Sider,

lørdag den 1. juli 2017

Sol og sommer....

 Sikke en fantastisk varm og solrig lørdag vi har nydt idag. Hele dagen er blevet brugt i haven på små hyggelige gøremål og masser af pauser i solen :).

Jeg fik klippet de sørgelige rester af pæonerne væk og midt i det hele dukkede denne perfekte Sarah Bernhardt frem, helt upåvirket af regn og blæst.Endelig en dag hvor det ikke blæste, så vi kunne få Rosenholm tilbage i træet hvor den hører hjemme.
Blæsten havde revet den helt fri, men nu er den atter på plads og inden længe kommer der masser af blomster.Under træet blomstrer den skønne Hagley på et lavt stakit.I samme bed er der også fuld gang i stjerneskærm.Jeg syntes den lille dværglupin matcher de mørke alunrod perfekt. Det bliver fint når resten af dem springer ud.Jeg har også hvide som matcher de små fine cosmos Xanthos perfekt.
 Enlig valmue mod den blomstrende timian.Da vi var i Nordjylland faldt vi for disse herlige frøbasser. Vi glemte dog at købe dem, men heldigvis havde vi efterladt lidt familie deroppe, så idag kom svigerfar forbi med dem. Ovenikøbet som en gave...Tak svigerfar :)Nu sidder de og hygger ved vandbaljen og kan ta en dukkert når behovet opstår.Det ene af de to tårne med Giardina.Campanula.
 New Dawn. Hækken blev klippet og de sidste frøplanter og dahlia kom i jorden. Der er ikke mange blomster endnu, men midt i billedet svæver en enkelt chokoladeblomst.Frøplanterne er helt anderledes i kronbladene end dem man køber i potter, men jeg er vild med den. Da Odyssey kom til haven, fik jeg den plantet midt i en violfrøstjerne. Heldigvis deles de fint om pladsen.Under en pause i solen kom jeg til at kigge på vores store græs, som efterhånden fylder en del. Tænkte at den trængte til at blive strammet lidt op, så manden var hurtig til at finde rionettet frem.En simpel ring blev lavet og jeg glæder mig allerede til næste gang plænen skal klippes.Hvid aconitum med store knopper. Det blev en god og udbytterig dag i haven, hvor der blev klippet og nusset om planterne. Et par besøg og masser af hygge var med til at gøre dagen perfekt :). I morgen ser det desværre ikke ud til at solen vil kigge frem, men der er også nok af gøremål at kaste sig over indendørs.

Mange solrige hilsner herfra :)

2 kommentarer:

 1. Godaften Heidi.Skønne billeder fra din dejlige have.Og smart med det stativ rundt om den store græs.Her var vejret lidt blandet idag.men OK til at luge fortorvet som er meget langt.Den hvide aconitum er bare skøn.Og den viser jeg i blomst i mit indlæg.
  Og smuk New Dawn.........kan slet ikke huske at in har haft så mange blomster før.
  Og dine nye frøbasser er da slet ikke til at stå for.
  God aften Knus Jette

  SvarSlet
 2. Hej!
  Har också haft några fantastiska dagar i trädgården, sol och värme, även om det blåst ganska kraftigt. Sarah och de andra pionerna klarade sig rätt bra trots blåsten. En vacker klematis och mycket fint i din trädgård..
  Ha det fint /Marika

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen