Sider,

lørdag den 24. marts 2012

Så spirer deMine hvide klokkerankefrø af egen høst er spirret , det har været en spændende ventetid, da der sidste år var en del skriveri om, at de ikke kunne nå at modne helt. Det kunne mine ;o)                          


Indtil videre er fire ud af ti frø spirret, den sidste er kommet idag, så hvem ved måske er der flere på vej. Jeg gav frøene et lille døgn i fryseren inden såning, det kunne de da heldigvis godt tåle. Så har du høstet frø sidste år, så er det bare med at få dem i jorden nu.Der skulle jo også ske lidt derude idag, selv om solen godt nok var lang tid om at komme igennem, så lykkedes det over middag. Jeg havde bestemt at starte i sandkasse bedet, (lavet af børnenes gamle sandkasse) det er et ret skygge fuldt bed og består mest af hosta , bregner og blomstende der har lidt svært ved at klare sig i det. Vorterod elsker det til gengæld. Jeg kæmper en årlig kamp mod at komme dem til livs, så det er igang med kniven det er den bedste måde at komme ned under dem og få alle de forbistede små knolde med, men vi har dem i næsten alle bede, så jeg ved hvad der venter ;o(


For enden af sandkasse bedet har vi lavendel og clematis til at afslutte op mod hækken, her kan man tydeligt se hvordan vorteroden invaderer det hele. Efter nedklipning af lavendel og tålmodigt pille arbejde så hjalp det da gevaldigt, nu skal jeg bare være efter det, for som manden min siger du skal bare stresse det ihjel.

Den lilla kobjælde er også godt på vej.


En fin lille dobbelt narcis, som jeg ikke kender navnet på fik åbnet sig lidt i solen.Fortsat mange gode have hilsner herfra  ;o)

10 kommentarer:

 1. :) Jeg har også med spænding gået og kigget på min kasse cobeafrø fra sidste år.Lagde 3 frø i hver potte i håb om at bare en i hver ville titte op! De er piblet op og det ligner en spireprocent på 80-90% :0) De har dog ikke været i fryseren, så det er åbenbart ikke nødvendigt men tager så heller ikke skade af det ;) Og vi kan da ihvertfald konstatere, at det kan lade sig gøre med egne frø :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at vide at begge dele virker, det er skønt at være selv forsynet med nogle ret dyre frø ;o)

   Slet
 2. Det ligner at I har været heldige med solen i dag. Hernede på Falster brød den først igennem sent om eftermiddagen.

  Jeg var lige ved at klippe mine lavendler ned i går, men kom i tvivl om det nu var for tidligt! Plejer det at gå godt med at klippe dem her i slutningen af marts?
  Jeg har jo klippet mine andre stauder, men lavendlen er jeg altid i tvivl om.

  Rigtig god have weekend!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan faktisk ikke huske hvornår jeg plejer at klippe dem ned, men for rigtigt at kunne komme til at fjerne vorterod, så var det nødvendigt, håber at det går ;o)

   Slet
 3. Du har vel nok været flittig. Er det allerede tid til at klippe lavendler? Mine har slet ikke skud endnu, så jeg må nok vente lidt endnu.
  VH Nina

  SvarSlet
  Svar
  1. Der var masser af nye skud på mine, så jeg satsede ;o)

   Slet
 4. Gode billeder.
  Det ser godt ud.
  Hvor har du været flittig.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
 5. Dejligt at høre at hjemmeavlede klokkeranker kan spire. Jeg har også sået mine, men ikke forventet noget. Det vil jeg så gøre nu... ;o)

  SvarSlet
 6. Lækre billeder fra din have - det glæder jeg mig til at se meget mere af :o)
  Er helt vild med trækasserne på muren... er det gamle æblekasser?

  Ha en go aften...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for alle dine søde kommentarer, og det er nogle gamle kartoffel kasser jeg har fået fingrene i, elsker dem. Vi måtte gøre noget for at fjerne lidt focus, fra naboens garage, den er meget stor og rød ;o)

   Slet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen