Sider,

torsdag den 5. juni 2014

Regnvejr og et kig på terrassen....

I formiddags inden det begyndte at regne og tordne, var jeg ude og nusse lidt på terrassen. Det var lummert, gråt og meget trykkende, så man kunne sagtens fornemme at regn og uvejr var på vej.

I år holder jeg terrassen i hvide, blå/lilla og grå farver. Der går en del planter til, så en stor del er frøplanter jeg har lavet i foråret. Til de syv meter altankasser tror jeg der er brugt 70 planter, jeg har dog ikke talt efter.Jeg har jo også været ud og købe lidt, disse meget smukke blå Azur petunia er købt som småplanter hos Odina.
De dobbelte hvide marguritter, er stiklinger fra sidste sommer som har stået inde vinteren over. Jeg måtte dog ud og købe to nye for at have nok.
Jeg har ikke fået taget billeder af alt der er plantet i kasserne men jeg har plantet følgende. Azur petunia, harehaler, hvide lobelia, sommer floks Moody blues, silverfalls (der stadig er ret små),  og dobbelt flittiglise.Nå ja... så er der jo selvfølgelig også de klatrehortensia, der blander sig med sommerblomsterne.Et forsøg på at give et indtryk af altankassernes længde.Disse moody blues sommerfloks er helt fantastiske. De changerer fra helt lyse til mørke blå/lilla farver. Lyset idag gør at de ikke helt kommer til deres ret. Sidst jeg var i Bilka fandt jeg en stor flot agapanthus, her står den sammen med lyseblå hornvioler, en dobbelt hvid petunia og hvid bacopa.Det er efterhånden kun gammel vane, der holder den gamle bænk sammen, men da terrassen også har en del år på bagen (sytten stykker) syntes jeg de klæder hinanden godt. Bænken bliver selvfølgelig kun brugt til planter og andet spas.Den virker også godt som rumdeler på den lange terrasse.


Flittig hans, petunia og blå bacopa ved havebordet.I denne store zinkbalje står der løvemund fra sidste år, dem kunne jeg da ikke nænne at fjerne. Det er kun i den bagerste del at bajlen, at jeg har kunne skifte jorden, så klokkerankerne har god jord at vokse i.


På det lille zinkbord står en yndig sommerbrudeslør. Der er også plantet en lille silverfalls i en delt zink kurv og ellers bare forstenede søpindsvinPå muren hænger vægpotter.

Ved siden af køkkendøren står en duftende levkøj, det er en fast tradition for jeg elsker når man rammes af den skønne duft både ude og inde.En stemnings collage med lidt af de sommerblomster der pryder terrassen i år.Som det jo fremgår af overskriften er det begyndt at regne så .... endelig virker vores regndans Lisbeth ;).
Inden det rigtigt gik løs, kom der først en lille byge, så et kort ophold med sol, som straks blev udnyttet til at indfange de regnvåde roser.


Twice in a Blue Moon. The Pilgrim.Jacques Cartier.Indtil videre har vi fået 10 mm meget tiltrængt regn, og jeg håber det forsætter resten af aftenen.

Mange regnvejrs hilsner herfra ;)

10 kommentarer:

 1. Hej.
  Rigtig skønne billeder fra din terrasse. med mange smukke ting og blomster.

  Hilsen Bente.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Tak for din søde kommentar ;)

   Slet
 2. Det er virkelig pænt med de farver i dine altankasser og det må faktisk være dejligt at have så meget "altanplads". Du har da mange fine zink-sager - selvfølgelig smukt pyntet med blomster :)

  Ja, tak for regndansen - vi nød det ikke særligt meget til blogtræffet i Kolding, men haven har haft godt af det, og tænk--- jeg tror også at det har regnet på Samsø.
  Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Jeg er også rigtigt godt tilfreds med farvesammensætingen i år. Et er jo at sidde og planlægge i de mørke vinteraftner og drømme og visualisere og noget helt andet at opleve det live ;)
   Vi kan ikke rigtigt se vores have inde fra huset, så det er meget vigtigt for mig at have masser af blomster på terrassen som kan nydes indefra.
   Ups jeg er ked af, at jeg fik lavet nogle forkerte dansetrin ;)

   Slet
 3. Ja det har det suk, men det var ikke ret meget ;(
  Men dine billeder er smukke, heldige dig at få 10 mm, det var ikke sjovt at være i Kolding, der væltede det ned.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja- nu ved jeg jo, at du også har fået regn, og du har fået mere end os.
   Nej det kan ikke have været sjovt i Kolding med al den regn ;)

   Slet
 4. Dit farvevalg er skønt det blå kontra det rå look går fint i sammen, nu er jeg selv glad for blåt da den altid klæder det grønne.Tak for kavalkaden...

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Grethe
   Jeg syntes også de blå farver klæder den slidte terrasse rigtigt godt. Selv tak ;)

   Slet
 5. Hvor ser der altså smukt tog frodigt ud på din terrasse Heidi - man for lyst til at sætte sig ned og nyde pinse freden......dog gerne i tørvejr. Her er himlen stadig grå og regnfuld men mon ikke solen kommer senere :0)

  Dorthe

  SvarSlet
 6. Hej Dorthe
  Frodighed på terrassen er meget vigtigt for mig, da vi ikke rigtigt kan se vores have inde fra huset. Nu er solen vendt tilbage, og du kan tro den skal nydes på terrassen ;)

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen