Sider,

lørdag den 13. april 2013

Hvor blev det gode vejr af......

Det er godt mine krokus trodser vejret og leger forår. Her har været en ret kold og blæsende dag, dog med enkelte lyspunkter når solen forsigtigt kiggede frem. Det var nu ikke meget vi så til solen, så en del af tiden blev brugt i drivhuset. Der fik jeg så lige for en gangs skyld priklet lidt sommerblomster, de er nu sat op i mit nursery. Jeg overvejer at flytte hele menageriet ned i drivhuset i næste uge, da det ser ud til at vi endelig er sluppet af med nattefrosten. 


Vinteren har været hård ved vores bergenia planter i volden, de ligger slapt og visner bare mere og mere. Idag gik jeg så lettere amok på dem med saksen, jeg havde opdaget en masse fine nye blade, og de skulle da ha lov at komme ordentlig frem i lyset.


Sådan - det pyntede at få alt det visne væk, nu kan man også bedre se de små bed der er lavet i volden. Den ledige plads blev indtaget af de juleroser, der har ventet i drivhuset på at jorden atter skulle tø op.


Det er fjorten skønheder som disse, der er blevet plantet. Nu håber jeg så bare at de vil trives, så det med tiden kan blive en klokkevold.


De er måske ikke helt så lette at få øje på, men der er plantet lidt små grupper rundt omkring.Den anden dag var jeg en tur forbi Bilka og fandt denne opstammede blodblomme til hundrede kroner, det kunne jeg ikke stå for. Jeg længe har gået og kigget efter noget der kunne plantes i min zinkskraldespand. Det måtte nemlig gerne være noget med lidt højde på, så det  kan afskærme lidt mod naboens store stuevindue. Jeg regner med at beskære den jævnlig, så den danner en fin tæt krone. I bunden af spanden har jeg plantet to af mine Jakobsstiger sammen med stedmoder.


I bedene er der fuld fart på, og der er nyt at kigge på hver dag. Idag fik jeg øje på disse skønne kugleprimula der også snart står i fuld flor.


Bare det nu bliver rigtigt fint vejr i morgen, det har de vist lovet men jeg tør næsten ikke gå ind og tjekke på DMI. Der er nemlig masser af ting at gøre derude, og det er helt klart sjovest, når solen lokkende kalder.

Mange, jeg satser på solskin imorgen ;o).

7 kommentarer:

 1. Hold da op hvor det pyntede, at du fik frisket det bed op :-)
  Hos os har været været stille og mildt selvom solen kun sendte et par enkelte stråler ned til os sidst på eftermiddagen.
  God ide med lidt højde på den skraldespand, så i kan dække lidt for naboen.

  SvarSlet
 2. Ja det er altid imponerende hvor lidt der skal til, for at friske op efter en hård vinter. Jeg skal vist lige ud med saksen igen i morgen, da jeg nu kan se på billederne at der er flere der godt kan tåle at blive fjernet.
  Selv om vi har nogle flinke naboer, så er de altså ret tæt på med de vinduer, jeg håber vi får dækket lidt af nu ;o)

  SvarSlet
 3. Nej, det blev fint og to sjæle en tanke, jeg har også lavet en klokkehøj i dag inspireret af fru Høneballe selvfølgelig! Så lykkedes endelig at få dine helleborus'er i jorden.
  Her har det bestemt heller ikke været varmt, men nu kom jeg i gang og ville være færdig!

  SvarSlet
 4. Jeg tror klokkehøjene breder sig i blogland. Vi har også vores plantet i et hævet bed.

  SvarSlet
 5. Det bliver så smukt med din klokkehøj:)
  Jeg er også spændt på om vejret her bliver bedre, havde glædet mig til dejligt solskinsvejr, men her er blæsende og koldt.

  Ved du hvor stor din opstammede blodblomme bliver?

  SvarSlet
 6. Her er vi også lidt skuffede over vejret. Men der er da en slags forår i luften. Klokkehøjen er meget charmerende!

  SvarSlet
 7. Hej Heidi.Dejligt at få begyndt i haven.og det har bestemt pyntet på din høj,både med at klippe ned og de nye juleroser.
  Må vist også ud og kikke til mine hvide kugleprimula........de var så flotte sidste år.
  Jeg har en dværg blodblomme i et bed,sammen med et syrentræ og lammeøre foran.
  God søndag til dig knus Jette

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen