Sider,

søndag den 23. marts 2014

Solskin og billedregn....


 Endelig har vi kunne nyde solens stråler idag, efter mange grå og blæsende dage. Ja.... der har dog lige sneget sig lidt regnbyger forbi, men de var heldigvis hurtigt over igen.

Den første lille blomst har vist sig i vores mirabelletræ,  hvert år får den lov at blomstre inden manden min styner den helt tilbage til stammen. Vi gider nemlig ikke svineriet af al den mirabellesnask, på stien om til vores kompost senere på sommeren. Hvis den ikke bliver klippet tilbage, skygger den også alt for meget for køkkenhaven. Purissima tulipanerne står klar med masser af knopper, dette er helt sikkert min yndligs tulipan, som jeg hvert år glæder mig til at gense. Selvfølgelig blev det også til en pause i solen på mit bedste pausested. Jeg mangler nu de krokus der hurtigt måtte give op overfor den barske blæst vi havde, da de skulle blomstre. Ellers er der rigtig godt gang i bedet.Det er ikke mange gule blomster, der har fundet vej til min have. Denne fine lille sag, som jeg ikke kan huske navnet på, har jeg dog haft en del år.Kugleprimula er jeg rigtig glad for, og en del er allerede begyndt at blomstre, mens andre først lige er kigget frem fra jorden.
De lyserøde høstanemoner er også godt på vej, sidste sommer visnede de ned på grund af tørke. Det har jeg ikke oplevet tidligere, de plejer at kunne klare alt........ altså lige undtagen sommeren 2013.Lupiner med kæmpe vanddråber, er ikke til at stå for. Dette er den svag rosa som jeg købte sidste forår, om det er en blossom er jeg ikke sikker på, men den lignede ret meget.Det var dejlig at kunne gå i drivhuset, mens de små byger fik sig gjort færdige. Jeg færdig med at så alle de sommerblomster, der skal forspirers.

Jeg har sået følgende frø i år:     Hvid verbena - Lime/Hvid tobak -Blå/Rosa kniplingeblomst - Hvid klokkeranke - Kæmpeverbena - Katost Mystic Merlin - Blå salvie - Tagtes Snowdrift - Grå græskar Crown Prince - Sommerfloks Moody Blues - Hvid lobelia - Hvid/lilla lathyrus - Grøn rævehale - Harehale - Løveøre - Dahlia mix - Silverfalls - Zinnia Purpur.  

Så den fine orden i drivhuset skal nok hurtigt få en ende, når alle spirer skal prikles. I år har jeg sået det meste direkte i drivhuset, det går forbavsende godt også selv om der har været nattefrost en del gange. 

Jeg mangler stadig at så cosmos, zinnia og lidt andet, men det bliver sået direkte i mit skærebed.Denne lille lærkespore er også fin med regndråber.I drivhuset står også denne bakke, med dejligheder som skal plantes.
Jeg faldt pladask for denne lille fine Helleborus Silver Dollar, som vi har fået hjem på mit arbejde. Den har de fineste små blomster, i en lidt støvet farve.


Den er nu plantet i volden, sammen med de andre klokker. Den syner nu ikke af meget der midt i billedet, men fin det er den.Vi har også fået denne fine kløver hjem, som jeg også måtte købe en af. Den skal stå i mit brun/orange retro bed, men de lover nattefrost, så den bliver lige i drivhuset.


Disse to fine Iberis købte jeg i Bilka i onsdags, der var nu ikke så meget der fristede, da det blæste en stiv storm og var pivkoldt.Jeg fik dog købt de chokoladeblomster knolde, jeg var kørt efter. Mine øjne faldt også på disse iris germanica Black Night, og da jeg ikke har nogle iris i haven, så var jeg let at lokke. Der var også en pakke med 2 vidunderblomster til en flad 10´er, og dem kunne jeg heller ikke modstå.
Dagen efter jeg havde købt knolde, kom manden min og spurgte om denne lille knold ikke skulle plantes.... det var så den chokoladeblomstknold jeg havde gemt og ikke kunne finde, så nu har jeg vist nok af dem.De første ramsløgblade blev høstet idag og brugt i en gang kryddersmør.....mums det var godt.
Endelig fik jeg set mine anemoner i solskin.De gør sig også godt i modlys.


Hold da helt op for et langt indlæg, jeg lige fik lavet der.

Mange søndags hilsner herfra ;)

16 kommentarer:

 1. Ja det lange indlæg minder om mine :) Masser af skønne billeder, det er fint. Et par modlysbilleder var der også, det sidste er rigtig godt. Mon ikke du får chocoladeblomster nok i år. Jeg vidste ikke, man kunne købe dem som knolde, det må jeg have fat i. Din nye påskeklokke minder en del om min Sternii Flame.
  Der er gang i spirerne hos dig, jeg tror, der er liv i det jeg fik fra dig i efteråret, det er dejligt, de skal lige vokse lidt til, inden jeg planter dem ud i haven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja det kan let blive til lange indlæg, når man gerne vil vise en masse skønne billeder. Jeg tror også jeg får chokoladeblomster nok i år, men de er så smukke...så det går nok. Knoldende kan købes i Bilka og er lette at få i vækst.
   Nu har jeg googlet begge slags påskeklokker, og de ligner hinanden temmelig meget, bladene på den jeg har købt er dog ikke så takket.
   Jeg er glad for at der er liv i det småkravl du fik i efteråret, jeg venter også med at plante det sidste ud til det bliver lidt større, så jeg ikke tror det er ukrudt ;)

   Slet
 2. Hej Heidi
  Du har fået købt mange gode ting. Din Iberis ser fantastisk ud. Jeg havde sat nogle sidste år, som ikke har klaret vinteren. Det kan være jeg skal prøve Bilkas :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Laleh
   Ja det er let at fristes til at shoppe, der er så meget lækkert at købe. Nu har jeg ikke tidligere haft iberis i haven så jeg ved ikke om de er gode til at komme igen ;)

   Slet
 3. Kære Heidi,
  Sikke alt det du har oplevet her i weekenden. Dejligt at være "med på tur". Det går jo med vældig fart i dit drivhus - og sikke alle de blomster du har ude. Ja, nu går det for alvor stærkt!
  Rigtig god ny uge,
  Kh Mathias

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mathias
   Ja alt går så stærkt lige nu, så det er bare med at nyde det ;)

   Slet
 4. Det var en dejlig billedbyge :-)

  SvarSlet
 5. Det er da vist "et farligt sted" du arbejder ;-)
  Hold da helt op, hvor har du gang i mange spændende såninger i dit drivhus :-)
  Jeg troede faktisk også at høstanemoner kunne klare lidt af hvert. Jeg havde nogen i den gamle have og de groede helt vildt og blomstrede flot hvert år, men desværre fik jeg ikke nogen med af dem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vivi
   Det er et ret farligt sted jeg arbejder, jeg står for alt indkøb, så det er jo let at købe lækkerier ;)
   Ja jeg troede også at de lyserøde høstanemoner kunne klare alt, de er ihvertfald gode til at brede sig ;)

   Slet
 6. Godaften Heidi.Dejligt langt indlæg fra dig..........nyder alle dine de skønne billeder.
  Purissima er også en af mine ynglings tulipan-Men er da imponeret over hvor langt fremme dine
  primula er.
  Jeg viser også mine lupiner i dag og de er godt med.............har dem i 5 farver.
  Skønt billede af din have med stenhøjen.........det er bare så flot.
  Kan se at du også har købt et 10 kr tilbud.Mine er kommet fint op.........du kan se dem i mit forrige indlæg hvis du har lyst.Spændende med chokoladeblomsten.
  Men de smukke blå anemoner er dagens blomster.God aften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja når solen skinner, er det let at tage mange billeder ;)
   Jeg tror det meste er langt fremme her, da vi jo næsten ingen vinter har haft.
   Jeg har også lupiner i mange farver og er helt vild med dem ;)

   Slet
 7. Dejligt indlæg med mange skønheder. Kalder du så din klokkehøj for en KLOKKEVOLD? Det er da også et fint udtryk.
  Jeg troede også din indkøbte var en Sternii - men der er så mange forskellige - og alligevel er der mange, der ligner hinanden. Kan jeg se på dem jeg har købt kontra dem jeg kommer hjem med men alligevel ligner lidt! Håber du forstod det sludder jeg fik skrevet!
  Mine høstanemoner klarende tørken sidste sommer, men det var der flere andre af bla.mine hortensiaer, der ikke gjorde - de kommer nu igen i år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Jeg har faktisk overvejet at omdøbe volden til klokkevold....men hvad så når alle sommerfuglebuskene springer ud, skal det så være en sommerfuglevold.......nej jeg tror bare jeg holder fast i VOLDEN ;)
   Uhh der er så mange påskeklokker der ligner hinanden ret meget... og ja jeg forstod godt dit sludder ;)

   Slet
 8. Hej Nana
  Ja den slags byger kan vi godt li ;)

  SvarSlet
 9. Skønne billeder, jeg har i hvert fald ikke noget imod at se dem alle :) Uh, det lyder som et farligt sted, du arbejder, men du er jo nok alligevel nødt til at holde lidt igen med selv at købe '1 af hver' - eller hvad :) Jeg købt 3 små kløver (9cm potter) sidste forår, delte dem ret volsomt og nu fylder de 4 store krukker. De har faktisk været fine hele vinteren, jeg læste et sted at de kunne klare -10%, så jeg tog chancen. Sidste sommer visnede de helt ned pga varmen, men kom sig så igen senere på sommeren. Igen noget jeg læste et sted, lige før de blev hevet op og smidt væk - heldigt :)
  Kh Anne Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne Mette
   Jeg er glad for at du nød billederne ;)
   Det kan være ret farligt sted at arbejde, især når jeg står for alle indkøb er det let at fristes, men jeg prøver at beherske mig ;)
   Det lyder supergodt at kløver er let at ha i haven, måske skal jeg allerede dele den nu hvor den skal plantes ud, den må nemlig gerne blive til et smukt bunddække i bedet.
   Godt der findes gode plantereddere som dig ;)

   Slet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen