Sider,

mandag den 9. juni 2014

Den smukkeste pinse....

Er desværre gået alt alt for hurtigt, dagene er nærmest fløjet afsted, i dette helt fantastiske sommervejr. Jeg kunne sagtens bruge mange flere dage hjemme i haven, til at nyde alle de smukke blomster, der står i fuld flor i disse dage.Den uægte jasmin står på sit højeste lige nu, og fra tidlig morgen til sen aften er der en summen og sværmen i hele busken. Der står en bænk i skyggen under busken. Det er havens absolut bedste pausested i øjeblikket, bare side og nyde al det liv og leben og ikke mindst indsnuse den skønneste duft.Festiva Maxima står også i fuld flor, sammen med alium og lupiner. Her fra den ene side. Og fra den anden side.Jeg syntes de er lidt svære at fotografere, men her kan man rigtigt fornemme de smukke blomster med deres fine røde aftegninger.
 Lupin blossum i selskab med frøstande fra bjerghulsvøb og pileurt.Twice in a Blue Moon var den første rose jeg købte til haven for en del år siden. Jeg købte 3 stykker og de er alle placeret i det blå/lilla bed.Jeg holder rigtigt meget af deres helt fantastiske farve og duft. Da de har været de eneste roser, jeg har haft i haven indtil sidste forår, er de nok stadig mine yndligs, men det er svært nu, hvor en del skønheder er flyttet ind.Bare fordi den er så smuk. Det er en fest at kigge på det runde hvid/lysgule bed, hvor lupiner pæoner roser og andet fører sig frem.
Den smukke Pilgrim/Clarie Austin, den er købt som en Pilgrim, men ligner nok mest en Claire Austin.Charles White i fuld flor.Den er da skøn.Et sidste kig på dette dejlige bed som blev lavet sidste forår.Her er festen ikke helt startet endnu, men det varer ikke længe inden mine nye Giardina klatreroser springer ud. De får store velduftende meget fyldte rosa blomster hoveder, så dem glæder jeg mig rigtigt meget til at se. Jeg har to tårne med denne rose, og de har begge fået selskab af en blålig alpin klematis.Pinsen har også budt på de første kartofler fra haven. Så tidligt har vi aldrig høstet kartofler før, det er da helt vildt....... om de smagte godt..... ja det kan du tro ;)
Lige nu er manden min igang med at røge fjordrejer som han har indfanget nede ved fjorden i eftermiddags og de sidste kartofler fra i går, som en værdig finale middag til denne skønne pinse.

Odyssey som også er ny i haven, haler i disse dage kraftigt ind på Twice in a Blue Moon som yndlings rose. Det er ikke let, men der er vel intet i vejen for at have mange yndlings ;).I morgen kalder hverdagen atter, men hvor har vi dog nydt denne helt fantastiske pinse.
En del af billederne, er desværre lidt overbelyste, men det er svært at undgå i disse solrige dage ;).


Tilføjet lidt senere.....Rejerne var færdige, inden jeg fik lagt sidste hånd på dagens indlæg, så her er et billede af vores helt fantastiske aftensmåltid, det kan varmt anbefales og stor ros til manden min, der har stået for menuen ;)Mange glade pinsehilsner herfra ;)

5 kommentarer:

 1. Hej Heidi
  Ja, det er meget flotte billeder af skønne blomster du viser. Hvor er Festiva Maxima skøn.
  Ha' en god aften

  SvarSlet
 2. Godaften Heidi.Sikke da et vidunderligt indlæg du har lavet...........smukke-smukke billeder..
  Har også lige vist min smukke dobbelte jasmin.............og kan slet ikke undvære dens smukke duft.
  Kan se du også er glad for hvide blomster.
  Fantastisk pæon og vidunderlige lupiner du har.............du må ha en god jord?
  Utroligt at dit bed kun er et år gammelt.
  Og nye kartofler og pil selv rejer er da ikke det værste at få serveret.
  God uge knus Jette

  SvarSlet
 3. Der ser skønt ud i din have. Jeg nyder også mine Festiva Maxima. De ser godt ud sammen med allium, det må være en ide til næste år. Lækker aftensmad.

  SvarSlet
 4. Ja det har været en dejlig pinse, heldigvis er der mange som har haft glæde af det.
  Ja det er svært at vælge en yndlingsrose, men jeg synes godt man må have flere.
  Dejlige billeder af det hele, de hvide blomster er svære at tage billeder af, men det hjalp med et nærbillede.

  SvarSlet
 5. Jeg er helt enig, det er simpelthen en fest i haven lige i øjeblikket. Alt springer ud og der er nyt at se på hver eneste dag. Sikke nogle dejlige billeder fra din have, det ser så sundt og frodigt ud og så er jeg jo vild med at dine bede er farveafstemte. Det er lige efter mit hoved. Jeg har ikke rosen Odyssey endnu, men hver gang jeg ser billeder af den, siger jeg til mig selv, at den må jeg bare eje. Den er da fantastisk :-)

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen