Sider,

tirsdag den 29. april 2014

Festfyrværkeri...

Det er næsten som at befinde sig midt i et festfyrværkeri, når man færdes i haven i disse dage. Overalt eksploderer blomster og farver omkring en, og det er en stor glæde at kunne følge deres udspring time for time.

Denne kobjælde efternøler som får lidt ekstra opmærksomhed, da de andre næsten er afblomstret.
Klatrehortensiaen der står op af terrassen, er fyldt med fine knopper.

Lyserød knopurt er ny her i haven og har nu de fineste knopper som vrimler med myrer og mariehøner.          Den første akeleje er også sprunget ud, jeg tror den bliver efterfulgt af flere idag der står på spring.


                                              Den første spæde knop i lupin Nolbe Maiden har også vist sig.Den største attraktion i havens fyrværkeri er helt klart alle tulipanerne, som næsten eksploderer samtidig i år.Her i tøsebedet er det angelique og queen of night der fører an.


                                               Jeg kan godt li de mørke tulipaner, og her ser vi først ronaldo.


                     Her er det Paul Scherer som er ny i år, den har den mest fantastiske aubergine farvede blomst.


                                     Den sidste af de mørke bliver selvfølgelig, den klassiske queen of night.


Denne lille gruppe af cremgule tulipaner, var for år tilbage de fineste tulipaner med frynser. Nu har de mistet deres frynser men er stadig super skønne.Der er lige en enkelt i gruppen der skiller sig ud, ved at være næsten limegrøn og med de fineste mørk grønne striber både ind og udvendig på kronbladene. Den må der gerne komme flere af fremover.
   For de smukke purissima er festen ved at være slut for denne gang.                                              Kan ikke lige huske navnet på denne lidt støvede skønhed.                                                     De hvide papegøjetulipaner bliver bare smukkere dag for dag.
Dette var bare lidt af alle de mange billeder, jeg fik taget under gårdagens festfyrværkeri. Lur mig om der ikke bliver festfyrværkeri derude i dag også.

Nu vil jeg gå ud og fortsætte med at så grønsagsfrø i højbedene, jordtemperaturen i bedene er så høj nu, at det spirer med rekordfart derude.

Mange solskins hilsner herfra ;)

10 kommentarer:

 1. Ja der er festfyrværkeri derude, så skulle du se her med blomstrende rhodoer også så er der endnu mere fest :)
  Sjovt du lige viser Paul Scherer, den har Eliane lige skrevet til mig om i kommentarerne på min blog. Jeg måtte google den, for den kendte jeg ikke, og så viser du den lige, fint. Den må jeg også lære at kende.
  Jeg har også knopper i mine lupiner. Gad vide om der er knopper i mine knopurt, det var der ikke sidst jeg så dem, men de kan jo være på vej nu. Akelejen er super smuk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja jeg tvivler ikke et sekund på, at det er det helt store festfyrværkeri, der bliver fyret af over på øen i disse dage ;)
   Paul Scherer er helt klart et bekendskab værd, den er så smuk men også svær at gengive farven på ;)

   Slet
  2. Hej Heidi
   Jeg skriver lige hos dig, så jeg er sikker på, du ser det :) Jeg må forsvare mit kamera, det er nemlig slet ikke Ronaldo, jeg har. Den hedder Jan Reus og er købt i Botanisk Have i Århus, ved siden af den plantede jeg Café Noir, desværre var det ikke den der kom op, men en lidt kedelig lilla, øv :( Det kommer i mit indlæg i dag. Prøv at google Café Noier, så vil du kunne forstå, at jeg ærgrer mig.

   Slet
 2. Hej Heidi hvor er det dejligt inspirerende at se alle dine tulipaner. Jeg er på udkik efter nye mørke og den Paul Scherer er da bare fin.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tina
   Dejligt vi kan inspirere hinanden, Paul Scherer er utrolig smuk så den kan varmt anbefales ;)

   Slet
 3. Hej Heidi
  Det er da en farverig fest, blomsterne holder lige nu. Det ser rigtigt skøn ud. Min lilla knopurt er lige ved at springe ud nu, og den tiltrækker også mariehøns til sig.
  Ha' en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Laleh
   Ja er vi ikke heldige at vi dagligt kan nyde forårets blomsterfest i haverne ;)

   Slet
 4. Ja det er virkeligt et fest fyrværkeri af farver i denne tid. Det er slet ikke til at nå at nyde, alt det der sker hver dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Nej jeg kan godt forstå at i med store haver næsten, ikke kan nå at nyde alt der sker, når jeg syntes det kniber med min lille have ;)

   Slet
 5. Hej Heidi.Hvor er der bare smukt i din have med alle de dejlige tulipaner.
  Queen of Night og Angelique er også mine favoritter.
  Men den mørke Poul Scherer er jeg da lidt varm på.
  Ja!!! det gælder bare om at nyde det hele lige nu.........for jeg synes
  at det går SÅ stærkt med tulipanerne.
  Rigtig god dag knus Jette

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen