Sider,

tirsdag den 1. april 2014

Ta-da-da-da-da....da

Ja det krævede lige en lille fanfare at solen kiggede frem sidst på eftermiddagen. Jeg stod og rev gulerødder til aftensmaden da den brød igennem. Guleroden smidt i en fart og så var det ellers ud med kameraret inden den atter forsvandt. Jeg nåede slet ikke at få jakke eller støvler på, kun sommerfutter og inde tøj, så det blev en kort kold men dejlig tur, efter at vi har været pakket ind i en tung tåge i flere dage.De blå hyacinter er så blå, de næsten gør ondt i øjnene. De små prikker på den blå primula vender jeg lige tilbage til.

Denne hvide lidt bamsede hyacint, er også godt på vej.Disse billeder kræver til gengæld ingen fanfare ;(  Vores nabo har været igang med at sprøjte stakittet mod alger. Det skulle være så fint og godt slet ikke giftigt... bla bla bla. Næsten samtlige planter langs stakitter og trekantsbedet ser således ud øv øv. Nu håber jeg så, at det kun er bladene der har taget skade, da jeg har plantet rigtigt mange planter langs stakittet, bla 3 nye roser og min glasbær i efteråret. Nu skal vi vist lige ha en lille snak med naboen, hvis det viser sig at planterne går til, øv altså.

Heldigvis står mine purissima tulipaner så langt væk, at de er sluppet fri for badet.


Selvom de lover regn i morgen, var det rigtigt dejligt lige at se solen idag ;)

Mange hilsner herfra

13 kommentarer:

 1. Hej Heidi
  Sikke et flot billede du fik af din kugleprimula - er den købt i år eller er den kommet så flot op på sin vokseplads ? Jeg overvejer selv at plante kugleprimula, men da vores jord er meget sandet, er jeg meget i tvivl om har er fugt nok til den.
  Det var da rigtig øv som dine planter kom til at se ud efter naboens rengøring af stakittet, jeg håber de kommer og trives det på trods.
  God aften
  Mange hilsner
  Anita

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anita
   Den smukke kugleprimula er fra sidste år, så jeg blev rigtig glad da jeg så hvor fine de er blevet i år.
   Her har vi tung lerjord, og det kan de åbenbart godt li.
   Jeg håber virklig at det kun er bladene der har taget skade og ikke selve planterne, men jeg må bare vente og se ;)

   Slet
 2. Smukke solskinsbilleder. Det var da rigtigt surt, at naboens rengøring skal gå ud over dine planter.
  Ha' en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Laleh
   Ja det var rigtigt dejligt at se solen igen, men knapt så dejligt at se skaderne på mine planter ;)

   Slet
 3. Kære Heidi,
  Sikken fin kugleprimula! Den ligner noget fra det mest eksotiske gartneri...
  Og så til det med algefjerneren - hvad er det i grunden for noget?
  Det kan gøre mig så gal når naboer og andre villaejere sprøjter alting ind i skummende, hvidt gift der kvæler og svider alt grønt. Mirakelmidlerne ødelægger vort grundvand, vores blomster, jordstruktur og en masse af de gavnlige mikroorganismer der lever i havejorden og som burde forskønne livet for vores blomster og grøntsager.
  I min optik burde midler som round-up, græs-trim og algefjerner være forbudt! Så hellere mælkebøtter i plænen, småglatte fliser og grønne hegn.
  Ærgerligt med dine planter. Sådan kan det gå - glæd dig i stedet over dem der blomstrer lystigt :-)
  Kærlige og lidt oprevne hilsner fra Mathias

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mathias Emil
   Ja jeg er også rigtig glad for mine kugleprimula, de står så kækt med deres tunge hoveder og vejer i vinden ;)
   Uhhh ja... alle de forbistrede kemikalier der bliver hældt ud i danske haver og grundvand, kan også gøre mig godt gal i skallen, så jeg kan kun være enig i dine overvejelser. Det mest giftige der bliver brugt på denne matrikel, er alle mine giftige kommentarer til de uønskede vækster ;)

   Slet
 4. Puha da ja du må vist have en snak med naboen. Det er da bare noget gams at bruge så tæt på dine planter.
  Jeg er ikke tilhænger af alt den kemi i haven. Jeg bruger brun sæbe og det virker ganske udmærket.
  Men dejligt at du fik solen at se i dag, så vi kunne nyde de fine blomsterbilleder ......ja vi har jo haft besøg af den i et par dage nu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Ja der må vist lige en lille snak til, så de ikke bruger det skidt igen. Naboen havde ellers forklaret manden min at det var helt uskadelig, da det bliver brugt på Arla til rengøring af mælketanke...hm lyder det ikke betryggende.
   Her i haven bliver der bestemt heller ikke brugt kemikalier, hvad er der nu galt med gammeldags knofedt og ellers bare acceptere naturens gang.
   Det var så dejligt atter at se solen, og godt at du har kunne nyde den i flere dage, jeg håber det snart bliver vores tur ;)

   Slet
 5. Hm, det ligner skrappe sager, der har været i brug på stakittet. Håber ikke det ødelægger et forhåbentligt godt naboskab.

  SvarSlet
 6. Hej Ulla
  Ja det ser ikke sundt ud, hverken for planter eller jord, han havde ellers forklaret manden min at det var helt uskadelig, da det bliver brugt til rengøring på mejerierne....kan jeg friste med et glas mælk ;)
  Nej der skal mere til at ødelægge naboskabet, men vi skal ha ham forklaret, at det bestemt ikke er så harmløst som han tror ;)

  SvarSlet
 7. Godt du fik lidt sol, så vi kunne se fine billeder. De planter naboen har ødelagt var ikke så godt, du må have fat i ørerne af ham, rigtig ærgerligt.

  SvarSlet
 8. dejlig solskin og skøn blå farve, ja jeg er vild med den :)

  mere træls med de sprøjte skader...

  KH
  Marianne

  SvarSlet
 9. Godaften Heidi.ØV-ØV med det gift som naboen har brugt...........håber der er sidste gang at han bruger det.
  Men hvor er den smuk din hvide kugleprimula.............håber også at min viser sig i år.
  Og godt at det ikke gik ud over dine purissima.
  God aften knus Jette

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen