Sider,

mandag den 14. januar 2019

Sol blæst og årets første impulskøb.....

Jeg må tilstå at det kolde og blæsende vejr vi har haft her i januar, ikke ligefrem lokker til udendørs sysler. Der er ellers opgaver nok at kaste sig over derude, men det bliver bare til nogle korte ture med kameraet, inden jeg atter smutter ind i varmen. Der har jeg også nok at se til, da jeg virkelig får ryddet op og ud i gamle bunker og hvad der ellers har hobet sig op gennem årene.

Vintergækker i vintersolen.Sidste weekend var vi på tur til Ålborg. Da en stor del af tiden hos sønnen, gik med slagboremaskinens larm, forduftede jeg i nogle timer. Målet var at udforske en billigblomst butik, som vi ikke har heromkring.Selvfølgelig blev jeg fristet af forskellige forårs bebudere, og et totalt impulskøb.Hvide hornvioler har jeg svært ved at gå forbi. Sammen med botaniske iris og ornithogalum skaber de dejlig forårs stemning i drivhuset.Store flotte juleroser til 29,95 kunne jeg da heller ikke gå forbi.Bare ler potterne koster mere.Foreløbig står de og pynter i drivhuset.
Hyggeligt med løgvækster.Årets første impulskøb blev denne hvide kamelia. Jeg anede ikke at jeg stod manglede sådan en og har da slet ingen planer for hvor den skal være i haven. I første omgang bliver den plantet i en stor krukke, da jeg efter købet har læst mig til, at det er en delvis surbundsplante :).Der var mange skønne farver at vælge mellem, men det var den hvide white zwan der hoppede op i vognen.


Masser af store fede knopper, tror det var dem jeg ikke kunne stå for.Lige udenfor drivhuset står klematis Duchess of Edinburgh med en stor knop. Påseklokker er også begyndt at kigge frem.

Det er bestemt ikke hvert år vores store græs blomstrer, så det er med at nyde frøstandene.Der er også megen skønhed i en afblomstret sct.hansurt.

 

 Frøstande fra rudbeckia cherry brandy.Samtidig med at der stadig kommer nye blomster.Måske er det hvide prærieliljer på vej.Pæon Charlies White er så småt ved at kigge frem.Cremgule krokus.Inde i varmen kan jeg nyde skønne hvide krokus.Der bliver jo selvfølgelig også plads til pauser i min hverdag og jeg er så småt begyndt at kigge på frø og andre online fristelser. Det er jo nu der skal planlægges og drømmes om den kommende sommer :).

 Når jeg kigger på vejrudsigten ser det ud til at vinteren er på vej. Det skal blive dejligt med sol og frost, det bedste er dog, at blæsten endelig vil falde til ro.

Mange blæsende hilsner herfra :)

7 kommentarer:

 1. Det er "farligt" at gå ind i sådan en butik, især nu hvor vores sult efter havetid er ekstra hård, hihi. Men det er nogle små skønheder du fik i kurven. Kamelia har jeg altid beundret på afstand for ikke at blive fristet. jeg har ikke nogen beskyttet steder til den.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
 2. Ja det er nemt at blive fristet, når Billigblomst har noget godt, den i Aalborg skulle vist være bedre, for den i Aarhus er ofte ret kedelig. Camelia har jeg ude i bedene, den du viser, ligner præcis den jeg har vist nogle gange siden oktober. Held og lykke med den.
  Fristet til at gå i haven, bliver man godt nok ikke, selvom der er nok at gøre derude.
  Det vil være dejligt, hvis vi kan slippe for blæsten.
  Knus

  SvarSlet
 3. Hej Heidi

  Det var ikke dyrt, godt du lod dig friste, måske er det en ny interesse du har fundet?

  Ja også her lover de dagfrost fra mandag næste uge - meget kan ændre sig inden - men lidt vinter skal vi da ha:)

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
 4. Der er godt gang i haven hos dig selvom der er koldt og blæsende.
  Billigblomst er et fristende sted, at besøge og sikke mange fine ting du købte. Jeg tror jeg skal derud et smut i næste uge, jeg har ikke så langt derud.
  Mine Kameliaer står i uopvarmet drivhus om vinteren. Når de er færdig med at blomstre om foråret, sætter jeg dem ud i mit surbundsbed.
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
 5. Hold nu op Heidi.
  Her skulle jeg vist ikke have taget et kig.......
  Godt jeg bor ved Aalborg for jeg skal da ud til Billigblomst.
  Så mange skønne fristelser. Jeg kan bruge dem alle.......

  God dag
  Charlotte

  SvarSlet
 6. Kamelian skulle kunna få bo hos mig också :) Och att fynda julrosor till det priset känns riktigt lyxigt.

  HA det gott! Carina

  SvarSlet
 7. Hej Heidi!
  Den varukorgen hade jag gärna haft, men får nog vänta ett tag till.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen