Sider,

søndag den 20. maj 2018

Siden sidst....

Ja siden sidste indlæg for et par uger siden, har haven helt skiftet udtryk. Jeg skal da lige love for at dette helt fantastiske maj vejr, har fået sat skub i blomstringen. Jeg tror planterne nyder det gode vejr lige så meget som vi gør og det vi var bagud med det kolde forår, er indhentet...ja nogle blomster har overhalet sidste år.

Clematis Alpina  i fuld flor.

I går sprang Miss Bateman ud med de første blomster.Green passion købt sidste år, står også med store knopper. Desværre er der gabende tomt hvor The President og Blue angel skulle være. De gamle planter er desværre nok gået til, så er der nogen der ved om man kan plante klematis samme sted, hvor der har stået klematis i mange år. De er uundværlige og må genanskaffes.Allium på spring.Og i fuld flor.Pæon Festiva Maxima med masser af knopper.Charlie´s White.

Skønne show aurikler.En stor del af frøplanterne, blev plantet ud igår.
I vinters købte jeg en del mega billige frø fra Kina. Dette skulle så være chokolade cosmos :).
Dette skulle være silver falls, men er blevet til denne fine grønne udgave. Viste ikke man også kunne få en grøn udgave. Faktum er, at man får hvad man betaler for, men jeg havde nu heller ikke de store forventinger.
Tulipanerne har virkelig fået kamp til stregen i varmen, og de holdt desværre ikke længe.Der er dog stadig nogle enkelte, der trodser varmen.
Æbletræerne er desværre også allerede afblomstret.
Det samme er magnolien.Afløserne er klar og de smukke lyngfloks får deres del af opmærksomheden.Iris med store knopper.Første blomst i Jakobsstige.De første blomster er sprunget ud i de smukke Deutzia. Fuglemælk.Sidste efterår købte jeg en lille opstammet Tamarix, som heldigvis har klaret vinteren og står nu med enkelte knopper.Dejlig pinsestemning i haven.Hvide prærieliljer på vej.Jeg vil slutte, med endnu et billede af de smukke æbleblomster.I går havde jeg min første fridag på tolv dage, så dagen blev hovedsageligt brugt på at slappe af og bare nusse rundt og plante lidt. I dag skal der bekæmpes ukrudt, som har haft kronede dage eller uger bliver det vist. Nå jeg må igang, det ukrudt bekæmper jo ikke sig selv :)
Billederne i dette indlæg, er taget den sidste uges tid.

Mange glade pinse hilsner herfra :)

4 kommentarer:

 1. Så mycket fin blomning du har hos dig nu. Och att blomningen verkligen står på språng i år när sommaren kom så snabbt... Lycka till med ogräset! Det brukar alltid klara sig även när det är torrt.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Carina
   Ja det er helt fantastisk med alt det der blomster i haven og i dette gode vejr bliver hver en blomst nydt fuldt ud :).
   Ukrudtet har bestemt også en fest tørke eller ej :)

   Slet
 2. Hej Heidi
  Ja det går stærkt med planterne nu, jeg er enig i, at de er foran i forhold til sidste år. Mine tulipaner har stået virkelig længe i år, men rhodoerne kan ikke lide så meget solskin og varme. Hold øje med at der ikke pludselig kommer en spire op af jorden, sådan kan de nemlig godt være de clematis. Men hvis der ikke gør, tror jeg godt du kan plante en ny der. Synd med især Blue Angel, min har det fint.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Du kan tro jeg holder øje med om der skulle komme nye skud fra de gamle klematis. Jeg tror at de efterhånden er 20 år gamle og de har aldrig svigtet før. Så jeg tror at alderen har taget dem. Ja det er især rigtigt øv med Blue Angel, som altid har været så flot. Det lyder godt at man kan plante nye samme sted, for de er savnet :)
   Knus

   Slet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen