Sider,

søndag den 2. marts 2014

Forårs stemning.....

Årets første forårsdage med regn og 4-5 grader har ikke ligefrem imponeret mig. Men går man i haven og kigger...... ja så ses det helt tydeligt at foråret er kommet, ingen tvivl om det. 

Regnen stoppede sidst på formiddagen og solen brød igennem for en kort stund, inden skyerne atter trak sammen.

Disse regnvåde krokus holder desværre søndagslukket             Det samme gør disse martsvioler, men det varer ikke mange dage inden de åbner for sæsonen.
De hvide kugleprimula har åbnet for godteposen.Roserne står bestemt heller ikke tilbage, her er det The Pilgrim som jeg købte sidste sommer.


                                           Ved siden af rosen har jeg plantet lysegule hornvioler.                            Jeg kan godt forstå den nikker med hovedet, se alle de regndråber den bærer.Manden min er gået igang med at renovere lidt på det ene højbed, der er lige nogle stolper der skal skiftes inden sæsonen går igang. Hvidløgene gror godt og er allerede blevet ret store.Inden længe står drivhuset også for tur, det trænger kraftigt til en nedvaskning både ude og inde. Jeg venter dog lige til vi får lidt højere temperaturer, inden jeg starter med vandpjaskeriet.Sidste sommer var jeg så heldig at få to forskellige Trillium foræret og jeg tror minsandten at den ene allerede kigger frem. Den satte også en frøstand i efteråret, så måske kommer der også små frølinger i år.
Juleroser og Påskeklokker i skøn forening.Indimellem får jeg den tanke..... gad vide hvad naboerne egentlig tænker...... når vi næsten pakket ind til ukendelighed, render rundt i haven og arbejder, mens de holder sig inde i varmen.
Ikke nok med det, så render jeg også næsten dagligt rundt med kameraet rettet mod jorden og ellers bare står og stirrer ned på jorden. De siger dog ikke noget når vi mødes....... men tænker sikkert deres ;)

Mange søndags hilsner herfra ;)

15 kommentarer:

 1. Der ser nu meget forårsagtigt ud hos jer, selv i regnvejr! Det er mange dejlige billeder du viser. Jeg har opgivet at fotografere i haven i dag. Det havde jeg ellers planlagt, men er er bare så mørkt. Og så var det godt at se dine billeder :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana
   Ja her er foråret godt i gang, også i regnvejr ;)
   Jeg var heldig at solen var fremme et kort øjeblik, så jeg nåede at få lidt billeder i godt lys ;)

   Slet
 2. Ja sådan er det med vi havenørder, folk tror, vi er tossede men pyt med det, vi kan lide det, vi gør :)
  Du har ret, vejret har ikke været imponerende, heller ikke her hos os, vi har også set solen i få glimt, men det har nu ikke været meget, men det er rigtigt, at når vi går rundt og kigger, så må vi forbavset over så langt det hele er nået. En trillium i knop kan jeg dog ikke klare, jeg er stolt, når jeg finder en, som har stukket næsen op over jorden. Jeg spejder ellers meget efter dem, så er du foran igen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Jeg har nu heller ikke tænkt at ændre på min haveadfærd, men morer mig bare lidt over hvordan vi ser ud i andres øjne ;)
   Nu har jeg jo ikke så megen erfaring med trillium, så jeg ved ikke om det er tidligt...... men når du ikke er med endnu.... så er det sikkert tidligt ;)

   Slet
 3. Martsvioler! tænk jeg havde helt glemt dem. De er for mig det ultimative tegn på forår.

  Kan godt forstå, at du venter lidt endnu med drivhuset, for der bliver man godt nok våd og kold uanset hvor godt, man ellers har pakket sig ind.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Sidste forår tog frosten alle martsvioler her, så det er et dejligt gensyn.
   Ja vi kan vist godt klappe hesten lidt endnu, inden vi vasker drivhusene ned. Udvendigt vasker jeg altid ned i regnvejr, så er det blødt godt op og let at arbejde med, så sparer det også lidt på vandet ;)

   Slet
 4. Godaften Heidi.Fin nye header du viser.Og dejlige billeder fra din have.Har også lige vist min kugleprimula.........men den er slet ikke så langt fremme som hos dig.
  Vejret her har både været koldt og med byger ind imellem............og vi har haft fastelavn her på vejen.
  Jeg venter også med at vaske mit drivhus ned til vejret bliver lidt varmere.
  Men glæder mig til at så min køkkenhave til.
  God aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hov..... mit svar ligger længere nede ;)

   Slet
 5. Hej Heidi. Her har det også været mest indevejr idag. Men det er godt, at der er masser af forårstegn i haven, der kan minde os om årstiden. Det med naboerne har jeg også tit tænkt på :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Laleh
   Ja når man tuller rundt i haven, kommer tankerne vidt omkring ;)
   Det er så dejligt at kigge rundt og se at foråret virkelig er på vej også på en kold og grå dag ;)

   Slet
 6. Hej Heidi. Jeg kunne ikke lade være med at trække på smilebåndet over dine tanker om naboerne. Her på vores vej har naboerne ligesom erfaret, at jeg render rundt derude både tidllgt og sent og jeg bilder mig selv ind, at de godt ved, jeg er en havenørd og at de derfor ikke behøver at undre sig! Vejret var dog ikke helt så godt i dag, som det ellers har været hele ugen, men nu lyder det da som om vi skal have solen at se igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Jammen er det ikke skønt, at vi kan give vore naboer noget at snakke om ;)

   Slet
 7. Pyt med naboerne, de sidder sikker og feder den foran fjernsynet, og ser ingenting. De går glip af mange glæder og oplevelser :-) Det ser skønt ud i din have, sådan som det myldrer frem. Tænk at din kugleprimula allerede er begyndt at blomstre. Spejdede efter mine i dag, men de holder sig i jordhøjde endnu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Ja jeg er nu også ligeglad med hvad naboerne tænker, jeg vil ikke gå glip af noget.......fjernsyn kan vi altid se ;)
   Sjovt der er er så stor forskel, på hvor langt vores planter er, vi bor jo ikke så langt fra hinanden ;)

   Slet
 8. Hej Jette
  Vi er vist lidt forud med foråret her i Vestjylland, vi har jo faktisk næsten slet ikke haft vinter heromkring.
  Ja drivhusene kan vi godt vente lidt med endnu, men inden længe skal det jo fyldes med småplanter, så det skal jo gøres inden det bliver fyldt ;)

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen