Sider,

søndag den 31. marts 2013

Nye Tider....

Havde jeg dog bare vist det.... Ved at sætte urene en time frem, satte jeg også foråret frem. Så havde jeg  godt nok, sat tiden frem for længe siden. Vi har haft en helt fantastisk dag, med masser af sol og temperatur over fem grader. Dagen ude er gået med at nyde, klippe ned, forsigtigt fjerne blade og kigge efter overraskelser. Jeg blev  glædeligt overrasket, over hvad jeg mødte.

Daglilje der skal flyttes, når jorden atter tør op. Der skal istedet for plantes slyngroser der skal gro i tårne lavet af rionet.En enlig krokus er sprunget ud. Det er den første i haven siden den ene hvide,der sprang ud til nytår.


Jeg tror haven trænger til noget nedbør, og her tænker jeg ikke på det underligt hvide stads. Men noget stille regn, jeg kan snart ikke huske hvornår vi sidst har fået nogle mm. Al den frost har været hård ved planter og græs, vi har ikke haft sne til at beskytte her. Flere af vores blomsterbede er fyldt med lavninger efter at fuglene har jordbadet, det syntes jeg ikke de plejer at gøre. Men der har jo heller ikke været tilgængelig vand i fuglebadet i mange måneder.              Jeg elsker at sætte næsen mod jorden og gå op opdagelse, her er lidt af hvad jeg fandt i dag.

                            Løg spirer                                                                      Sct.hansurt

                        Hvid Floks                                                                            Allium og Hyacint
                                  Purissima tulipan                                                                             Stormhat                                                                                  Vintergækker med akeleje til.Grenene efter beskæringen af æbletræet, ligger stadig rundt om i haven. Vi skal bruge lidt af de kraftigste grene til et kommende projekt. Men lysten til at gå ombord i dem, har endnu ikke indfundet sig. Vi skal nu nok få dem fjernet inden vi atter skal slå græs.Mange, jeg håber på godt vejr imorgen, hilsner herfra ;o)

17 kommentarer:

 1. Hi hi Heidi
  Ja det har du ret i, vi skulle have stillet uret for længe siden, hvis det var det, der hjalp. Anyway skønt vejr har det i hvert fald været, og det bliver det nok også i morgen, så må vi se, hvad de næste dage bringer.
  Jeg kan bruge timer med næsen i jorden for at se efter nye spirer. Sådan noget tager lang tid hos mig, for ikke at skulle tage turen to gange, tager jeg gerne kameraet med.
  For man kan jo lave noget andet nyttigt, mens man går med næsen i jorden. Vaske vinduer f.eks :( uff
  Jeg hjælper dig med mange håber på dejligt vejr i morgen hilsener tilbage ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth - Jeg har også altid kameraet med i lommen, når jeg er i haven. Jeg tænker sommetider på hvad naboerne tænker, når jeg for dem bare står og stirrer på den bare jord, men de skulle bare vide ;o). Vores naboer er absolut ikke have interesseret overhovedet.
   Vaske vinduer kan man altid gøre - de små spirer skal nydes nu, så må det andet vente ;o).

   Slet
 2. Ja sandelig og ikke anelsen af sne i din have. Helt sådan er det ikke her østpå. Vi har stadig sne i baghaven og en smule i forhaven. Men det pibler op allevegne, så det er en lyst. Jeg er nu ikke helt sikker på, at det med uret hjælper, for her til aften er det igen minus grader.
  Vi håber det gode vejr fortsætter. Det er jo dejligt med solskin.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente - Ja her har vi ikke noget sne tilbage. Det smelter sikkert også snart hos jer, med al det solskin vi nyder i disse dage.

   Slet
 3. Bare vi havde vist det så havde vi nok alle gjort det for længe siden:-)
  Der ser næste ud til at der er forår i din have, dejligt
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det tror jeg også vi havde ;o).

   Slet
 4. Det kommer der af ikke at læse manualer ordentligt...! ;)
  Men nu hedder det sommertid, så mon ikke det går stærkt herfra? Så gælder det bare om at nyde det hele mens det står på. Ha' en dejlig 1. April :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja nu skal vi så bare huske på det til næste år, så vi kan få sat skub i foråret lidt tidligere ;o)
   Ja nu skal vi bare nyde alt der kommer myldrende, det er længe ventet ;o)

   Slet
 5. Jamen, det er da bare så skønt, når det pibler frem.
  Vi har nu også noget mere sne end du har.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja i er vist mange der stadig døjer med sne, lad os håbe at solen og milde temperaturer kan sætte gang i ned smeltningen. Det bliver spændende at se hvad sneen gemmer på hos dig ;o)

   Slet
 6. Gid det var her der så sådan ud. Jeg er godt klar over, at mange ting er på vej op ad jorden her, men i en stor del af min have ligger der altså stadig 15 cm sne og det forsvinder næppe før vi får over 5 + grader (Ligger nemlig i skygge en stor del af dagen)

  Mine allium, der står langs sydmuren, hvor der er ganske lunt og ingen sne er dog gået helt amok er er vel omkring 25 cm høje nu :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Inden længe ser det sikkert også sådan ud hos dig, sneen må da snart overgive sig. Godt du har dine allium at nyde så længe ;o)

   Slet
 7. Tak for de dejlige billeder der viser de mange forårstegn.
  Her pibler det også op alle steder. Hist og pist har vi dog endnu sne i haven, men det bliver da mindre og mindre for hver dag.
  Solen skinner igen i dag. Bare dejlig.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Aase - Ja er det ikke skønt når det hele pibler frem fra skjul ;o)

   Slet
 8. Dejlige forårsbilleder, som giver en modet tilbage. Synes det har været en usædvanlig hård vinter, så jeg håber virkelig du har ret i at nu er foråret kommet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt mine billeder kan give dig modet tilbage. Det har også været en laaaaang vinter, men skal vi ikke håbe den er over nu ;o)

   Slet
 9. Bei dir sieht es fast genauso im Garten aus, wie hier bei mir....die Plänzchen kriechen ganz vorsichtig aus dem Boden...noch werden sie nachts vom Frost gebeutelt...ich offe, es wird endlich Frühling...wir alle brauchen doch Wärme...

  Lieben Gruß Erwin

  http://e-schriefer.blogspot.de/

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen