Sider,

fredag den 28. oktober 2016

Sol blæst og enkelte byger


Endnu en smuk dag hvor solen har været fremme og sendt temperaturen op over 10 grader. Det har dog blæst en del og enkelte byger er vi heller ikke sluppet fri for. Men det gør ikke noget, for endelig er min energi så småt ved at vende tilbage. Jeg hoster stadig en del, men har det betydeligt bedre, så det skulle da fejres med nogle timers arbejde i haven.Elsker denne årstid hvor solen står så lavt og sender det fineste lys ned i haven.Aconitum i solen.Det lille trekantsbed har længe været helt druknet i storkenæb Rozanne, men idag blev de to planter klippet ned.Til næste år skal jeg vist være lidt mere flittig med saksen, så de ikke overtager hele bedet.Jeg har bare svært ved at klippe i noget, der blomster så fint og vedholdende som Rozanne.Så blev bedet atter synligt, nu skal der bare lægges løg inden bedet skal dækkes af bladguld.New Dawn med endnu en fin ny knop.Burgundy Ice ville ikke stå stille, så den er lidt uskarp.I toppen af det ene rionet tårn opdagede jeg en stor klase fuldfede knopper i Giardina som kun plejer at blomstre en enkelt gang, bare de når at springe ud. Klematis Justa fortsætter med at sætte nye blomster. De har ændret farve og pyntet sig med fine striber.Jeg er så glad for at vi sidste efterår flyttede den glasbær der mistrivedes. Den kvitterer med en god tilvækst og en del bær. De er dog ikke så store og tætte, men så fine og jeg nyder at dem fuldt ud.Hård blæst er lig løvfald og det bærer haven tydeligt præg af.Opgav dog at rive dem sammen i dagens hårde blæst.Håber at vinden lægger sig til i morgen, så bladguldet kan komme i bedene og agere lun dyne for vinteren.Slutter som jeg startede med de skønne klatrehortensia.Det blev til nogle dejlige timer i haven, hvor en del planter og sommerblomster blev klippet ned og fjernet. Der er dog stadig lang vej tilbage inden jeg er i mål, men nu fik jeg da endelig startet.

I kælderen venter en masse blomsterløg på at komme i jorden. Jeg har købt løg ved frøbutikken som havde et godt tilbud, Bilka fristede også med løg til ½ pris, så nu er der vist købt løg nok... men man ved jo aldrig, de har det jo med at hoppe i kurven uden man opdager det.

God weekend herfra ;)

8 kommentarer:

 1. Ljuvliga bilder av en höstig trädgård...
  Ha en skön helg nu!
  Kram från Titti

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Titti
   Ja at høsten er over os kan ikke skjules, så det er med at nyde haven inden vinteren sætter ind.
   Hyggeligt du kiggede forbi. God weekend til dig også ;)

   Slet
 2. Godaften Heidi.Godt at det går fremad med din forkølelse.
  Og her har vejret været super i dag.Godt nok med blæst men også med sol.Godt at du fik klippet den store storkenæb ned.Og den fine glasbær........viser jeg også.
  Nu gælder det bare om at nyde de smukke efterårsfarver i vores haver .For nu går det hurtigt den anden vej.
  Rigtig god aften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja endelig går det fremad, det har også været en sej omgang at komme igennem og nu håber jeg bare at komme igennem vintern uden mere influenza og andet skidt ;)
   De storkenæb burde ha været klippet ned forlængst, men nogle gange bliver jeg lidt blind over hvor vildt ting gror ;)
   Haven skal helt klart nydes i fulde drag, de snakker om nattefrost senere på ugen.
   Rigtig god weekend til dig også ;)

   Slet
 3. Hej Heidi
  Ja det er som sædvanlig fine billeder, det er dejligt, når solen står lavt, så vi kan få fine modlysbilleder. Ja så har du nok at se til, når du har købt løg flere steder, håber du snart er helt færdig med forkølelsen, så du igen kan være på dupperne. Jeg opgav også bladene i dag, det blæste for meget :)
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Tak for ros af billederne og et godt modlys kan jeg jo ikke stå for ;)
   Ja det er noget værre noget med alle de blomsterløg, men når man først kommer igang, tager det jo ikke så lang tid at få dem i jorden.
   Det går heldigvis stille og roligt fremad med helbredet, det har godt nok også været en slem omgang, så jeg satser på at det var det for denne vinter.
   Knus ;)

   Slet
 4. Skønne billeder.
  Glasbær er fantastiske. Jeg er så glad for min, som jeg købte for nogle af mine fødselsdagsgavekort. Dens bær er åh, så smukke.
  Jeg er så småt gået i gang med løglægningen...men har på fornemmelsen jeg ikke er færdig med at købe løg endnu...bliver nok fristet over evne, når de sættes ned til hav pris. haha.

  SvarSlet
 5. Hej Esther
  Ja glasbær er slet ikke til at stå for, jeg er også rigtigt glad for min ;)
  Jeg har endnu ikke begyndt at lægge løg, men har købt en del, de er nemlig allerede sat ned til ½ pris her, så det er let at lokkes ;)

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen