Sider,

onsdag den 19. marts 2014

Gråvejrsbilleder og verdens mindste buket.......

Det kedelige martsvejr vil åbenbart ingen ende ta. Blæst regn og kulde, giver ikke den store lyst til at være ude, så heldigvis fik jeg en masse fra hånden i februar hvor vi havde fantastisk havevejr.

Det bliver mest til korte haverunder i disse dage, hvor bedene lige bliver inspiceret. Martsviolerne står så fint, det er rigtigt dejligt da frosten ødelagde blomstringen sidste år.Se lige her..... Den dobbelte blodurt jeg købte sidste år er kigget frem. Bladene er lidt frostskadet men der er allerede knopper på vej i det ene skud.
En gruppe perlehyacinter har slået sig ned midt i den krybende timian.                                           De påskeklokker jeg flyttede, trives rigtigt godt i volden.
I det runde bed vi lavede sidste sommer, pibler det også fint frem. Inden længe skal jeg igang med at flytte en masse vintergækkeløg over i bedet, og til efteråret skal der lægges en masse krokus, så der bliver lidt tidlig blomstring at kikke på.                               Selv i gråvejr lyser de hvide løjtnantshjerter godt op, i den ene er der allerede små blomsterknopper.
Og lige et enkelt spørgsmål......... For første gang i mange år, har jeg sået grøn rævehale, men jeg syntes godt nok de ser meget røde ud, kan det passe når de er grønne ;)
Til sidst et billede af verdens mindste buket. Jeg kunne ikke stå for fristelsen og plukkede lidt violer og vintergækkeblade med ind, de står nu her ved min side og dufter helt fantastisk.Inden længe vil jeg starte bilen og køre mod Bilka, for at se om de også har Cosmos chokoladeblomst knolde i år. Det havde jeg stor succes med sidste år, men kan desværre ikke finde den knold som jeg gemte, så jeg vil ud og jagte en ny.

Mange, nu trænger vi snart til sol, hilsner herfra ;)

7 kommentarer:

 1. God tur :)
  Jeg er langt på visse punkter, men på andre er du meget længere :) Min blodurt står helt stille, den stak spidsen op for længe siden, men siden er intet sket. Mine løjtnantshjerter er slet ikke så langt som dine. Rævehalen er vist Birgitte ekspertise :)
  Hukommelsen er ikke helt god, marts er lang ja, men det var nu først i marts, vi havde det pragtfulde havevejr, haveejere glemmer hurtigt det gode vejr, det er vist ens for os alle :) det skal lige siges, at jeg også ser frem til lune vinde igen.
  Håber du finder Cosmos chokoladeblomst knolde.

  SvarSlet
 2. Hej Heidi.Ja!!! det er ikke ligefrem havevejr i disse dage.............så jeg har valgt at vise min køkkenhave fra sidste år da den var på sit højeste.Synes at de fleste forårsblomster er lidt på retur............både vintergækker og krokus ligger ned på jorden.
  Jeg fik en grøn rævehale forærende sidste år.............og den blev enorm.Den blev plantet ud i køkkenhaven.
  Dine løjtnantshjerter er da godt nok langt fremme i skoen...........glæder mig til når mine hvide og rosa vil blomstre.
  Sød lille buket at glæde sig over...........Og Bilka er jeg lidt træt af.Har været der to gange .........og CD jord var udsolgt hver gang.
  God dag knus Jette

  SvarSlet
 3. Ja, lidt mindre vind og lidt mere sol ville gøre underværker! Rævehalen har jeg ikke forstand på - men jeg har god forstand på små buketter, og din er meget yndig :-)

  SvarSlet
 4. dejlige forårsbilleder, du viser - og ja, vi vil have sol igen :-)

  SvarSlet
 5. Din Løjtnantshjerte er langt fremme.
  Dejlige billeder. Venter på min knold ChokoCosmos skal spirer.
  Den står i drivhuset og man skal vist være meget tålmodig.
  Rævehale må jeg vist lige Google.

  SvarSlet
 6. Hej Heidi. Sikke langt fremme dine løjtnantshjerter er, nu går det stærkt derude. Jeg har også sået grønne rævehaler i fredags, men de spirer ikke endnu. Jeg mener, at jeg kan huske fra sidste år og forrige år, at de kun er røde, sålænge de er så små. De bliver grønne, når de er blevet lidt større. Held og lykke med knoldejagten.

  SvarSlet
 7. Godt din påskeklokker overlevede flytningen! Jeg leder selv efter grønne rævehaler har kun kunnet finde dem blandet med røde. Hvor har du fundet dem? Mon ikke spirerne sagtens kan være røde?

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen