Sider,

torsdag den 21. juli 2016

Udetid

Sommeren er endelig vendt tilbage, ja igår var det næsten for varmt til udetid. 27 grader er jo næsten en fordobling af temperaturen. I dag har vi 25 grader, men med en del flere skyer, så det er meget bedre at opholde sig ude.

Nu er det jo egentlig ikke der vi skal opholde os, men vi har tildelt os selv en pause i projekt stuer lige nu. Vi er allerede bagud i forhold til planen, så vi vil bare nyde det gode vejr og arbejde lidt i haven, inden det skal begynde at regne senere på dagen ifølge vejrudsigten.

Stokroser nyder også et fine vejr.Knop i går, fuldt flor idag.Hvid stormhat.
Min lille guldsmed i vandposten, er helt fanget af nøkkerosens store blade den første knop er på vej.Stjerneskærm er i disse dage invaderet af disse meget sociale væsner, der kun tænker på en ting.Lyserød floks i aftensolen.Lilla floks i selskab med rozanne.
 Græsplænen fik en tiltrængt overhaling i, rart at se hvor man kommer til...næsten som at male;).Løgene i højbedene fik knækket stilkene, så kan de snart blive høstet. Kæmpe radisser blev rykket op, så bønnerne kan få lidt mere lys. De er slet ikke kommet igang med at gro endnu, men denne varme kan hurtigt sætte gang i dem.Det varer heller ikke mange dage inden de første ærter og gulerødder er klar. Under dugen vokser spidskål der snart er klar.De første blomster i sommerfuglebuskene er også sprunget ud.
Klematis Blue Angel på afstand.
Tættere på. Klematis Jackmanii purpurea matcher naboens hus meget fint.Det ser straks værre ud med de to klematis Duchess of Edinhurgh som jeg købte hjem fra Holland først på sommeren. De havde det eller rigtigt godt indtil jeg flyttede dem ud af drivhuset. Nu er den ene helt visnet ned og den anden har ikke groet en mm siden den blev plantet. Jeg har passet dem med vand og gødning, måske har de fået for megen vand, da det jo også har regnet en del...lidt øv men jeg håber den ene klarer sig.


Violfrøstjerne hygger med sommerfuglebusken. klik på billedet så er det lettere at se knopperne. Midt i mine engelske græsser er myrene igang med at lave myretue, det skal blive løgn de skal vandes væk.Gul katteurt med sine små dramatiske blomster. Rosenhom i selskab med æbler, det er da romantik.De er ikke så lette at indfange på afstand, men der er rosen klaser flere steder i træet.Hortensia Limelight er ved at springe ud.
At haven bærer tydelige præg af forsømmelse kan jeg ikke komme udenom.

Ovenpå al ukrudt og elendighed kommer lige et billede af min nye regnmåler købt hjem fra England. Når man handler i udlandet er det andre målebetegnelser der bliver anvendt. Så istedet for at undersøge og omregne mål, tænkte jeg en regnmåler har den størrelse en regnmåler har. Det kan jeg så hermed dementere, for den regnmåler jeg fik tilsendt er 30 cm høj. Den ankom selvfølgelig lige før Brexit så med kursfald og retur udgift, kunne det ikke betale sig at returnere den. Nu pynter den i en lille potte på havebordet og regnen skal vist falde i stride strømme, inden det kan ramme det lille smalle glas. Nå... men så kan jeg lære at undersøge ordentlig inden jeg handler ;). Selvom den lille er den lige så fin som jeg havde håbet.


Hvad kan jeg så konkludere af dagens indlæg:

 At det er meget let at lave for lange indlæg når man er i have underskud.
 At det er ikke altid er succes at købe fra udlandet.
 At der skal synges rigtig mange kom igang sange, for at drive os ind til arbejdet i stuen.
At tre fire timers effektivt arbejde kan få mig i mål med al rengøring og pakken sammen.
At mit kamera skal til rep med det samme vi er hjemme fra Samsø. Der er heldigvis garanti på den rep der blev lavet sidste år, det er de samme symptomer igen.

Mange syngende hilsner herfra

8 kommentarer:

 1. Jeg synger lige en sang tilbage :) jeg kan godt lide dine konklusioner, men også dine billeder. Ærgerligt med dit kamera, repareres igen øv. Så ingen billeder fra Samsø.
  God arbejdslyst med det sidste - jeg tager haven i stedet, vi har nemlig også meget ukrudt her.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja det er godt med en lille sang når man skal finde energien ;). Der skal helt sikkert blive taget mange billeder på Samsø, jeg har jo heldigvis mit helt gamle kamera, som ikke helt har givet op endnu, så med to defekte skal det nok lykkes ;).
   Jeg følger dagligt vejrudsigten på Samsø og lige nu ser det helt fornuftigt ud på tirsdag, glæder mig rigtigt meget til vi ses ;)

   Slet
 2. Giv dine 'Duchess of Edinburgh' en chance. Forrige forår plantede jeg to. Den ene tog hurtigt godt fat og jeg fik også et par blomster. (den har så ikke blomstret i år...men til gengæld har den bredt sig voldsomt.)
  Den anden rørte sig faktisk ikke ud af flækken, så jeg tænkte den skulle hives op. I år er den så begyndt at gro...men den gror meeeeeeeget langsomt i forhold til dens makker.

  Jeg ved ikke hvorfor det er sådan, men nogle clematis skal man åbenbart have megen tålmodighed med.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Esther
   Godt at høre du også har haft lidt problemer med hertuginderne, nu må jeg så bare vente og se om de arter sig ;)

   Slet
 3. Hej Heidi. Det var et sjovt indlæg. Jeg er vild med dine floks, sikke nogle farver. Herligt med dine konklusioner. Gad vide, hvad I gør i dag, for vejret skulle blive rigtig godt:)
  Vi nyder ferien og det gode vejr og kaster os kun ud i småprojekter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Godt du kunne li mit lange indlæg og konklusioner ;). Ja her er vejret også rigtigt godt og det sætter helt klart en dæmper på tempoet, men det går langsomt fremmad ;)
   Næste sommer vil vi også kun hygge med småprojekter ;)

   Slet
 4. HejHeidi.Sikke nogle skønne billeder du viser...........og pyt med lidt ukrudt.det har vi vist alle.
  Klematis kan godt være lide vanskelige.Men synes nu at alle mine 14 klematis
  Har været helt fantastiske i år.Og er da lidt varm på din Blue Engel.
  Mine ærter er da ved at være slut...........og har da lige klippet toppen af vores kartofler.
  Nyd det gode vejr vi har lige nu,for stuen løber ikke nogle steder.
  Og rigtig god tur til Samsø og hils derover.Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Godt du kunne li alle billederne, ja ukrudtet har kronede dage i øjeblikket.
   Alle mine gamle og etablerede klematis har også været helt fantastiske i år, det er kun de nye der skaber sig ;)
   Du kan tro vi glæder os til mandag hvor ferien rigtigt starter ;)

   Slet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen