Sider,

søndag den 14. april 2013

Søndag i haven - og regn der ikke vil styres....

Dagens krokus er denne Chrysanthus Romance, som jeg fik lagt i efteråret. Den er utroligt fin og det ser ud til at alle løg kommer i blomst.Når de er lukkede har de den lækreste cremegule farve, og når de åbner sig har de en varm gul solskinsfarve.


Nå men ellers har vi ikke set noget til det gode vejr her i weekenden. Det skulle nu ikke holde mig inde, da jeg havde planer om at få kigget lidt på vores højbede. Det varer jo ikke længe inden vi kan begynde med at sætte løg, kartofler og sået de første afgrøder.Det er altid sjovt at se hvad man møder når man går igang. Disse majskolber som vi ikke fik høstet, er der andre der har nydt godt af i løbet af vinteren. Rødbeder der var helt tørret ind fandt jeg også i bedet.


Jeg fandt også disse gulerødder, der af en eller anden årsag heller ikke var blevet høstet. De ser nu ikke så lækre ud efter en vinter, men nu er de fjernet.
Mens det gik allerbedst begyndte det at øsregne. Nå øv altså, men jeg fik hurtigt pakket sammen og fandt læ i vaskerummet hvor vasketøjet så kunne få lidt opmærksomhed istedet for.Endelig begynder mine påskeklokker at røre på sig, jeg var ellers lige ved at tro de slet ikke ville springe ud i år.Efter et par timer med vedvarende regn, tog jeg godt inspireret af andre bloggere, der har vasket deres drivhus ned, en beslutning om at det ville jeg også. Jeg vasker altid drivhuset udvendigt i regnvejr, så er alger og skidt lettest at fjerne.

 Iført regntøj og gummistøvler, var jeg klar til at kaste mig over opgaven. Men allerede der møder jeg første problem, hvor var nu den lange børste til at vaske taget ned med. Manden min var til fiskekonkurrence, så der var ingen hjælp at hente. Jeg besluttede mig for at så kunne jeg da bare vaske siderne nu og så tage taget en anden regnvejrsdag. Jeg nåede lige at komme godt igang, så stoppede regnen...... Det var jo ikke meningen, vandet er nemlig ikke tilsluttet dernede endnu, så regnen skulle jo skylle glasset rent hmmm.Jeg fortsatte og med vand i vandkanden fik jeg skyllet det værste skidt af igen. Nu kan man rigtigt se, hvor meget det trængte til en omgang.
Mens jeg stod og fedtede med vandkanden kom manden min hjem i højt humør. Han havde dog ikke fanget nogen fisk, men vundet et gavekort på 3000,- på indbetalingskortet ;o). Han fik hurtigt fundet den lange børste frem af gemmerne og sluttet vandet til, så jeg kunne komme i mål med nedvaskningen.Så selv om regnen ikke lige var til at styre idag, nåede jeg at ordne 2/3 af højbedene og vasket drivhuset ned.


Mange, nu regner det så igen, hilsner herfra ;o)

18 kommentarer:

 1. Din krokus er fin med de to forskellige farver.
  Sikke flittig du har været, dejligt at få noget fra hånden på trods af vejret.
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også rigtig glad for mine nye krokus, det er jo altid spændende at vente på noget nyt.
   Ja vi må jo bare ignorere det manglende forår, en eller anden dag kommer det vel ;o)

   Slet
 2. Måtte google Crocus Chrysanthus Romance med det samme. Lekker farge! Og nå har jeg merket meg den for planting til høsten. takk for tipset!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja er den ikke fin, jeg kan godt forstå den kom på listen ;o)

   Slet
 3. En herlig dag!!

  Hjerteligst

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja - trods regnen og jeg ikke var helt enige, så blev det en god dag ;o)

   Slet
 4. Dine svagt gule krokus er meget smukke! - Og jeg får helt dårlig samvittighed over, at jeg ikke har fået vaske drivhuset endnu.
  Venlige hilsner
  http://benteholst.blogspot.dk/

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg er også helt vild med mine nye krokus.
   Du behøver vist ikke at have dårlig samvittighed over drivhuset, jeg blev bare lokket af de andre ;o)

   Slet
 5. Dine krokus er vel nok smukke! Og det er din påskeklokke da også.....flittige Heidi og her har solen skinnet i dag, og jeg som troede, at det var os der fik regnen i dag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Ja er den ikke yndig den lille Romance. Dejligt at i har set solen, vi kan godt bytte lidt hvis i mangler regn ;o)

   Slet
 6. Du har været flittig i dag, godt manden kom hjem og hjalp til til sidst. Nej der var ingen sol i Jylland, heller ikke der hvor vi var og slet ikke, da vi kom hjem til øen. Håber på bedre held i morgen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth - Ja ingen sol har vi nok af ;o), men det kan da ikke afholde os fra at lave lidt i haven.

   Slet
 7. Godaften Heidi.Du har da fået lavet en del trods regnen.Nu ser køkkenhaven fin ud,og drivhuset skinner.
  Vejret har været fint her hos os.Og vi er i fuld gang med vores pergola,ved vores højbede.
  Rigtig smuk krokus du viser.God aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette - Ja der blev da lavet lidt, det var så ikke lige det hele jeg havde planlagt, men nu er det gjort. Så godt på dit indlæg at himlen var blå hos jer, deler du ikke lidt med os andre ;o)

   Slet
 8. Dine cremegule krokus er meget skønne. Dem har jeg aldrig set før. Er det en ny sort?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette. De er købt i Lidl til billige penge så den er sikkert let at finde til efteråret ;o)

   Slet
 9. Jeg er ellers ikke den største krokus fan, men den du viser kan jeg rigtig godt lide. Tja, måske skulle man kigge lidt på specielle krokus.

  Ikke så ringe en fangst din mand fik gjort.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også rigtig glad for mine nye skønheder, og manden smiler endnu ;o)

   Slet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen