Sider,

mandag den 24. oktober 2016

Efterårsferie i solen...

Min efterårsferie er godt igang og tænk idag kiggede solen frem. Jeg kan da snart heller ikke huske, hvornår vi sidst har set noget til den, så den var hjertelig velkommen.

På anden uge døjer jeg desværre med kraftig hoste og snot, så mig er der ikke så megen spræl i. Men når solen skinner, kommer lysten til lufte kameraet. Så godt indpakket i varmt tøj tog jeg en haverunde og fik nydt havens høststemning og de mange motiver.


Selvom forfald præger helhedsindtrykket, er der også lidt blomster endnu.Lige da jeg så denne solsikke tænkte jeg rimfrost, men tæt på kunne jeg konstatere at det var skimmelsvamp.Solhat pyntet på samme vis.
Andre solhatte er stadig i fuld vigør og sætter nye blomster.I drivhuset viser planterne også tydelige spor på forfald.
Jeg fik høstet de sidste chili og grønne tomater. Ved dog ikke hvad jeg skal bruge tomaterne til, men kom lige til at tænke på en af mine absolutte favoritfilm Stegte grønne tomater. ;) Heuchera og nedfaldsæbler i smuk forening.Oktoberstormhat lyser stadig godt op langs stakittet.Hortensia limelight.Smukt pæonblad der mather fint til den enkelte blomst i Burgundy Ice.Hosta i sandkasse bedet er ved at takke af for i år.I skyggebedet har de forskellige hosta fået fine farver.Klatrehortensia har også iklædt sig sin fine høstdragt.En enkelt lille bleg New Dawn rose.I efteråret købte jeg denne fine saxifraga på et plantemarked. Jeg syntes det var en smuk bladplante, og havde da slet ikke tænkt på, at den måske også ville blomstre.Men det gør den, og idag fik jeg øje på disse fantastiske blomster. Tænk at finde nye blomster her sidst i oktober.Det var ikke den eneste overraskelse jeg fandt i haven, min sølvlys som jeg faktisk helt havde opgivet i år, var sandelig også sprunget ud med flere blomsterstængler.
Leucanthemum står/ligger stadig fint.Mødte også denne lasede sommerfugl der nød solen på et majsblad.Det var rigtigt dejligt med ude tid i solen og jeg nød den så længe det varede. Over middag skyede det atter til og jeg forsvandt hurtigt ind i varmen.

Nu håber jeg bare at enerigen og helbredet snart vender tilbage. Jeg har jo stadig har en del opgaver tilbage i haven, som efterårsferien skulle bruges på, men lige nu tager jeg bare en dag af gangen ;)

Mange hostende hilsner herfra ;)

8 kommentarer:

 1. Lidt solskinsluft er nok godt for hoste og snue, men altså det er lige groft nok når du nu har ferie. Især den lille saxifraga er virkelig sød - dejligt at den også har fine blomster.
  Jeg synes at klatrehortensiaen er fin i sin høstdragt :-)
  Håber at helbredet bliver bedre og at du når lidt af det du havde planlagt i din ferie. God ferie og god bedring:))

  SvarSlet
 2. Godaften Heidi.Det var da dejlige billeder du viser.Men surt med den forkøelelse.
  Og sikke farver der er der ude.Chili og stormhat viser jeg da også.Har høstet alt i drivhuset.Men har været i have i det skønne vejr vi har haft i dag.Og fået klippet nogle store buske ned.
  Dejligt at din smukke sølvlys blomstre.........og det samme med Leusanthemum,som jeg også nyder her hos mig.
  Rigtig god bedring Knus Jette

  SvarSlet
 3. Dejlige billeder. Kan især godt lide jeres køkkenhavebede med de flotte rammer. Hvis du har "Den lille grønne syltebog" så tjek opskriften på sødt syltede grønne tomater ellers prøv at google.
  mvh Lone

  SvarSlet
 4. Hej heidi, Øv altså med snue og hoste. Men dejligt med efterårsferie og sikke mange gode og smukke overraskelser din have havde til dig. Det er nogle skønne billeder fra din have.
  Rigtig god bedring.
  KH Linda

  SvarSlet
 5. Dejligt at høre at der er liv i dig endnu, og at du fik lidt solskin, så du kunne komme ud med kameraet. Vi var jo så heldige at få sol i torsdags, men jeg ved godt, at jeres del af landet ikke fik noget, til gengæld fik I vist heller ikke så meget regn som vi andre fik fredag og lørdag. Her har solen også skinnet i dag. Det er da en ualmindelig smuk saxifraga du har fået fat i på plantemarked. Dejligt at din sølvlys nu er kommet i blomst.
  God bedringsknus fra Samsø

  SvarSlet
 6. Hej Heidi. Jeg forstår godt, at du måtte ud i solen. Det er længe siden, vi har set den. Den tittede frem et kort øjeblik her i dag, men så blev det skyet og heldigvis ingen regn hele dagen. Jeg har også efterårsferie og er i gang med alt muligt i haven. Der er meget at vise frem i din have på denne årstid og jeg kunne rigtig godt lide stemningen i billederne. Rigtig god bedring.

  SvarSlet
 7. Eller syltede grønne tomater? Det er virkelig lækkert.
  Ja, der er forfald i naturen og haven, men det er så smukt alligevel.
  God bedring, håber at du får energien tilbage i en ruf :)

  SvarSlet
 8. Æv, det er så surt at rende host med forkølelse og hoste. Man orker jo ingenting. Håber du snart er frisk igen.
  Det er nogle fine efterårsbilleder du viser :)

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen