg synes da at det er utroligt at du stadig har floks der blomstre.
  Dejligt at der stadig er blomster på dine storkenæb.............her er det alle mine Rose Claire.
  Rigtig god weekend til dig Knus Jette

  SvarSlet
 4. Der er nu noget helt særligt over klokkeranker og jeg vil nødigt undvære dem i min have - jeg nød dine fine billeder.
  Hvor køber du frø af Dahlia? Jeg har læst om flere, der sår dem selv og får de mest fantastiske blomster hele sensommeren - tænkte at det må jeg da prøve.

  Forfaldet i din have er faktisk RET så smukt:) God lørdag

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen