Sider,

onsdag den 27. september 2017

Lune feriedage


Min ferie bliver nydt i fulde drag og ellers skulle jeg da også være et skarn. For med temperaturer nær de 20 grader og sporadisk sol er der ikke noget at klage over. Stille og roligt begynder haven at blive vinterklar, der dog mange ting som stadig for lov at blive stående da de stadig er for gode til at blive fjernet.

Lodden løvefod er kommet med nye blomster.Pileurt står også stadig fint.Jeg opdagede at Monatana Rubens  nu har nået toppen i det store æbletræ den blev plantet ved for 3 år siden. Det glæder mig rigtigt meget, for så bliver blomsterne måske lidt lettere at se til foråret.Glasbær begynder stille og roligt at skifte farve. Løvemund blomstrer stadig lige fint og jeg nyder dem i fulde drag.


I mange år har den hjemmelavede tronstol stået og forfaldet mere og mere. Nu var det på tide at der skulle ske noget andet. Min kære hr fader havde nogle store kurvepotter stående som han gladeligt donerede, så der kunne ske lidt nyt. Forleden kom han med dem og så tog vi på osetur til Bilka for at se om der lige var noget der kunne bruges. Jeg faldt over en Gylden hyld til 20,- og en helt kompakt snebær. Det er ikke sikkert at de vil trives der i det lange løb, men lige nu pynter det med noget nyt. Tror de sidste to kurve skal bruges, så de gamle potter på hver side også kan komme på pension.Sidste blomst i stokroserne, nu har jeg drysset en masse frø i håb om at de vil brede sig endnu mere.Høstanemonerne trives i bedste velgående.Til Lisbeth sådan ser de gule blomster ud i de to årige sølv cineraria ud. Hele sommeren har jeg dog klippet dem væk da jeg ikke er så vild med dem. De blå blomster er fjerblomst.Dagens overraskelse må være denne dahlia på terrassen som jeg helt havde opgivet at se i blomst.Nu er en lille blomst sørme på vej, godt den ikke er større da stænglerne er ultra tynde.Der er også blevet ryddet godt op i højbedene. Heldigvis er der stadig masser der kan høstes, i øjeblikket er det især bønner, majs og gule beder vi frådser i.Det er også højsæson for de forskellige sankthansurt.
Klatrehortensiaen er så fin med sit efterårsløv.


 De sidste dage inden det atter står på regn, skal helt klart også nydes ude.

Mange lune hilsner herfra :)

12 kommentarer:

 1. God ferie😀
  Skrev du ikke i sidste indlæg, at der ikke er så stort et udvalg af ting der blomstrer i din have, synes da du viser en hel del fine ting 😀

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene
   Ja når man går tæt på er der jo alligevel lidt blomster tilbage i haven :)

   Slet
 2. Hej Heidi
  Det ser fint ud det hele, jeg kiggede især på tronstolen og kurvene. Snebær ville jeg jo aldrig investere i, de breder sig frygteligt, men så længe du holder dem der, går det nok. Den gule hyld derimod kan jeg bedre forstå.
  Jeg kan også godt forstå, at du klipper de gule blomster væk på sølv cineraria, de pynter da ikke på den, men tak for billedet, så ved jeg det.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Nej jeg kunne heller ikke finde på at slippe en snebær løs i haven, men tænkter at jeg kan styre den i en stor krukke. Den gule hyld er superfin og måske bliver den sluppet fri på et tidspunkt :)
   Ja du må være flittig med saksen til næste år, for den er helt klart finest som bladplante.
   Knus og god weekend

   Slet
 3. Hej Heidi

  Det ser da supergodt ud

  DEjligt med sådan et blomsterflor på denne årstid!
  Og sankthansurt - sikken variation!

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja de blomster der er tilbage, får ekstra opmærksomhed og fanger øjet.
   Der var faktisk også flere varianter af sankthansurt, end jeg lige var klar over, men det er jo luksus :)

   Slet
 4. Fantastisk med så mange blomstrende planter på denne tid af året. Jeg er så betaget af store fad du har på første billed,det ser meget smukt ud.Hygge herfra med ønsket om en dejlig dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Leila
   Det gamle fuglebad værner jeg om, det var en gave fra min farmor som døde for mange år siden.
   Ja det er dejligt med senblomstrende planter, så der stadig er noget smukt at hvile øjnene på :)

   Slet
 5. Det var da vel nok godt du har fået nogle gode dage med sol og varme :o) og din have ser fantastisk ud, sikken et blomsterflor.
  Tænk at have en far der lige donerer nogle lækre kurve :o) det ser så flot ud og det samme gør dine sct.hansurt. Du har da godt nok nogle forskellige må jeg sige.

  Håber du får lidt flere gode dage i haven :o))
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja for en gangs skyld har jeg været heldig med vejret i ferien :).
   Blomsterflor er måske for meget sagt, men kommer man tæt nok på, ser det jo alligevel ud af lidt :).
   Der er snart ikke det min kære hr fader har på lager, så han er altid god at spørge. Jeg blev også lidt overrasket over, at jeg har fået samlet så mange forskellige sankthansurt til huse :)

   Slet
 6. Hej Heidi. Tillykke med dit nye arbejde, jeg håber du får en rigtig god start på mandag. Det var da noget af et chok pludseligt at stå uden arbejde, godt at det løste sig så flot. Jeg synes, det ser rigtig fint ud med dine nye kurvekrukker og flotte planter du har valgt at have i dem. Din have ser helt forrygende ud og man kan se, hvor velplejet den er. Det er supergodt gået.

  SvarSlet
 7. det ser meget smukt ud.Hygge herfra med ønsket om en dejlig dag.


  korean porn

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen