Sider,

mandag den 27. august 2012

Terrasse stemning

Det fantastiske vejr som vi havde igår, er sørme også blevet hængende her idag ;o). Så er det skønt at have lidt afspadsering stående og kunne komme tidligt hjem. Jeg valgte at give krukkerne og altankasserne på terrassen en overhaling, efter al den regn som vi fik i lørdags. 
Så kunne jeg jo også lige gå og evaluere lidt på hvor højt succesraten på terrassen skal gå i år, nok ikke så højt som sidste år, den kolde sommer har ikke hjulpet. Jeg har skiftet en del planter ud som simpelthen var blevet for sølle, det er normalt ikke nødvendigt. På bænken er det hele faktisk løbende blevet skiftet ud.         Vindheks og  Potterose                                                Mine Silverfalls som jeg har lavet fra indsamlede frø, har det rimeligt godt.


Den duftende Levkøj har jeg haft stor fornøjelse af hele sommeren, den er ikke vokset så meget men hele tiden haft blomster, og den dufter stadig helt vidunderligt. Den står og hygger sig sammen med Silverfalls.     


               I dette hjørne har planterne det også godt, men ikke helt den samme frodighed som sidste år.
                                                    Det smukkeste i dette hjørne lige nu er disse kæmpe Dahlia.             


               Ved denne gruppe potter, går det også godt, mangler måske igen lidt mere frodighed.


Når man kommer tæt på, så ser det fint ud.


Denne Petunia i selskab med Silverfalls, har også blomstret flittigt hele sommeren.


 Til gengæld er der ikke så stor succes med klokkerankerne i år, skal nok ikke sætte næsen op efter at der igen kommer frøkapsler som sidste år, da jeg havde stor held med dem.
Altankasserne, ja dem er der jo syv meter af og ikke det letteste at fotografere, her får i dem nedefra. Det eneste der er helt upåvirket af sommeren er Hellichrysum der stortrives, ellers tager de hvide Verbena og dobbelte Marguritter sig en ordenlig hvilepause.                      Så det er mest Petunia fra egne frø, og Hellichrysum der giver liv til kasserne.

Men men men, sommeren er jo ikke over endnu. Så lad os håbe på et ordentligt brag af en finale, så vi får indhentet lidt af den sommer vi mangler ;o)

Mange solskins hilsner herfra ;o)

28 kommentarer:

 1. Hej Heidi.Jeg synes der ser superflot ud hos dig.Men jeg har faktisk også skiftet en del ud-
  både på min lille bænk og i krukkerne.Jeg har også en silverfals,men hvordan tager du frø af den?Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for dine søde ord ;o), Silverfalls sætter jo bitte små blomster tæt op ad stilken, der er et frø pr blomst. Den letteste måde at se dem på er at vende bagsiden af rankerne opad så sidder de der som fine små perler, jeg tror nu ikke at de er modne til plukning endnu, håber du kan finde dem. ;o)

   Slet
 2. Du verden så flotte krukker du har Heidi! Stilig med fargetema!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have, jeg kan bedst lide når farverne passer sammen ;o)

   Slet
 3. Det ser godt ud Heidi, selvom du ikke synes, det er så godt som sidste år. Jeg tror først mine klokkeranker blomstrede i september sidste år, jeg fik da en enkelt kapsel, som altså ikke kom til at gro, men den var der da.
  I dag har vi haft lige så fint vejr, som I havde igår. Herligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja er det ikke dejligt med dette fine vejr ;o). Det er jo det der er sjove og spændende, at man ikke på forhånd ved, hvad der bliver succes med i år, ellers kan det jo godt blive lidt kedligt og forudsigeligt, men med vejret som medspiller kan alt jo ske ;o)

   Slet
 4. Hvor ser det dejligt og hyggeligt ud - smukt afstemte farver :-)

  SvarSlet
 5. Det ser rigtig flot ud hos dig.

  Jeg har også succes med andre krukkeplanter i år end sidste år. Nogen af dem har været så længe om at komme i gang, at jeg næsten har opgivet dem. Til gengæld er der så andre, som har nydt godt den kolde sommer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jo altid spændende, at se hvad der lykkes i år. Det er jo det, hele denne skønne leg går ud på ;o)

   Slet
 6. Hvor er der flot på din terasse jeg elsker hvide blomster.
  Kh. Margrethe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du ha, jeg holder også rigtigt meget af de hvide farver. De lyser så fint på de grå og triste dage ;o)

   Slet
 7. ? = samler du frø fra dine silverfalls og sår om foråret? De har jeg da ikke tænkt på at gøre, men en genial ide. Dine er meget smukke i zinkkræmmerhusene! Det ser virkelig godt ud.
  Meget fin terassesamling du har der. Hold op en flot dahlia!

  SvarSlet
 8. Silverfalls er lette at tage frø fra. Som jeg skrev i svaret til Jette så må du ud og vende på rankerne, der er flest frø tættest ved jorden, de sidder og gemmer sig på bagsiden ;o) held og lykke ;o)

  SvarSlet
 9. Har på fornemmelsen at du bliver vild i timen, når Claus Dalby udgiver sin bog om den hvide have :0) Kan se at du har godt gang i det hvide og sølvfarvede. Det er så smukt sammen! Mærkeligt med dine klokkeranker, men man skal vist vande en del, når de står så tæt på muren.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, der er allerede nok at skrive på ønskesedlen til jul. Det er jo altid godt at begynde listen i god tid ;o). Hvid og grå er en kombination jeg ofte vender tilbage til på terrassen, selvom jeg også har flirtet med andre farver ;o) Klokkerankerne får al den vand og gødning de har brug for, men de vil ikke rigtigt i år, så kan det jo kun blive bedre til næste år ;o)

   Slet
 10. Lækre hvide og sølvfarvede planter. Kender godt det der med den manglende frodighed, men synes dog du får det bedste ud af det. Er også vild med Silverfalls. Har dog glemt at købe nogle iår. Vidste ikke det med frø - skal jeg huske til en anden gang.

  SvarSlet
  Svar
  1. Silverfalls er ikke til at undvære, måske får jeg samlet så mange frø at der kan blive lidt til dig også ;o)

   Slet
 11. Super dejlige og flotte billeder... ja planterne har ikke været så flotte i år pga. af manglende sommer...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du ha ;o), nej men der er alligevel en del planter, der har overrasket positivt ;o)

   Slet
 12. Det ser rigtig flot og hyggeligt ud hos dig.
  Gode billeder.
  Tak for kigget.
  Ha` en dejlig dag.

  SvarSlet
 13. Hvor er det dog bare nogle SKØNNE opstillinger du har lavet....zink og hvide nuancer er bare SÅ flotte sammen...det vil jeg skrive mig bag øret... :))
  Rikke

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det ;o). Hvid og zink er et super makkerpar, som jeg ikke vil undvære ;o)

   Slet
 14. Dejlige billeder og gode afstemte farver du har.
  Jeg fik aldrig gang i min hvide kaktus-dalia, den er ellers rigtig fin.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, jeg holder allermest af afstemte farver det giver en dejlig ro til øjnene ;o), den hvide kaktus dahlia er ny her på matriklen men skal helt sikkert prøves igen ;o)

   Slet
 15. Hvor er der skønt på din terrasse!

  SvarSlet
 16. Tak vi nyder den også, selvom det ikke er blevet til mange hygge aftner derude i år ;o)

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen