Sider,

lørdag den 16. januar 2016

Sol og islygter

Det smukke solskinsvejr drog mig ud i haven, og jeg kan da næsten ikke huske hvornår vi sidst har set så fin blå himmel og solskin. Det var helt vindstille og super dejligt at være ud i den friske luft. Jeg skulle jo også kigge til de islyger jeg havde lavet i onsdags.Spandende med mine lygter så godt frosne ud, og nu skulle det afsløres hvor godt denne simple løsning med 2 spande og en flise virkede.


 For at få spandende fri, blev de sat i en balje med vand, inderspanden blev også fyldt. Det virkede fint og efter et par minutter kunne det hele skilles ad. Jeg kunne hurtigt konstatere, at der var alt for meget efeu i den første lygte, alle bladene var slet ikke frosset inde.


Alligevel syntes jeg den er ret skøn med sit rustikke udtryk.Tulipanerne er til gengæld frosset fint ind i lygten.De to med klatrehortensia er helt klart mine yndlings.Seks lidt skæve men rimeligt vellykkede lygter, jeg er rigtigt godt tilfreds med mit første forsøg ud i lyslygte diciplinen. Dog ville de nok være blevet endnu flottere hvis de havde få lov at stå et par døgn mere. De er nemlig ikke helt gennemfrosne, men jeg håber det går, også selvom solen har fået temperaturen op over frysepunktet.Smukt og rigtigt vellykket.Nu står de på terrassen, gemt væk fra solens skadelige stråler, og endnu engang kommer min tålmodighed på prøve. Det er jo først når mørket sænker sig, at de rigtigt skal til at vise hvor fine de er blevet.Sidst på eftermiddagen og hvor temperaturen atter var faldet fik jeg endelig tændt lysene.Og hvor er de blevet fine.
Jeg er rigtig godt tilfreds med resultatet.De er fordelt på terrassen så vi bedst kan nyde dem indefra.
Ej hvor er det bare hyggeligt.Det er ikke de mest sirlige og fine lygter man har set, men de har helt klart deres egen rustikke og naive charme. Det er ikke sidste gang der skal leges med islygter her på matriklen. Jeg kunne godt blive fristet til at lave nogle endnu større, men det kan jeg vist ikke nå i denne frostperiode ;).


Mange lørdagshilsner herfra ;)

10 kommentarer:

 1. Hvor er de blevet fine...jeg må ud og tænde den ene jeg har fået lavet.

  SvarSlet
 2. Kære Heidi Hvor ser lygterne fine ud Det er en fantastisk ide, så smukke med lys i. God lørdag aften. Kh Tina

  SvarSlet
 3. Nej hvor ser de fine ud, og endnu finere med lys i, meget stemningsfuldt.
  Dit flotte solskinsvejr gider jeg ikke at kigge for meget på, så bliver jeg ked af det :(

  SvarSlet
 4. Du kan da også sagtens være tilfreds med resultatet. Det ser rigtig godt ud :)

  SvarSlet
 5. De er da vildt flotte. Man bliver nemt bidt at islegen. Jeg skal helt klart prøve at lave den med hortensiaer i. Jeg har ofte lavet med tulipaner i, de er nu også fantastisk flotte.
  God søndag.
  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
 6. Sejt gået, Heidi - de er godt nok fine, jeg er især vild med tulipanlygten.

  SvarSlet
 7. Hej Heidi.Dine islygter er bare blevet superflotte.Har aldrig fået prøvet at lave dem.Somregel har det ikke været koldt nok.
  Men nu
  er det vist på tide at prøve det af med det kolde vejr vi har for tiden.
  Tulipanlygten er min yngling..........men den med hortensia er da også sjov.
  Billedet med englen og de tre lygter ser bare rigtig godt .......og hyggeligt ud.God søndag aften Knus Jette

  SvarSlet
 8. Hold op hvor er de blevet flotte. Du er en sand mester.
  Hilsen Heike

  SvarSlet
 9. Hej Heidi. Det er godt nok nogle flotte islygter du har lavet. Jeg synes, din opskrift er meget nem lige at gå til, så hvis jeg får tid, vil jeg også gerne lave dem på denne måde. De er nogle af de flotteste jeg har set.

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen