Sider,

fredag den 23. oktober 2015

Belønning og et nyt lille bed...

Lige efter planen fik jeg min belønning for gårsdagens rengøring idag. Masser af sol og 15 grader lige som jeg havde ønsket. Det blæste dog stadig en smule, men det kunne bestemt ikke ødelægge glæden.

Klatrehortensia.For nogle dage siden, gik jeg og overvejede om der ikke skulle ske lidt nyt i haven. Nu er haven jo ikke så stor, men under den gamle jasmin kunne der jo godt ske noget.Det er da et bed der skal til, jeg tog hurtigt en spade og mærkede op i græsset. Det har jeg så gået og kigget lidt på, manden min syntes også ideen var god. Han er nemlig godt træt af at skulle slå græs under jasminen, da grenene generer ham især om sommeren når de tunge af blomster bliver tynget godt ned.Der er jo allerede det lille vandpytbed, så det skal bare udvides.Blomster pause Clarie Austin er blevet lidt forpjusket ovenpå blæsten og regnen, men super charmerende alligevel.Heldigvis er der endnu en fin knop på vej, som jeg kan gå og glæde mig over.Manden min har desværre ikke ferie denne uge, så jeg tænkte lad mig starte med at fjerne græstørv så godt jeg kan. Det var nu ikke så let at grave i jorden, da jasminen har stået der i mange år,og har et enormt rodnet.Ny blomst på vej i New Dawn.Da jeg havde fået løsnet og fjernet al den jord jeg kunne, kørte jeg flere børfulde med god kompostmuld i bedet. Nu kommer så alt det sjove og tænke at det kunne være fint at blive helt færdig inden manden kom hjem.Indtil videre er det kun planter jeg har flyttet fra andre bede som er blevet plantet. Jeg regner med at det bliver et hosta bregne bed, da det mest ligger i skygge. Endelig fik jeg også reddet min lille mouse ears, som hvert år plejer at drukne i storkenæb.Da jeg ville flytte en stol over til min arbejdsplads opdagede jeg denne smukke skabiose. Så blev bedet færdig for idag. Det lykkes mig af få slæbt nogle lidt store sten over i bedet. Dem har jeg stjålet andre steder i haven, tænkte at det måske var lettere at få tilgivelse end tilladelse ;)Selvom det er lidt bart, er jeg rigtigt godt tilfreds med resultatet.Nu håber jeg bare at manden min bemærker den lige brede sti jeg fik lavet. Det er ellers ikke min spids kompetance at måle op og være så omhyggelig, men det var jeg idag ;).


 Der er plantet to mindre bregner to hosta og en plante jeg ikke lige kan huske navnet på.På afstand ser det næsten ud som bedet altid har været der.De blå lathyrus er først begyndt at blomstre nu.Det var godt jeg var nede og nyde min sølvlys igår, for da jeg kom ud i dag var den knækket. Den er måske ikke så let at se i barken.Der kommer også stadig nye blomster i hortensia lime light.Der var stor computer krise i går, så da manden kom hjem snuppede jeg bilen og kørte i Elgiganten. Fik forklaret dem problemet.....giv os 10 minutter sagde de to unge fyre så kan vi sikkert fixe det for dig. Ventetiden brugte jeg i Bilka der ligger lige overfor. Der havde de sat alle blomsterløg ned til ½ pris. Det var jo helt perfekt da jeg endnu ikke havde købt løg. Jeg tænkte desværre ikke så langt at jeg fik købt nogle til det nye bed, så jeg må vist afsted igen ;) .
Da jeg kom tilbage var min computer klar, det var en opdatering der havde lavet al balladen......det var heldigvis ikke svært for dem at ordne, så pyha der var jeg heldig ;)Nu venter jeg så bare på at manden kommer hjem, så jeg kan høre hans mening om bedet. Det er jo nemlig ikke sikkert at det var sådan han havde tænkt sig vi skulle lave det ;)

Mange solskinshilsner herfra

3 kommentarer:

 1. Hej Heidi
  Sejt at du lige laver et nyt bed, godt klaret. Jeg håber, manden var tilfreds. Dejligt for dig med bedet som du lige fik på din sidste feriedag. Godt computeren kunne laves uden problemer, og lidt blomsterløg er ikke af vejen. Da jeg var i Bilka i Horsens i torsdags var der ingen billige blomsterløg, så jeg købte i Lidl i stedet.
  Flotte billeder af Claire

  SvarSlet
 2. Hej Heidi.Det er da bare blevet et supergodt bed.Misunder dig lidt alle dine store sten.
  Godt at du fik nået at lave det i din ferie.Og jer er sikker på at din mand synes du har lavet et godt stykke arbejde.Må vist også en tur i Bilka igen..................for ekstra løg kan man jo altid bruge.
  Rigtig god solskinsdag knus jette

  SvarSlet
 3. Kære Heidi. Hvor har du en fin hjemmeside og ligner du har en fin flot have. Har selv hentet løg hjem fra Holland, da jeg blev træt af at de lokale planteskoler ville tage 8kr for et spring green tulipanløg som jeg elsker. Og lidt stolt kom jeg hjem fra Holland for en uge siden - og tænk min lille biks er billigere end i Amsterdam. Se mere på adiso.dk Knus fra Ida - en anden have entusiast.

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen