Sider,

fredag den 30. juni 2017

Ophold i regnen og måske danmarks korteste..

Lad os starte med det der sikkert er Danmarks korteste billedserie fra Haven i Hune. Efter besøget på Samsø, fortsatte vi vores ferietur til det nordjyske - nærmere Rødhus. Det blev til et par hyggelige dage i sommerhus med svigerfamilien. 
Vi havde planlagt at besøge haven i Hune, hvilket jeg var meget spændt på. Vi har ikke besøgt haven siden Anne Just levede, så jeg var meget spændt på om Annes ånd stadig var til stede i haven. Det var den heldigvis og gensynet var helt fantastisk. Desværre havde jeg ikke fået tjekket batteritilstanden på kameraet inden afgang til haven, så det blev ikke til mange billeder, inden kameraet gik dødt :(
.

Sikke et blikfang, Kleopatras nål var ikke let at komme uden om.
Fantastisk rosentårn.Alium og hosta, den kombination må jeg huske.22 danske pottemagere udstiller i haven og overalt mødte man fint lertøj.


Frodig vildskab.Her selvsår den hvide haveklinte sig også.
Aftenbillede fra Rødhus strand hvor bølgerne var faldet til ro. Vi kørte hjemover med regnen i hælene, så det blev kun til et hurtigt kig på terrassen da vi var hjemme. Selvom jeg havde vandet krukkerne godt igennem inden afgang, havde den hårde blæst taget pynten af en del planter. Heldigvis kunne de reddes af vandkanden og den efterfølgende regn.Til Lisbeth - blomsterne i de kinesiske forglemmigej bliver åbenbart mere lyserøde end lilla.Minerva så godt nok sølle ud, men den har heldigvis rettet sig.Chopin med stor knop.
New Dawn er også sprunget ud.

Valmuerne kommer stadig med nye blomster. Sahra Bernhardt har fundet støtte på en digitalis.Navnløs Austin rose, tror det er Claire Austin.Den første næsten helt udsprungne blomst i mine såede chokolade blomster. Den dufter helt rigtigt, men er mere mørk i farven og større i blomsten, så den er fuldt godkendt.

 

Gul katteurt er sprunget ud.Giardina har bestemt ikke brudt sig om regnen.Heldigvis er der masser af nye knopper på vej. Store knopper og de første blomster i floks. Efter Linda´s indlæg om impulskøb, måtte jeg lige tjekke under terrassen. Jo ganske vist, der stod en forsømt rosa løvehale købt i foråret. Nu er den ihvertfald kommet frem i lyset.Twice in a blue Moon er en fryd for øjne og næse.Karen Blixen med en enkelt knop.De første blomster i Rozanne er sprunget ud.Indtil videre har min lille regnmåler indfanget 30 mm.


Endnu et indlæg med rigtig mange billeder, men det må man gerne når det regner i ferien :)

Mange gråvejrshilsner herfra :)

10 kommentarer:

 1. Hej Heidi :o)
  Nåeee, jeg er ikke den eneste der glemmer at tjekke batteritilstanden hi hi.


  Haven i Hune er altid en oplevelse og jeg glæder mig meget til et genbesøg når jeg kommer derop i ferien :o)
  Din have ser ud til at have glæde af det vand der er kommet, her har vi fået 30 mm siden i går, så alt er drivvådt i den lille kolonihave..men det var altså også tiltrængt og jeg har stoppet min regndans.
  Det var godt den lille rosa løvehale havde det fint..det er ikke sådan med de impulskøb :o)
  Forsat god ferie til dig .
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Tror det er første gang jeg har glemt at tjekke batteritilstanden, men heldigvis har jeg masser af billeder fra tidligere besøg. Det var også helt fint, bare at nyde uden at skyde :)
   Regnen har gjort haven godt, så nu er det med at være over ukrudt, der også nyder at det har regnet :)
   God tur til Hbh på mandag :)

   Slet
 2. Hej Heidi
  Bare ikke så mange billeder af Haven i Hune, sådan kan det gå, du var ikke lige så heldig som Linda, der lige kunne låne et batteri hos os. Cleopatras nål er godt nok fantastisk godt du nåede at tage billeder af den. 30 mm hvor er I heldige, vi har fået 7 i dag, og det har regnet hele dagen og smådrypper stadig.
  Det er ok, at blomsterne i den kinesiske forglemmigej bliver mere lyserøde end lilla, fin ser den ud. Min chokoladeblomst er ikke sprunget ud endnu, men sikken et billede du har taget af din, det er fantastisk.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Nej ikke så mange billeder i Hune, men jeg tog revanche da jeg kom hjem :). Jeg styrede lige mod Cleopatras nål, den ville jeg ikke gå glip af.
   Jeg er ret vild med chokoladeblomsten, den er noget anderledes end dem man køber, du kan roligt glæde dig :)
   Knus

   Slet
 3. Sikke en flot chokoladeblomst - hvornår har du sået den... sidste år ? Og sikke en fantastisk regnmåler, mon Fru Friis' Frøbo har set den hi hi

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sussi
   Ja er den ikke skøn den fine chokoladeblomst, den er sået i foråret og har stået beskyttet i drivhuset indtil nu. Jeg har købt frøene ved Florama :)
   Ja det er lige en regnmåler for fru Friis :)

   Slet
 4. Smukke billeder og Kleopetras nål må jeg da helt sikkert eje. Sikke dog et blikfang. Er helt vild med det.
  Savner min New Dawn som døde sidste år. Din står så smukt og den har nogle fantastiske blomster.

  God lørdag
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Charlotte
   Ja jeg kunne også tænke mig at eje Kleopatras nål, den skal helt klart på ønskelisten :).
   Du må skynde dig at plante en ny New Dawn, den er ikke til at undvære ;)

   God søndag til dig :)

   Slet
 5. Hej Heidi.Surt med den regn når i nu skulle besøge den dejlige Have i Hune.
  Var der selv for tre år siden på rundtur i det noedlige.Og de store allium med hosta under har de i store mængder i Tivoli.Viser dem i mit indlæg fra d.18/6.Det ser bare godt ud.
  Men også mange dejlige billeder fra din have.Synes ikke at roserne har været flottere end i år.Men al den regn og blæst kan de altså ikke lide.
  Rigtig god weekend knus Jette, der har travlt med at sætte det lille gods til salg

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Heldigvis kom regnen først, da vi atter var hjemme fra vores lille ferie :). Haven i Hune er skøn og det var dejligt atter at gense den.
   Held og lykke med salg af godset :)

   Slet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen