Sider,

fredag den 1. januar 2016

Smuk start på det nye år og mærkedag


Årets første dag, viste sig fra sin bedste side med pletvis sol og svag vind. Ovenpå en stille og rolig nytårsaften, var det skønt at vågne op uden vækkeur ;)  til dette smukke syn.

I dag er det 4 år siden Heidis have gik online, og hvor tiden dog er fløjet afsted. Tænker jeg tilbage, er der dog sket mange forandringer i haven siden da. Det var et ukendt men helt fantastisk univers jeg begav mig ind i dengang. Og uden alle de inspirerende kreative og havekyndige bloggere jeg har lært at kende, havde haven nok ikke fået helt så mange nye bede og især planter. 
Selvom jeg ikke har mødt så mange af jer skønne havefolk, hersker her et helt specielt sammenhold, en gavmildhed uden grænser og lyst til at dele ud af egne erfaringer og ikke mindst evnen til at dele glæde og sorger, uden jer kære medbloggere ville denne havedagbog være fattigere. 

Det er helt på sin plads at hylde manden min idag, uden hans velvilje, accept af skøre ideer  og praktisk hjælp, var det nok ikke blevet til helt så mange forandringer....Så stort tak søde ;)Det kan ikke vare længe, inden denne stinkende nyserod springer ud. Jeg er lidt vild med de smukke helt perfekte knopper.Påskeklokker og juleroser står også med store knopper.Anden  juledag fik ældste datteren og jeg lagt 75 hvide krokusløg i det nye skyggebed. Løgene blev kastet tilfældigt, og jeg glæder mig til at se dem pible frem ;)Disse purissima tulipaner er til gengæld skudt igang. De er nok en af mine absolutte tulipan favoritter, de kommer trofast hvert år med masser af skønne blomster og er helt uundværlig i haven ;)Sidste år i april.Scilla er også godt igang.Det bliver fantastisk med gensyn af alle de skønheder der ligger og gemmer sig i jorden. De hvidløg som blev sat i november gror som besat, sikke en høst vi kan få ;)Smuk alunrod som jeg ikke lige kan huske navnet på.Den store græs står stadig flot og er endnu ikke begyndt at løsne sine græsser.Det gamle æbletræ er efterhånden næsten kvalt af denne store efeu, som jeg plantede for mange år siden. Jeg er rigtigt glad for dens grønne islæt her om vinteren og der bor masser af småfugle året rundt. Selv om helhedsnittrykket måske ikke er specielt smukt, holder vi meget af æbleblomsterne i øjenhøjde på terrassen om foråret ;)Hortensia i modlys har jeg svært ved at modstå.Til sidst skal i lige se den julegave, som manden min fik af sin svigerfar. Er de ikke skønne disse kæmpe træsvampe, nu står de lige på fliserne til vi finder det helt perfekte sted til dem. Manden blev rigtigt glad for gaven og skønt med gaver som kan glæde flere ;)Årets første dag er gået med absolut intet, udover at nyde tiden i haven og lave rester til aften. Jeg har dog brugt en del tid på havebilleder fra sidste år.... Hold nu op, hvor er det blevet til mange. men med alle de fantastiske blomster og stemninger, der hver især fortjener det perfekte billede... så kan det jo hurtigt løbe op ;). Jeg satser på at have en års kavalkade klar søndag. Det tager mig lang tid, for det er så let at falde i staver over så megen skønhed og smukke farver.....nøj hvor jeg glæder mig til det nye haveår, som bliver helt fantastisk.

Mange nyt have års ønsker herfra, og husk at nye havedrømme skal sås nu, så vi kan høste belønningen senere ;)

UPS årets første kvaje...har været så optaget med gamle billeder, at jeg helt glemte at udgive dette indlæg ;)

21 kommentarer:

 1. Hej,
  Tillykke med de 4 år.
  Dejligt indlæg og flotte svampe. De er meget dekorative og bliver endnu finere med patina af vind og vejr. Julerosen er langt fremme hos dig. Purrisma Tulipan er ikke til at undvære. Jeg har dem også rundt i haven. I år har jeg sat hvide og hvidgrønne tazetter rundt omkring. Spændende bliver det med vores forårshaver, men her er det rigtig vinter i dag. Blæst og kulde fyger rundt i min nordsjællandske have. God lørdag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Tak for lykønskningen.
   Vi er også rigtig glade for svampene og glæder os til at skulle finde deres faste plads. Ja det er så spændende at vente på foråret, og glæder mig allerede til at gå på skattejagt ;)
   Her er det også hunde koldt og blæsende, ikke vejr at færdes ude i føj.
   God lørdag til dig også ;)

   Slet
 2. Hej Heidi
  Ja tillykke - tænk at det er 4 år siden, du startede, det var bare godt, det er også godt, at du er vedholdende, bedst som jeg tror, du er væk som mange andre, så dukker du op igen. Bliv ved med det. Det er nemlig et rigtig godt sammenhold, vi har her i vores lille gruppe, og vi lærer rigtig meget af hinanden og få ustandselig nye idéer, godt vores mænd går med på det.
  Med kavalkaden er det svært, for hvad skal vi vælge.
  Jeg håber stadig, at du får lokket ham med en tur til Samsø :)
  Blæsende lykønskningsknus med østenvinden her fra Samsø.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Tak for lykønskning og søde ord. Ja jeg er næsten som den danske sommer, ret ustabil men kommer altid i små glimt ;) I perioder fordamper tiden for mig, og det er ikke til at nå det hele ;)
   Ja der er en utømmelig kilde af nye ideer og opdagelser, her i bloglandia, hvor er det skønt at bo i et land med så mange fine haver ;).
   Vi er jo begge fotomaner og har masser af billeder, så let er det bestemt ikke ;)
   Ja lad os satse på at det kan lykkes med en tur til Samsø i år.
   Blæsende hilsner tilbage herfra det vestjyske ;)

   Slet
 3. Tillykke med de 4 år med bloggen. Det er en skøn blog du har, som jeg læser med glæde :-)

  SvarSlet
 4. Hej Heidi. Tillykke med mærkedagen. Ja, jeg synes også haveblogverden er meget givende og inspirerende. Jeg glæder mig til at se din årskavalkade. Hvor er det nogle fine svampe din mand har fået. Det er en god idé. Jeg kan også godt lide din header. Den lover et godt forår, kan jeg se.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Tak for lykønskningen og ja haveblogverden er et skønt sted at hvor vi høster masser af rigdom og glæde ;)
   Svampene er super skønne og passer perfekt ind i vores have.
   Ja igår var der forår i luften, det er der bestemt ikke idag hvor det blæser og er pivkoldt.

   Slet
 5. Hej Heidi

  Tillykke med dine fire år i havebloggerverdenen. Du har helt ret; man bliver SÅ inspireret af at se og læse indlæg fra andre folks haver...men for pokker hvor kan det være dyrt at se planter man bare MÅ have...haha.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Esther
   Tak for din hilsen ;). Jeg forsøger desperat at overbevise mig selv om, at jeg ikke kan eje alle de skønne planter man bliver forelsket i herinde. Men let er det bestemt ikke, og jeg falder da også ganske ofte for fristelsen ti hi

   Slet
 6. Til lykke med fødselsdagen - så har du været med i længere tid end mig. Det var sjovt at læse, at I lagde krokus her i januar. Lur mig om ikke de blomstrer nogenlunde samtidig med dem, der blev lagt i efteråret.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja jeg er ved at være en stor pige nu ;)
   Det var nu i december vi lagde løgene, og de var allerede godt igang med at skyde så de skal nok nå det ;)

   Slet
 7. Tillykke! Det er skønt at få inspiration i "Blogland". Glæder mig til at se hvad du finder på i 2016!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak og ja det bliver spændende at se hvad det nye haveår byder på ;)

   Slet
 8. Hej Heidi.Vil da også sige et stort tillykke med de fire år her på bloggen.Er rigtig glad for at følge den og nyder de smukke billeder du viser.
  Har også selv været med her i blogland i fire år om tre måneder..........og det er et fantastisk fællesskab vi har.
  Håber vi måske for mulighed for at ses i det nye år.Du kunne jo komme til Kolding i juni hvis du får tid.Det er bare sådan en hyggelig og dejlig dag hvor man får hilst på mange bloggere.Og så er det jo rigtig meget at købe.
  Flotte paddehatte.........de passer lige ind i din have.
  Er også i gang med en årskavalkade til i morgen.Men hold da helt op hvor man har mange billeder.Vil lige forsigtig spørge til mine frø?har faktisk helt glemt hvad de hedder.
  Rigtig god aften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Tak for din søde lykønskning. Jeg kan godt huske du startede din blog kort efter mig, så nu bliver du også snart en stor pige ;)
   Godt du mindede mig om frøene, dem havde jeg da helt glemt alt om....nu er poserne fundet frem, så skal vi ikke håbe på det lykkes at få dem sendt inden længe. Jeg kan da lige opfriske din hukommelse det er lys gul scabiosa og lys gul katteurt frø jeg har samlet til dig ;)
   Jeg vil glæde mig til at se din årskavalkade.
   God søndag her i kulden ;)

   Slet
 9. Så du har også fødselsdag... ligesom Frede! Stort tillykke med det, og ja, det er en skøn verden at færdes i. :o)
  Hvor er din Stinkende nyserod skøn, desværre er det lykkedes mig at slå mit eksemplar ihjel. :(
  Svampene som din mand har fået, er også skønne. Bliver spændende at se deres endelige placering og med tiden får de vel også lidt patina, som blot vil gøre dem endnu smukkere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Fru Friis
   Tak for din lykønskning og ja det er en skøn verden at færdes i ;)
   Min gamle stinkende nyserod gik også til for en del år siden, men nu begynder der at komme frøplanter fra den...sjovt efter så mange år ;)
   Jeg/vi glæder mig til at finde den perfekte plads til svampende ;)

   Slet
 10. Tillykke med blogfødselsdagen, hvor er det dejligt at du hænger på og viser os dejlige billeder fra haven. Ja, der sker meget i haven på 4 år og man kan bestemt ikke undvære sin husbond i haveprohekterne. Smukke svampe skulpturer der på terrassen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Tak for de søde ord, vores mænd kan vi bestemt ikke undvære til alle de nye ideer og projekter vi får ;)

   Slet
 11. Stort tillykke med fødselsdagen :-) 4 år - det er alligevel en rum tid. Glæder mig til at følge din have fremover.

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen