Sider,

onsdag den 24. april 2013

Vel Hjemme....

Efter tre skønne dage i Edinburgh og omegn. Det var rigtigt dejligt at være sammen med datteren min, og se og opleve hendes nye hjem og by. Edinburgh er en helt fantastisk smuk by med masser af historie, stemning og atmosfære, så der er masser at se og opleve. Forår var der ikke så meget af, de har haft det samme kedelige vejr som os. Vi droppede et planlagt besøg til botanisk have, og nød istedet byen, museer, cafeer, gallerier og parkerne. Her kommer en del stemningsbilleder fra min tur, så er du ikke til det skotske, er det nu du skal stoppe ;o).

Den ene af dagene tog vi toget, ud til den lille landsby Linlithgow. Vi ville ud og se ruinerne af det gamle kongeslot fra femtenhundrede tallet. Det var en skøn tur, dejligt at komme ud på landet og lidt væk fra de mange turister ;o). At det så småregnede det meste af turen, hører sig jo næsten til når man er i Skotland. De jævnlige regnbyger giver så til gengæld, de mest fantastiske grønne græsplæner jeg til dato har set. 


At Edinburgh næsten kun består at bakker og trapper - kan godt mærkes - især i venstre balle ;o). Selvom jeg går ret meget til dagligt, ja så kommer vi jo fra et ret fladt land. 

Så efter at have rekreeret en hvis del at kroppen, efter hjemkomsten i går, var det haven der lokkede idag. Jeg havde masser af planer, men efter at have klaret et bed - sagde ballen nej, ikke mere lugning i dag. Det var dejligt at få fjernet al vorteroden, der næsten var ved at kvæle det der nu er på vej. Ved godt at vorteroden kommer igen, men regner med at storkenæb og hvad der ellers kommer i bedet hjælper til at holde det nede. Inden jeg var helt færdig i bedet, kom regnen så jeg fortrak ind i drivhuset hvor jeg fik priklet det sidste jeg manglede, det er så hyggeligt at arbejde derinde når det regner.


Mange, jeg håber i nød turen, hilsner herfra ;o)

9 kommentarer:

 1. Det er nogle flotte billeder fra Edinburgh, godt skudt af den unge mand i kilt. Det ser ud til, at I har haft godt vejr noget af tiden.
  Hvad laver din datter derovre?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ulla - Ja der var mange der gik i kilt, det troede jeg ikke de gjorde til hverdag. Det var ikke det bedste vejr, koldt, blæsende, og med mange regnbyger.
   Indtil videre laver datteren ikke andet end at nyde livet, og hendes hårdt opsparede penge. Men hun søger alt det arbejde hun kan komme afsted med, det er lige så svært at finde arbejde der som her.

   Slet
 2. Jeg elsker Skotland. På en måde ville jeg ønske at det regnede noget mindre, men på den anden side set er det jo nok den megen regn der gør Skotland så utroligt frodigt. De har den smukkeste natur jeg kender. Tak for turen ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vil også gerne tilbage igen til sommer. Det er et skønt land og dejligt folkefærd også selvom de kan være ret svære at forstå, især ude på landet ;o).

   Slet
 3. Jeg var med hele vejen igennem. Jeg kommer nemlig aldrig til udlandet, derfor må jeg nyde I andres billeder. Skønt for dig og din datter at mødes på den måde, det har I nok begge nydt, selvom du fik ondt. Jeg kender godt det med at gå meget opad eller nedad, det kan godt give muskelsmerter visse steder. Mon ikke det går hurtigt over, det må vi håbe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth - Dejligt du var med hele vejen. Jeg rejser heller ikke så meget til udlandet, og plejer også at nyde andres billeder, men nu blev det min tur ;o)
   Du kan tro vi har nydt dagene sammen, nu bliver det meget lettere at sætte billeder på hendes oplevelser derover, efter selv at have oplevet byen.
   Ballen har det næsten helt fint igen, tror bare jeg skal lade vær med at luge de næste dage, men det regner her så det kommer nok helt af sig selv ;o)

   Slet
 4. Hej Heidi.Dejligt at genopleve Skotland og Edingburgh.Var på rundtur derover for nogle år siden med fire par venner.En utrolig oplevelse......og et meget smukt land.Dejligt at du fik den oplevelse med din datter.Selv om du fik ondt i ballen.
  God dag i haven.Her skinner solen.knus Jette

  SvarSlet
 5. Hej Jette - Det var dejligt du lige kunne få genopfrisket jeres tur, med lidt nye billeder. Ja det er et meget smukt land, og jeg glæder mig allerede til næste besøg, så håber jeg bare det bliver lidt bedre vejr. Ja - baller er ikke, hvad baller har været ;o)

  SvarSlet
 6. Dejlige billeder. Det får mig til at tænke tilbage til da jeg selv boede 4 måneder i Glasgow i 1993 og selvfølgelig var en tur forbi Edinburgh, som netop er fantastisk, som du skriver. Den største oplevelse for mig i Skotland var dog højlandet, så lej en bil og kør en tur rundt, hvis du skal på besøg igen. En tur rundt med overnatning på bed and breakfast kan gøres til nogenlunde penge.

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen