Sider,

mandag den 12. juni 2017

Den første pæon og et godt fundament...

 Efter en smuk start på dagen, var det desværre blevet overskyet og blæsende da jeg fik fri. Jeg var næsten sikker på at festiva maxima var sprunget ud, så det skulle der jo tjekkes op på. Og helt rigtigt den første blomst stod i fuld flor. Den har de sidste år kommet med både svagt rosa og hvide blomster, men den er også rigtig gammel, så måske er den blevet lidt dement :)
Denne knop holder farven bedre.Lupin Noble Maiden og blomsterkørvel i smuk forening.Her så en helt anden lupin, nemlig en hvid dværglupin som jeg såede i foråret. Jeg skal da lige love for den er mini, tror at plantens samlede højde med blomst er 20 cm. Håber den er flerårig for den er da super skøn.Nyslået græsplæne er altid fint.Den store jasmin står fyldt med skønne blomster, desværre ikke så let at fotografere mod den grå himmel.
Ny fin ridderspore der endnu ikke er kommet i jorden.Den megen nedbør har været hård ved Miss Batemann, der allerede er ved at tabe pusten.Til gengæld har Hagley Hybrid forsigtigt åbnet lågen på klem, så vi kan se hvad der venter.Endnu engang blev planterne i skyggebedet gravet op, så vandbaljen kunne blive flyttet.Manden min fik lavet en solid ramme og støbt et godt fundament til baljen så den ikke kommer i kontakt med jorden og dermed forhåbentlig holder i flere år. Det er en kær julegave fra min hr fader :)


Det bliver rigtigt godt med baljens nye placering, det føles helt rigtigt, så nu må det gerne hærde op i en fart så jeg atter kan få planterne i jorden mens den er våd og let at arbejde i.Nogen tid efter jeg havde tømt bajlen opdagede manden disse haletusser eller hvad det er, der desperat ledte efter vand. Baljen blev hurtigt rejst og tilført en masse regnvand. Nu håber vi de klarer tørlægningen, for det bliver spændende at finde ud af hvad de er for nogle. Mandens bud er salamander, jeg har ikke noget bud ????. Jeg hælde sikkert en masse ud på plænen da baljen blev tømt, men der er stadig en god del tilbage og det ser ud til der stadig er liv......men kønne det er de ikke. Forhadt skvalderkål med skønne blomster.De første knopper er ved at vise sig i chokolade cosmos, jeg syntes ikke de ser så mørke ud som de burde, så det bliver spændende at se blomsten.Vi slutter som vi startede med sæsonens første pæon.


En god start på ugen som først lige er skudt igang.

Mange mandags hilsner herfra :)

2 kommentarer:

 1. Hej Heidi
  Så viser vi begge Maxima i dag :) De haletudser ser mystiske ud, det ligner ikke salamander, måske er det frøunger. Pas nu på din fine nye ridderspore, hvis du har snegle, det er deres yndlingsføde. Min Hagley hybrid er ikke nær så langt som din og Ullas, men der er da knopper, og de sidder højt.
  Spændende med din chokolade cosmos.
  Knus

  SvarSlet
 2. Hej Heidi
  Maxima er da for lækker, den må jeg have fat i. Det var godt du fik fundet et godt sted til baljen, spændende hvad det er for små "ting" der var i den :o))
  Kh Linda

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen