Sider,

søndag den 9. oktober 2016

Oktober dage

Oktober er godt igang og holder sig bestemt ikke tilbage. De sidste mange dage har det blæst en strid kold vind og alle former for havearbejde og aktiviteter er sat på standby for mit vedkomne. Varmen fra brændeovnen, lokker mere end den stride kolde blæst, må jeg indrømme ;).

Billederne er fra igår hvor solen kigge frem om formiddagen. Idag er det bare mørkt gråt koldt og blæsende, så jeg tager endnu en indedag i varmen.Inden blæsten satte ind, fik vi en masse meget tiltrængt regn. 55 mm blev det til over nogle dage og de var meget velkomne, så starten på oktober var fremragende. New Dawn med endnu en ny blomst.Godt jeg kunne holde stilken stille, da rosen dansede rundt i blæsten.Dejlig oktober stemning med fine skygger fra den lave sol.Jeg er efterhånden godt tilfreds med det lille bed foran de to store hyperikonbuske og den opstammede ribs. Jeg ved egentlig ikke hvor vild jeg er med hyperikon i haven. De er et levn fra hækken rundt børnenes sandkasse, så de bliver nok stående. Brædderne fra sandkassen er forøvrigt genbrugt til sandkassebedet langs hækken.Især pileurt Black Field står smukt i bedet lige nu og matcher fint til hyperikon bærrene.
På min runde i haven, opdagede jeg denne fine, men desværre knækkede blomst i Twice in a blue Moon.Skøn oktober sol over haven.Klematis Justa i selskab med oktoberstormhat.Den er så smuk med sin sart lysendeblå farve.Burgundy ice nød virkelig godt af den varme september, og står med masser af nye skud.Man skulle jo næsten tro det var sommer fremfor for oktober, med de fine friske blade og knopper.Taget inde fra kælderen der ligger to trin nede i forhold til haven, det ser fint ud med rammen omkring.Selvom havens skatkammer af blomster er ved at være tømt, er der stadig masser af hvide lathyrus i blomst. Det blev til en stor skøn weekend buket, som jeg nyder i rene stuer, med nypudsede vinduer .Der er jo nok ikke andet for at vinterhavetøjet må findes frem, og erkende at sommeren er over. Jeg syntes overgangen fra varme til koldt og blæsende har været ret barsk i år og mit havesind kan slet ikke følge med. Jeg håber jeg er omstillet inden længe, da der jo stadig venter flytning af en del planter og oprydning, inden jeg er klar til at gå i havehi.

Min Blogroll er vendt tilbage, er jeres også det ?

Mange søndags hilsner herfra ;)


7 kommentarer:

 1. så fin din clematis Justa er...jeg bliver lidt misundelig, jeg købte nemlig en først på sommeren, til rigitg gartnerpris (hi hi)- vi gravede et kæmpehul og fyldte det med gode ting - gravede en kæmpe pæl ned til støtte...... og så visnede den bare øv øv ... vi er ikke så gode til clematis, har sjusket lidt ved plantningen...så denne gang skulle det bare gøres efter alle kunstens regler. Senere satte vi en lyseblå supermarkedes-clematis ved siden af den visne plante, og den ser heldigvis ud til at ha' det meget godt - ak ja

  SvarSlet
 2. Der findes mange skønne Perikon. Jeg har en enkelt småblomstrende i min have, men kunne godt komme i tanke om at plante flere forskellige, men i så fald skal det være nogen med flotte bær, der egner sig til buketter.
  Det har været en brat overgang fra sommer til efterår. Trods kulden har vi dog været i haven både i går og i dag. H.J. har taget drivhuset ned. Jeg har sat tulipanløg, og er i gang med at rydde op i den del af køkkenhaven, hvor vores nye drivhus skal stå.
  Nu er der tændt op i brændeovnen, og en gang suppe står og koger på komfuret, så nu er der også dømt inden dørs hygge her.

  SvarSlet
 3. Ja brændeovnen er ikke til at undvære :) Her har det regnet det meste af dagen, men alligevel er der ikke kommet 10 mm endnu, tænk at du har fået 55 først i oktober, ja I er lidt heldige deroppe i Struer :) Det dårlige vejr må vi nok til at vænne os til, sådan går det. Ja blogrullen er vendt tilbage til mig også, så slap vi for ekstra arbejde med at lave en ny heldige os :)
  Knus
  PS sommertøjet blev gemt væk i fredags, men vinduerne er ikke blevet pudset.

  SvarSlet
 4. Din efterårshave ser skøn ud selv om det stormer, det var nu lidt synd med Twice in a blue Moon, den er skøn.
  Clematis Justa, havde vi med over til Lisbeth på Samsø den er godt nok sød.
  Jeg syntes godt nok også det er blevet lidt koldt at være havemenneske, så her har vnterhavetøjet været fremme i dag.
  Rigtig god Søndag Aften.
  Knus Linda

  SvarSlet
 5. Så fint det är i din trädgård, ser inte särskilt höstaktigt ut. Underbara rosor och fin klematis.
  Ha det fint / Marika

  SvarSlet
 6. Hej Heidi. Ja oktober har rigtig fejet ind over det hele. En del at mine dahlier har lagt sig ned - de kunne ikke længere klare blæsten, selvom en del var bundet op, så er det det udenfor, der vælter:) Din have er superflot lige i øjeblikket. Jeg er meget glad for, at du viser den pileurt, jeg har nemlig fået nogen, der ligner, forærende. Vidste du godt at man kan nulre frøene ud af blomsten og så dem nu? Jeg vil prøve det i hvert fald.

  SvarSlet
 7. Hej Heidi.En lidt forsinket hilsen.Har ikke haft det store overskud pga, af mandens sygdom.
  Men dejlige billeder fra din oktoberhave.Men koldt og blæsende har det jio været. indtil nu.
  Utroligt at du har så smuk en klematis på denne tid af året.
  God søndag Knus Jette

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen