Sider,

søndag den 3. maj 2015

Milde maj dage..


Åhh hvor er det skønt, at det endelig er blevet lidt varmere og at vinden ikke er så skarp og kold længere. Det er dejligt at maj kommer med så milde og fine solskinsdage. Det nyder havens planter, træer, buske og menesker også godt af og dagligt sker der store forandringer.

De smukke purissima tulipaner i eftermiddags solen, takker snart af for denne gang, men hvor er de blevet nydt.
De forskellige hosta er i fuld gang med at rulle deres blade ud.Den lille George Henry Kern magnolie, er endnu ikke sprunget ud, men står med store knopper. En kombination man ikke ser så tit, magnolie knopper og perlehyacinter. Det siger vist alt om hvor lille den er ;)Det kan ikke vare længe nu.
Ukendt tulipan og jakobsstiger.Blodurt som ses nederst i billedet, er ved at være afblomstret for i år.Men heldigvis er der lige et par efternølere som kan nydes endnu.Tulipan Exotic meperor er ny og sikke en skønhed, jeg bliver helt glad i låget af smukke tulipaner.Jeg får taget rigtigt mange billeder af denne skønhed.


I går var jeg til plantemarked på Gimsinghoved i Struer, jeg måtte da lige forbi og kigge. Det er et stort tilløbsstykke med masse af boder og menesker, jeg fik da også lige hilst på Anette fra fru Pedersens have. Jeg beherskede mig men fik dog lidt med hjem. Det blev til hvide lærkesporer, lewisia, sølvsalvie, trillium, akeleje og en solhat.Lewisia med med små fine blade og ret små blomster. De er skal stå i drivhuset, det kan de godt li.

En skøn lyserød trillium, som ikke var til at stå for.Jeg satsede og plantede det hele ud igår, og selvom vi endnu engang havde rim i græsset i morges, ser de heldigvis ikke ud til at ha taget skade.

Idag satte min hr fader, Lissy og jeg kursen mod Skive for at besøge gartneriet Lundly. Et skønt sted med tre store væksthuse og en planteskole. Det er de mere traditionelle sommerblomster i super fin kvalitet man finder der.


Da jeg endnu ikke helt havde lagt mig fast på hvilke farver jeg skal plante i på terrassen, skulle dette besøg afgøre det. Det tog mig nu ikke længe at falde i svime over disse helt bedårende lysgule dobbelte million bells. Så endnu engang bliver farverne på terrassen lysegul, hvid, grå og måske lidt lime.

Pæon festiva maxima står med store knopper, det er altså en skøn tid vi går i møde.Jeg håber at i har nydt bededags weekenden og det gode vejr, lige så meget som jeg har. Jeg ved der venter en lang tavl uge foran mig, da det er morsdag næste søndag, men oven på disse skønne fridage....... er jeg bare så klar ;)

Mange milde maj hilsner herfra ;)

12 kommentarer:

 1. Er det ikke fantastisk hvor det eksploderer ute nå i mai! Flotte blomster du viser fram! Ha en deilig kveld! Klem fra Anne-Kristin

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne-Kristin
   Ja det er så dejligt med alt der sker i haverne i disse dage. Kan du også ha en rigtig god dag ;)

   Slet
 2. Ja det har været en dejlig weekend - om end lidt kølig her med rimfrost i nat.
  Jeg kan godt forstå, du faldt for million of Bells, hvor er den smuk, det samme er både trillium og lewisia, den sidste har jeg ikke set i den farve før.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja det var dejligt med den skøn og solrig weekend, men det er desværre over nu hvor det atter er koldt og blæsende. Heldigvis har der ikke været rimfrost de sidste nætter, så skal vi ikke satse på at det er slut nu.
   Jeg har heller ikke set den lewisia før, blomsterne er bitte små og meget yndige ;)

   Slet
 3. Godaften Heidi,Ja !!! jeg har nydt en dejlig konfirmation her i Jylland i dag hos min søster Gittes datter.
  Og skønt med plantemarked........................har også lige været til et i Lyngby.
  Er da lidt misundelig på din flotte sølvsalvie...................har forgæves kikket efter den.
  Og dingule million bells er bare så smuk.
  De farver du nævner er også lige mig.
  Flot pæon knop du viser.Knus Jette........................og god uge.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Plantemarkeder er jo skønne og virker jo nærmest som magneter på os havenisser ;)
   Jeg kan godt forstå du er lidt misundelig på min sølvsalvie, den kan fås som frø og jeg ved jo at du også sår en del selv, så måske er det på den måde du kan skaffe den til haven.
   Kan du nu også ha en rigtig god uge ;)

   Slet
 4. Heidi du har da en skøn have, sikken dejlige sammensætninger du viser, denne sart gul/ lime guf er det...hilsen Grethe

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Grethe
   Tak for dine søde ord ;)

   Slet
 5. Ja et plantemarked er virkelig et slaraffenland.
  Det er meget svært at beherske sig.

  Smukke billeder du har lagt op.

  Hilsen Bente.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Ja plantemarkeder har det jo med at tiltrække os som fluer til sukker ;), og man bliver jo næsten altid nød til at støtte de fine boder ;)

   Slet
 6. Hvor har du dog mange smukke blomster.
  Gode billeder.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Selvtak og tak for ros af billeder ;)

   Slet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen