Sider,

fredag den 26. april 2013

Træpæoner og lidt andet nyt til haven.....
 Træpæoner har jeg ikke tidligere prøvet i haven, men faldt over nogle til en rimelig pris - tror jeg . Til 69 kroner stykket kan det jo ikke gå helt galt, og det er jo altid sjovt at prøve noget nyt. Den ene har ovenikøbet en knop. Nu er jeg bare lidt usikker på hvornår jeg skal plante dem ud, indtilvidere står de i drivhuset.

Den hvide bliver vist et par meter høj, den lyserøde noget lavere og bliver omkring en meter.Nu bliver det så spændende, om de kan trives i Vestjylland, eller om her blæser for meget.
.

Tre nye klematis står og venter på at blive plantet ud.                       Magnolia Georg Henry Kern også ny i haven.


Klematisen Hagley-Hybrid er blevet plantet i tøsebedet. Der skal den med tiden, gerne boltre sig idet rionet som fungerer som baggrund i bedet.Montana Rubens er blevet plantet sammen med rosen Rosenholm, der vokser i æbletræet i tøsebedet. Den syner godt nok ikke at meget, som den står der som nyplantet. Men jeg håber det er en hurtigløber, så den hurtigt kan indtage træet.


Mit blå/lilla bed, er det bed hvor der er mest blomstring lige nu. Det er også bedet tættest på vores favorit hvile sted i haven. Jeg ved nu ikke lige, hvor godt jeg syntes at lyngen passer ind. Men det giver farve i bedet og når blomstringen er over, klipper jeg dem ned.Jakobstigerne som jeg såede i efteråret er blevet plantet i bedet idag. De er drysset rundt, uden den helt store plan. Til efteråret må jeg så evaluere, om de skal flyttes rundt. Dejligt at få dem plantet, så der blev lidt mere plads i drivhuset til alle småplanterne.

 Endelig er der atter kommet gang i min hvide løjtnantshjerte, efter de første skud frøs væk. Fandt dette billede fra 25 april sidste år, så der er meget der skal indhentes.Bjerg løvefod og Hosta er også godt igang.

                       En enkelt lille snepryd, har bosat sig i volden, den må da gerne blive til flere.


Mange, fortsat god bededag, hilsner herfra ;o)

23 kommentarer:

 1. Det bliver spændende at se, hvordan det går med dine træpæoner og klematis. Følger spændt med :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente - Ja det er altid spændende at prøve noget nyt, jeg skal nok følge op på dem senere ;o)

   Slet
 2. Hej Heidi

  Spændende med dine træpæoner - de ser ud til at være i god vækst! Og 69kr er billigt!

  De er ligner "kinesere" så de er nok podet på almindelige pæon rødder, derfor, selvom det måske ser lidt dumt ud, er det smart at plante dem på skrå så træpæonen selv kan komme til for at danne rødder:)

  God fornøjelse herfra!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten - Tak for dit gode råd, det er jeg rigtig glad for. Jeg vil gå ned og lægge potterne ned idag, så skudene kan rette sig efter lyset. Tror du ikke jeg bare kan plante dem ud nu, eller skal jeg vente lidt ?.

   Slet
 3. Sikke mange spændende nye tiltag.

  SvarSlet
 4. Det bliver spændende med træpæonerne :-)Jeg synes, de er vildt flotte, men har aldrig prøvet at have dem i min have.
  Hvor har du mange planter der blomstrer nu :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Vivi - Jeg glæder mig også til at ha dem i haven. Altid spændende at skulle prøve noget nyt.
   Ja i det ene bed er der godt gang i blomstringen, de andre bede er mest grønne endnu ;o)

   Slet
 5. Hvor er det dejlige billeder du viser. Har også købt 3 clematis som venter på at blive plantet ud. Jeg tror du skal plante dine træpæoner et beskyttet og lunt sted. Dine snepryd skal nok formere sig. Jeg har dem over det hele, og de lyser så dejligt op.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Gitte - jeg har en stor svaghed for clematis, og vil gerne have mange flere, så jeg køber lidt af gangen. Det lyder godt at snepryd er god til at brede sig ;o)

   Slet
 6. Ja det var et godt køb med de træpæoner. Jeg er også imponeret over, så meget der blomstrer i din have lige nu. Det ser dejligt ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente - Ja jeg glæder mig meget til at følge træpæonerne de kommende år. Det er kun det ene bed der blomstrer så fint lige nu, men jeg har lige siddet og skrevet ned hvad der skal plantes i de andre bede til efteråret, så de også kan få lidt tidlige blomster. Det er jo nu vi hungrer allermest ;o)

   Slet
 7. Hej. Det bliver spændende med dine træpæoner. Mon ikke de kan klare at bo i Vestjylland? Jeg synes, at dine lyng passer fint ind i dit bed. Det gør ikke noget med kontraster, det fanger øjet, synes jeg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte - Jeg håber træpæonerne vil trives her. Tror også lyngen for lov at blive i bedet, de er jo helt klart med til at give farve til bedet om foråret ;o)

   Slet
 8. Godaften Heidi.Hvor har du købt mange dejlige planter.Er da rigtig spændt på at se hvordan det går med dine træpæoner.Købte en billigt for et par år siden.Og den fik en blomst sidste år.Og dit rionet ligner mit.Så en Montana Rubens vil da blive helt fantastisk.Og jeg er da også spændt på den Rosenholm......du så jo at jeg byttede den til en Alfred rose.Rigtig god weekend i haven knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette - Ja det er jo let at blive fristet til nye indkøb. Jeg håber at træpæonerne vil trives her, jeg syntes de er så fine. Det er godt nok Hagley der skal gro i nettet, Montana Rubens skal gro sammen med rosen i træet. Jeg skal nok lægge billeder på når rosen blomstrer ;o)

   Slet
 9. Der er da noget gang i den deroppe i Vestjylland, du har rigtig købt ind. Jeg har også købt den slags træpæoner sidste år, mine kommer fint i år, men uden knopper, så de skal nok have nogen år på bagen, inden de vil blomstre igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth - Ja ferie og alene hjemme, så kan man jo godt blive fristet lidt. Nu skal jeg bare lige have manden min hjem, og høre om han ikke lige er med på at vi lige laver et nyt bed ;o)
   Jeg har faktisk ikke undersøgt, hvor gamle træpæonerne skal være, inden de rigtigt begynder at blomstre, lidt impulskøb måske... jeg er glad for den ene har en knop, så jeg ved hvad jeg siden skal vente på ;o)

   Slet
 10. Godt, at de hvide løjtnantshjerter skyder igen. Der er stor forskel på billederne fra i år og sidste år, men bare de kommer, så er det jo godt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla - Jeg er også rigtig glad for at den havde lyst til et nyt forsøg, så må den jo bare blomstre lidt senere i år ;o)

   Slet
 11. Rigtig gode billeder.
  Det blå/lilla bed er smukt.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet
 12. Now that I've just spent four hours on your website reading your posts, I'm
  absolutely hooked on your blog. I bookmarked it as well so
  that I can keep up with it frequently. Be sure to visit my blog too and tell me how you feel.  Feel free to visit my website ... martha stewart com

  SvarSlet
 13. Do you have any video of that? I'd care to find out more details.

  Here is my page ... normanno

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen