Sider,

søndag den 25. oktober 2015

Vintertid og solskin...

Ja... så blev det da godt nok tidligt mørkt. Heldigvis har solen været fremme det meste af dagen, den perfekte afslutning på efterårsferien. Jeg har brugt dagen på at hygge, dovne og gøre gæsteværelser klar, da sønnen og vor norske svigerdatter kommer hjem fra Irland i morgen. De tager lige en uges pit stop i Danmark, inden de bosætter sig på Malta for at arbejde. De var blevet træt af regn og gråvejr i Belfast og vil på nye eventyr. Jeg har aldrig været på Malta, så det skal blive spændende af besøge dem ;)

Jeg har endnu ikke fået tømt mine altankasser, syntes det er svært når der stadig er lidt der blomstrer.
Det er især mine petunia der blomstrer, her i selskab med klatrehortensia der også breder sig i altankasserne.Oktober stormhatte i solen. De har fået etableret sig rigtigt godt efter jeg delte min ene plante sidste år. Ja næsten så godt, at der er andet der kommer i klemme. Jeg syntes ofte at jeg er en pladsoptimist og tror der er plads til det hele.Det er især Odyssey der bliver trådt over tæerne, den er næsten helt druknet i stormhatte. Så den skal jeg ha flyttet, men jeg venter lige til efter denne knop forhåbentlig har blomstret.En anden der også bliver klemt en del er min glasbær. Ja.... jeg kunne faktisk nøjes med at kalde den glas, for bær er der ikke mange af. Nu har jeg googlet den og kan se den står i forkerte jordforhold. Den må jeg vist også hellere forkæle lidt, så der kan komme flere af bær fremover.
 Gad vide hvor denne høstanemone kommer fra.Den er meget anderledes end alle de andre vi har.Så er den første af knopperne i klematisen sprunget ud.Jeg kender ikke navnet, den er købt for at være svag rosa.New Dawn kender jeg til gengæld navnet på.Pæonbladene står stadig smukt.Det gør denne ny udsprungne Clarie Austin også.Kunne ikke bestemme mig for hvilket billede jeg skulle vise, så i får dem begge. Klematis blade og humle kopper i forfald.
Chopin står også klar med en ny blomst.Det har været en rigtig god efterårsferie, og jeg føler mig helt klar til en rigtig travl uge hvor der skal jules igennem på arbejde. Svigerfar bliver 75 år og skal fejres hele to gange. Datteren kommer også hjem midt på ugen ;), så der bliver liv og glade travle dage i huset. Det var desværre ikke muligt at holde ferie i næste uge, men jeg er klar til en uge i højeste gear.

Mange søndags hilsner herfra ;)


4 kommentarer:

 1. Godaften Heidi.Godt at du har haft en god uge i haven ,med alt det der skal ske i næste uge. Det lyder spændende med sønnens tur til Malta.
  Og så også lige en 75 årsdag ovenikøbet.
  Jeg synes nu der ser dejligt ud i din have.Er også selv godt med...............og har da lige lavet et par kranse mere.
  Dine stormhat sår så flot.Og din glasbær skal jo stå i spagnum så vokser den og for mange smukke bær.
  For det var hvad der skete med min.
  Rigtig god uge med familien knus Jette

  SvarSlet
 2. Synd du ikke kunne holde fri i næste uge, når du får gæster og skal feste for svigerfar, men du er klar, kan jeg forstå. Det bliver da spændende, når du skal besøge sønnen i Malta. To billeder af Claire Austin gør bestemt ikke noget, dine oktoberstormhatte står så flot, men det er ikke godt, hvis de klemmer roserne.
  God fornøjelse med de besøgende, så hører vi vist ikke noget til dig i næste uge.

  SvarSlet
 3. PS
  Hvorfor tømme krukkerne, hvis de stadig blomstrer? Det er da dumt, det når du nok om ikke før så til foråret ;)

  SvarSlet
 4. Hej Heidi
  Dejlige billeder du viser i et fantastisk lys - hvor har du stadig meget der blomstrer.
  Har lige plantet glasbær bliver godt nok lidt svedt når du skriver at du har plantet din under forkert jordforhold - jeg må vist også Google.
  God dag.
  Mange hilsner
  Anita

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen