Sider,

lørdag den 26. september 2015

Sommer illusion

Hele september måned har jeg gået rundt med have-skyklapperne på. De har nemlig forhindret mig i at se de første spor af efterår i haven. Jeg holder krampagtigt fast i illusionen om sommer og da haven stadig har masser af blomster at byde på, er det slet ikke så svært. Især ikke når solen skinner.

Wizard of Oz i skønt selskab med Hagley Hybrid.Jeg er helt pjattet med denne fine lidt forpjuskede double decker solhat. Den store græs står stadig lige flot. Floks og storkenæb rozanne er et smukt match. Chopin rose med en enkelt blomst, der er en ny knop på vej som kan afløse denne skønhed.Sommerfuglene er også vendt tilbage.Forleden dag fandt jeg tre store knopper i mine twice in a blue moon roser. De var godt kamufleret oppe i sommerfugle buskens grene.Nu står de i fuld flor, men desværre har regnen været lidt hård ved dem. Tæt på ser man ikke skaderne.Den Syriske rose er stadig fyldt med masser af blomster.  Der er også nye floks på vej.Rozanne har næsten helt overtaget trekantsbedet.Denne lille lærkespore købte jeg på plantemarked tilbage i maj. Den gør ikke megen væsen af sig, men har blomstret uafbrudt hele sommeren, og står stadig lige så flot som den dag jeg plantede den.De første Aconitum oktober stormhat er begyndt at springe ud.Dejligt at ha blomster i haven, der først begynder sin blomstring nu.
De store regnmængder der er faldet denne sommer, gør at haven står frisk og fin.  Odyssey er kommet med en enkelt bleg og næsten farveløs blomst.
 Det blå/lilla krukkebed står også fortsat rigtigt flot, det skal helt sikkert gentages til næste sommer.Se... det virker næsten helt sommerligt, når man har have-skyklapperne på.

Mange sommer hilsner herfra ;)

6 kommentarer:

 1. Det er da heller ikke efterår endnu, i hvert fald ikke på de billeder du viser her. Twice in a blue moon er ikke meget for at blomstre igen, jeg har en blomst og en knop i min. Chopin rosen er fin, den kender jeg ikke.
  Flot med Wizard of Oz og Hagley, min wizard gik i sneglemaverne.

  SvarSlet
 2. Det er nogle dejlige kombinationer du viser! Jeg er især vild med den på det første billede. Og det er da stadig sommer :-)

  SvarSlet
 3. Så mycket fint som blommar hos dig, det ser ut som sommar. Dahlian är så vacker, och den syriska rosen har jag inte sett förr. Mycket fin.
  Ha en fin helg!

  SvarSlet
 4. Godaften Heidi.Smukke billeder fra din "sommerhave".
  Jeg har endelig fået købt en Rozanne i dag på plantemarked i Lyngby..........................og håber da den bliver lige så flot som din om nogle år.
  Jeg viser også de nye blomster på min sommerfuglebusk..................men uden fugl.
  Går og venter på at min efterårs stormhat springer ud.
  Rigtig smuk collage af dine blomstre fra dit blå/lilla krukkebed.
  Hvor er det dejligt med det skønne vejr............................håber du har tid at nyde det.
  Rigtig god aften Knus Jette

  SvarSlet
 5. Herlige sommerstemninger du har fanget. Jeg har lavet sommerstemning i mit ene drivhus, fuschierne er flyttet derind, i ly som regn og blæst. De har været meget længe om at komme i blomst i år, så nu skal de også nydes :-)
  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
 6. Jeg kan da godt forstå at du nægter at efteråret er på vej, det er jo sommer i din have med alle de smukke blomster, nyd du bare dem i fred og ro. En ting er sikkert, efteråret skal nok komme :-), kh Margit

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen