Sider,

søndag den 25. september 2016

Solrig september søndag...

Der er mindre end tre måneder til jul og vi kan fortsat være i haven med sommertøj på, tænk at det kan blive ved. Det gør så, at jeg slet ikke kan koncentrer mig om efterårets gøremål. Jeg er slet ikke begyndt at tænke på løgindkøb/lægning og hvad der ellers skal laves inden vinter. Jeg har dog lidt planer for tøsebedet, men uden regn går det ikke, så jeg nøjes med at nyde haven, klippe ned og fjerne ukrudt.


De skønne hvide lathyrus kommer stadig med masser af  blomster.Formiddags stemning ved drivhuset.Lodden løvefod med ny blomstring.Smukke floks i eftermiddagssolen.Nye friske Nicotiana lime green.De står i to krukker under terrassen.Det sjove er at det er frøplanter fra dem oppe i altankasserne lige over krukkerne.De første blomster i Aconitum oktober stormhat er så småt ved at springe ud.


Høstanemoner som jeg syntes de er smukkest, nemlig på bagsiden.Enkelte fine blomster tilbage i den dobbelte violfrøstjerne, de fleste stilke står dog nøgne hen.Aurikler og primula er begyndt at blomstre .
Der er efterhånden skygge i haven en stor del af formiddagen.Justa er helt klart den klematis som jeg købte hjem fra Holland i foråret, der klarer sig bedst. Endnu engang sætter den nye blomster og knopper. De to Duchess of Edinhurgh jeg købte samtidig, gider jeg slet ikke tænke på. The President sætter også fine nye blomster.Lige et spørgsmål til Lisbeth, hvis du kigger med. Jeg var jo så heldig at få en Høneballelinaria med hjem da vi besøgte jer ;). Jeg klippede den ned kort tid efter, og kan ikke huske hvor høj den var??. Jeg skal ommøblere det meste af bedet, når vi engang har fået noget regn, så jeg vil gerne kende højden inden jeg flytter rundt.
September Digitalis.Grønt i grønt. Solsikkerne har jeg vist en del gange, men de plager for at komme med.Et hul i hækken en hul træstamme og pletter i luften. Det er et par år siden vi lavede denne løsning, og pletterne har efterhånden indtaget det meste af hullet. Frem og tilbage på stien.
Bunkerne med nedfaldsæbler vokser.Til sidst endnu et billede af de smukke sommerlige lathyrus.


Det blev en pragtfuld søndag i haven, hvor vi endnu engang kom over 24 grader. Det begyndte dog at blæse en del i løbet af eftermiddagen og det er ikke lige det vores tørre haver har brug for. Nu må vi vente og se om vejrudsigten holder, da de lover regn på onsdag ;).

Mange solrige hilsner herfra ;)

5 kommentarer:

 1. Sikken en masse skønne billeder, solsikkerne er skønne, dem kan du godt vise flere gange. Her har det desværre blæst hele dagen lige fra morgenstunden, så det blev ikke så dejligt som lovet, og som du skriver, så tørrer det endnu mere, det er så trist, når det er SÅ tørt.
  Høneballerinaen bliver ikke meget højere end den du viser her, de går ikke sådan i højden.
  Tørre hilsener tilbage :)

  SvarSlet
 2. Fantastisk dejlige billeder fra din have Heidi. Høneballe balarinaen fik jeg med hjem for et år siden og nu er eg så heldig at den har spredt sig over et pænt stykke af haven. Den er så yndig at den gerne må bo over det hele.
  Solsikkene er flotte, men min yngling er den Hvide Latyrus. Den er simpelthen for smuk og så her sidst i sep. Det må altså være ud over normalet.
  Masser af havehilsner fra Linda.
  PS. har du set jeg prøver at lave et mini blogtræf hos Lisbeth på Lørdag :o)

  SvarSlet
 3. Dejlige billeder.
  Mine latyrus har jeg måttet kassere for længst...de fik meldug OG lus, så de røg ud.

  Jeg købte jo en stormhat i juli/august måned, men den holdt godt nok ikke længe. En dag kunne jeg se, stilken så død ud og så kunne jeg bare trække stilken af. Jeg har ikke gravet ned for at se om den stadig lever nede i jorden. Jeg lader mig overraske, hvis den dukker op til næste år. Har dog mine tvivl.

  SvarSlet
 4. Hej heidi.Lidt bagud på bloggen er jeg stadig.Det tager sin tid med det køkken.
  Men hvor er det nogle dejlige billeder du viser fra din septemberhave.Den solsikke havde jeg forrige år...........men i år blev de ikke til noget.
  Utroligt at du stadig har de smukke hvide latyrus.
  Og min oktober stormhat blomstre også flot lige nu..........den er over 2 m.
  De pletter i luften har jeg tre steder i haven.Og de vokser helt op over mine rhodoer.
  Laver du slet ikke noget af alle dine æbler ?
  God dag knus Jette

  SvarSlet
 5. Ro på mht. 'Duchess of Edinburgh'. Mine to var nærmest ingenting det første år...men i år er de begyndt at tage fat. Giv tidd, giv tid - de er SÅ smukke.

  http://ildkatten.blogspot.dk/2016/09/clematis-duchess-of-edinburgh.html

  P.S. Har STADIG ikke modtaget frøene....pokkers til post(u)væsen vi efterhånden har fået. Fnys. Giver dem lige et par dage mere, ellers må jeg jo sende en portokode igen.

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen