Sider,

fredag den 4. januar 2019

Årskavalkade 2018

Traditionen tro, er det blevet tid til et tilbageblik på haveåret 2018. Det er super hyggeligt, men også en langsommelig affære at komme igennem alle de billeder jeg har fået  taget i løbet af året. 2018 blev jo som bekendt et meget anderledes haveår, med ekstreme temperaturer og en lang tørke. Det blev meget tydeligt hvilke planter og buske der er hårdføre. Roserne har feks. aldrig blomstret så flot før, selv om de blev snydt for gødning i flere måneder. 

Januar bød på frost og lidt sne. En forvirret kobjælde fortrød nok bitterligt at den kiggede frem så tidligt. Tulipaner blev nydt inde i varmen.

Februar bød på lidt mere sne. Trillium pæoner og en enkelt rose ville også være med og løgvækster myldrede frem.

Marts var stadig kold og bød på mere sne. Hornvioler sneg sig ind i drivhuset, mens de ventede på lunere temperaturer.

 April bød på masser af skønne gensyn. Vi fik lavet nye højbede. Jeg oplevede de blomstrende kirsebærtræer på Bispebjerg kirkegård.

 Maj og første klematis sprang ud. Tulipanerne holdt fest og blev nydt. Et nyt lille bed så dagens lys og hækken blev trimmet.

Juni varmen slog til. De første kartofler blev gravet op mens roser floks og flere klematis sprang ud.

 Juli en tiltrængt ferie blev nydt på Ærø, ved Vesterhavet og Limfjorden. Græsset led i tørken og de første sommerfugle kiggede forbi.

 August bød på regnvåde blomster. Masser af æbler blev revet sammen mens træerne stadig bugnede.Lidt forvirrede perlehyacinter kiggede frem.

September bød på en uventet ferie til Portugal. De første tegn på efterår kom, mens andre blomster spang ud. Pølser på bål blev nydt.

Oktober var stadig smuk. Hvidløg fra Portugal kom i jorden. Frø blev samlet, mens klematis og kobjælde var forvirret og blomstrede. 


 November et nyt hjørne blev rundet med fantastiske buketter. De sidste blomster blev hentet ind til bordpynt. Skøn blomsterudstilling blev nydt.


 December blev mild og gazania blomstrer stadig. roser blev hentet ind og der blev selvfølgelig også julet lidt.


Nu er jeg helt klar til at tage hul på et nyt haveår, og jeg er rigtig spændt på hvad året bringer. Det kan jo heller ikke vare længe, inden vi kaster os over nye frøkataloger og plantenyheder på diverse net butikker.

Hvis du klikker på collagerne kan du se billederne i stor.

Mange hilsner herfra :)

6 kommentarer:

 1. Imponerende! Det må have været et kæmpearbejde først at udvælge billederne og dernæst sætte dem sammen i de flotte collager.

  SvarSlet
 2. Hej Heidi

  Det er bare so fornuftigt at du ikke gødede roserne, de havde et kanonår uden!
  Ja, sikken en masse billeder - det ser godt ud - og dejligt er det at se sommerfugle, endda 2 på samme billede!

  Ha en dejlig weekend

  SvarSlet
 3. Hej Heidi
  Af samme grund har jeg opgivet at lave årskavalkade i år, det tager for lang tid, i år vil jeg hellere underholde med noget andet. Din kavalkade er flot og imponerende, og vi kunne ligesom følge lidt med i dit haveår, når du nu har svigtet os lidt i 2018. Mon ikke det bliver meget bedre i år :)
  Knus

  SvarSlet
 4. Sikke et stort arbejde, men rigtig fint😀
  Ja nu er vi helt klar til et nyt haveår.
  Mvh
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
 5. Vackra collage du skapat. Och det ger inspiration till en ny härlig säsong. Spännande att drömma om vad som ska bli...

  God fortsättning! Carina

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen