Sider,

lørdag den 10. juni 2017

Sol efter regn.....

Skønt med en varm og solrig lørdag ovenpå de herlige opfriskende dage med masser af regnvejr. Efter arbejde var jeg hurtig til at komme i haven, det er jo flere dage siden jeg sidst har været på havevandring. 

Jeg startede med at gå i drivhuset, for at tjekke om der var noget der trængte til vand. Jeg blev mødt at det flotteste røde jordbær som forøvrigt smagte helt fantastisk. Vi har en stor zink altankasse fyldt med jordbær planter i drivhuset og nyder de få, men helt perfekte jordbær vi får.Det hvid/gule dråbebed begynder atter at vågne op, efter en pause ovenpå løgvæksterne. Hvid jakobsstige er så fin og smuk, frøsår sig flittigt og er heldigvis lette at rykke op når de bliver for mange.Dagene med regn har været hård ved de fine iris.Det kan ikke vare mange dage inden de første pæoner står i fuld flor.  Smuk blå storkenæb med mørkt løv.En høneballe skønhed, jeg glæder mig til den smukke valmue springer ud. Desværre kommer der ikke så mange i år, da bedet fik en kraftig gennemgravning i forsøg på at komme skvalderkål til livs. Nå... men skvalderkålen er vendt tilbage, så jeg håber også at valmuerne vender tilbage og bare er forsinkede.Engleske græsser i volden. Selvom vi forsøgte at bekæmpe myretuen midt i panterne sidste år, kan jeg se at de atter har gang i byggeriet.
 Det summer og hele haven er fyldt med liv. Jeg opdagede disse baby edderkopper i hornviolene. De summede dog ikke :)De er da næsten helt nuttet. Manden min har desværre nedlagt veto, mod drømmen om en lille terrasse lavet af store træskiver. JA ja han har jo ret, det er et arbejdsområde hvor der hugges og kløves, og ikke et hygge dase hjørne :)Afgrøderne i højbedene har virkelig haft godt af regnen.Det lille skyggebed under jasminen .Kan ikke lige huske navnet på denne fine lille sag.


Sådan ser det ud over bedet.

Lodden løvefod var næsten selvlysende i den stærke eftermiddags sol. Det blev nogle gode timer i haven, hvor en del ukrudt måtte lade livet, nu hvor det er til at arbejde i jorden igen. Der var desværre ikke helt så meget nyt der var sprunget ud, som jeg havde håbet på, men det varer ikke længe inden de første roser springer ud :).

Jeg fik tømt regnmåleren efter gårsdagens regn der gav 28 mm, så ialt har vi fået 70 mm de sidste dage. Så nu kan vi vist godt klare os et stykke tid igen.

Mange sommerhilsner herfra :)

8 kommentarer:

 1. Vad härligt att se solskensbilder, vi har regn och regn och regn, men det behövdes. Så mycket vackert som blommar hos dig. Jakobs stege är fin, har den i blått och vitt. Den lilla vita blomman är riktigt söt, har nog inte sett den förr.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marika
   Ja det var rigtigt dejligt at se solen, men idag regner det igen. Jeg har også den blå Jakobstige og holder meget af dem begge.
   God aften :)

   Slet
 2. Hej Heidi
  Ja så kan jeg ikke være med, vi har kun fået 47½ mm, men jeg er nu godt tilfreds.
  Du har nydt turen rundt, det forstår jeg godt, der er meget dejligt, der springer ud hver dag. Du må godt tage et par stykker af de oplugede hvide Jakobsstiger med til mig :)
  Det er ærgerligt, når mændene også skal bestemme i vores haver, men en gang imellem er vi nødt til at give dem ret :)
  Knus og god søndag til jer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja det var dejligt med en solskinsdag igår, for idag står den atter på regnvejr. Jeg vil hjertens gerne tage nogle hvide Jakobsstiger med til dig :). Jeg tænkte faktisk på dig og kom frem til at dem havde du helt sikkert i forvejen.
   Det er helt sikkert det smarteste at holde brændepladen som den er, men det kunne nu være blevet så hyggeligt :)
   Knus og god regnvejrsaften, det regner vist også hos dig :)

   Slet
 3. Godaften Heidi.Som altid skønne billeder fra din have.Og den hvide jakobsstige opdagede jeg i dag i mir dråbebed.Men glemte helt at vise dem i mit indlæg.De er bare så smukke.
  Har lige været en tur til Kbh. for første gang i et halvt år.Og besøgte det smukke Tivoli.Og der nød jeg alle de mange smukke blomster.Bla. den skønne løvefod.Men smukt ser der nu også ud i din have.
  Rigtig god aften Knus Jette

  SvarSlet
 4. Hej Heidi. Hvor har du meget at vise frem. Det ser rigtig godt ud det hele. Nå så hyggehjørnet blev droppet. Det er måske også meget godt, at der er plads til at arbejde. Dine iris i forrige indlæg er meget smukke. Jeg synes godt nok, du har meget smukt at vise frem.

  SvarSlet
 5. En flot tur rundt i haven din jakobsstige er eget elegant. Jeg elsker pæoner, ville ønske jeg kunne tørre nogle til den mørke tid. Jeg håber at I finder en løsning på jeres "arbejdsområde hvor der hugges og kløves" jeg kunne nu goodt forestille mig en hygge hjørne hvor du kunne servere kold læskedrik for manden, eller hvor han kunne tage en slapper imens du kløvede brænde. Det ser ud til at være en skøn hjørne, men mon ikke I selv finder jeres kompromi. Knus med ønsket om en dejlig dag.

  SvarSlet
 6. Ih... den hvide Jacobsstige er vel nok smuk.

  Så meget fint i din have lige nu, inden længe er roserne der til at sætte kronen på værket :)

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen